Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 10-25-09, 09:03 AM   #1
packermann
Registered User
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 47
Thumbs up Thumbs up for 190.42

Besides problems that are posted here, I think it is also important to give positive feedback to the developers. Thumbs up from my side for 190.42.
I've got a Lenovo R61 with a Quadro NVS140-card running Debian 64bit (mixed testing/unstable). For me 190.42 gave me the following benefits:
- faster initialisation of the driver on startup and on restart of X1 (took more than 30 seconds before, now I'm at about 10-15...)
- no graphic corruption so far, had this from time to time in older releases
- suspend-to-ram works like a charm, wakeup is very fast

So at the moment, for me there is only one anoyance left and thats resizing of terminal-windows, that gets very CPU-intensive and sloooow (5-10seconds) especialy when the computer is running for some longer time (half an hour?) and I have more than 1 terminal-window opened.
packermann is offline   Reply With Quote
Old 10-25-09, 05:50 PM   #2
vylu
Registered User
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 5
Default Re: Thumbs up for 190.42

I have the same problem resizing konsole window (with almost the same hardware - ThinkPad T61 with Quadro NVS140m) -- maximizing takes about 5-10 seconds, resizing about the same.

however, if run konsole with command below, everything is fine.
export XLIB_SKIP_ARGB_VISUALS=1 && konsole
vylu is offline   Reply With Quote
Old 10-26-09, 12:55 PM   #3
packermann
Registered User
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 47
Default Re: Thumbs up for 190.42

This is no solution for me as I like the true transparency. With XLIB_SKIP_ARGB_VISUALS=1 you disable compositing and therefore also transparency for this app.
packermann is offline   Reply With Quote
Old 10-26-09, 01:24 PM   #4
neosmatrix
Registered User
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 60
Default Re: Thumbs up for 190.42

Thumbs up from my side too for 190.42. I havn't had a major problem so far.

Quote:
Originally Posted by packermann View Post
This is no solution for me as I like the true transparency. With XLIB_SKIP_ARGB_VISUALS=1 you disable compositing and therefore also transparency for this app.
I don't have any problems with resizing, because I disabled composite extension in my xorg.conf.
neosmatrix is offline   Reply With Quote
Old 10-26-09, 04:56 PM   #5
Asriel
Registered User
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 3
Default Re: Thumbs up for 190.42

I still have trouble with 190.42 on T61 NVS140 - X freezes in compiz for 3-5 seconds regularily. No such issues on 185.18.10 - all drivers later give the trouble. No bug report - it does not crash, just no response to whatever you do - keyboard, mouse , sound stops - 2-3 seconds and everything is back running again....
Asriel is offline   Reply With Quote
Old 10-26-09, 05:04 PM   #6
vylu
Registered User
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 5
Default Re: Thumbs up for 190.42

Quote:
Originally Posted by packermann View Post
This is no solution for me as I like the true transparency. With XLIB_SKIP_ARGB_VISUALS=1 you disable compositing and therefore also transparency for this app.
I'm not so sure about transparency -- when i moving konsole, it is transparent, also, I can set transparency from kde window menu, etc. Actually, I see no difference.

But anyway, I agree, it's not a solution.
vylu is offline   Reply With Quote
Old 10-26-09, 05:25 PM   #7
conky
Registered User
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 70
Default Re: Thumbs up for 190.42

Asriel, do you have UseEvents set to true in xorg.conf? The symptoms you describe happen when it is on. It is broken on the 8 series and higher in the newer drivers, and did nothing in the older drivers. Set UseEvents to false if it is on.
conky is offline   Reply With Quote
Old 10-27-09, 06:57 AM   #8
Asriel
Registered User
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 3
Default Re: Thumbs up for 190.42

Quote:
Originally Posted by conky View Post
Asriel, do you have UseEvents set to true in xorg.conf? The symptoms you describe happen when it is on. It is broken on the 8 series and higher in the newer drivers, and did nothing in the older drivers. Set UseEvents to false if it is on.
Thanks. I have this option set to true - now changed it. Running OK so far.
Asriel is offline   Reply With Quote

Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 02:38 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.