Go Back   nV News Forums > Graphics Card Forums > NVIDIA GeForce 200 Series

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 11-04-09, 11:18 AM   #1
24inchGamer
Registered User
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 139
Default XFX GTX 260 Black Edition

Hi Guys,
Just picked up this card and im pretty impressed so far!
I ran TechPowerUp's GPUTool and with the stock clocks I get errors every now and again when running the stability test. Is this normal?

Also while run the test the fan seems to be a little loud, almost as if the heatsink enclosure is vibrating, im not sure.

Any advice here would be appreciated, thanks for your help!
24inchGamer is offline   Reply With Quote
Old 11-04-09, 11:59 AM   #2
snowmanwithahat
Snowy
 
snowmanwithahat's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Michigan
Posts: 974
Default Re: XFX GTX 260 Black Edition

I'm not sure exactly what the tool is you're using but that's not normal to get errors of any sort with a stock card.

Download and try ATI tool.... it'll give you some crap about drivers not working, it's fine though, just install anyway.

The overclocking features of the tool will be disabled but you can still scan for artifacts... that's the key thing. Disable FRAPS if you have it running and run ATI tool, test it for upwards of 10 minutes at first ... if it works fine try and hour or something when you go to class / work / school... w/e

Just start small... it's easy to detect overheating errors early when cards first fire up... it doesn't take long to start overheating. If the short benchmark works out but it starts to get errors when you go for longer ones there may be a slight issue with the clocks being just a tad over what is stable.

Best of luck to you... for the record 80+ C is about where mine was at after extended use when I had a gtx 260. If you're seeing upwards of 100+ then I'd be worried (although GTX 280's run at that.... and still work)
__________________
---Gaming Rig---
Q6600 3.4ghz (378x9) - 1.5v
Gigabyte EP45-UD3P
8gb (4x2gb) OCZ Gold DDR2-800 (5-4-4-12)
MSI+ASUS GTX 470 SLI
Dell u3011 IPS Display
HP 22" Auxiliary Monitor
256gb Western Digital Silicon Edge Blue SSD
5x2tb RAID-5 Array
750W PC P&C PSU
Windows 7 Pro 64-Bit & Ubuntu 10.04 64-bit

---Gaming Laptop---
ASUS G53JW
Core i7 740QM
16gb DDR3
Nvidia GTX 460m
1tb WD HDD
120gb Corsair SSD

Join the NvNews Folding @ Home Team
snowmanwithahat is offline   Reply With Quote
Old 11-04-09, 12:44 PM   #3
24inchGamer
Registered User
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 139
Default Re: XFX GTX 260 Black Edition

Thanks for the reply.
Just ran ATI Tool, it ran for 51.66 seconds and then said Delta of 116 in 2 pixels (58.00 avg).
Then an error popped up saying could not open log file for writing.

Do you think this card needs to be replaced?

Also while running the test the card seemed to make a low buzzing/hum sound

Thanks again

p.s. Im running Win 7 X64

*update: Ran it again and it bing'd at me about 50 times, constant errors, now its stopped again. Temps are at 73 deg C load, 45 idle, Stock speeds.

*update 2: I have just run the test another 2 rounds for 10 minutes with no errors.
24inchGamer is offline   Reply With Quote
Old 11-04-09, 01:12 PM   #4
XDanger
Whaaat?
 
XDanger's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 5,723
Default Re: XFX GTX 260 Black Edition

Quote:
Originally Posted by 24inchGamer View Post
Do you think this card needs to be replaced?
Yes, Keep sending them back till you get a good one.
__________________
2500K 4.4ghz,P8P67Pro,120gb Force3, 12gb Vengeance,R9290,TX850v2,W7HP,LaCie Blue 22" crt COMMODORE 64 Silver Label 1Mhz/128D 4Mhz(Z80)
XDanger is offline   Reply With Quote
Old 11-04-09, 02:15 PM   #5
Johnny C
Passing you @ 192mph
 
Johnny C's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Canada, EH!
Posts: 779
Default Re: XFX GTX 260 Black Edition

RMA...card is defective...
__________________
Phenom II 965BE @ 3.9ghz 200X19.5 1.4625 vcore 2.8ghz NB 2.4ghz HT - Asus M4A79XTD-EVO bios 0604 - 12GB Corsair DDR3 1600 @ 1600mhz CAS 9 w/1T - XFX 6970 2GB 950/1450 - Xigmatek S1283 HSF - Antec 900 - Windows 7 Ultimate x64
Johnny C is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 06:48 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.