Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 11-05-09, 01:36 PM   #37
mkyral
Registered User
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 14
Default Re: ArchLinux, xorg 1.7, Nvidia 190.42 => segfault

Quote:
Originally Posted by David Ronis View Post
I applied the just reported patch to my git master xserver sources and reinstalled and subsequently reinstalled Nvidia 190.42. On restart, I have the same problem with xinerama, namely, while graphics is fine on both screens, the mouse behaves properly only on Screen0 (when I move to Screen1 it jumps around wildly and I SIGSEGV after a while [a bug report has been posted on this forum]).
So there are two independent SIGSEGV's. One related to Xinerama, second related to Gtk applications.
mkyral is offline   Reply With Quote
Old 11-05-09, 03:42 PM   #38
cthulhu
Great Old One
 
cthulhu's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 124
Default Re: ArchLinux, xorg 1.7, Nvidia 190.42 => segfault

Is xfig a GTK application? xfig causes very reliable crashes (SEGFAULT) for me when trying to access the menus. I found this so annoying, since I'm in the process of drawing floor plans to a new house, so I found a way to make xfig run without crashing: by starting X with startx and having xfig as the only app in ~/.xinitrc...

Thunderbird is also a reliable source for the crash for me, when moving the mouse over the message frame in mails from a certain source (a newsmail from a mobile phone news site).

Oh well, it looks like the source of the problem has been found, so a fix is eminent.

BTW: what WM is everyone using? I've seen a few mention KDE, but can't recall seeing others mentioned. I use KDE4.
__________________
Desktop: Asus P5B Deluxe, Core2Duo E8500, 2GB Corsair 800MHz CL4, Gigabyte GTX460 1024MB
HTPC: Asus P5B-E, Core2Duo 6300, 1GB Corsair 533MHz, Asus 9500GT w/ 512MB DDR3
Server: Gigabyte D510UD, Atom D510, 2GB Corsair 800MHz, Hauppauge NOVA-T500 dual DVB-T tuner, 4x 2TB Samsung F3EG (RAID5)
Laptop: Asus U6V, Core2Duo P8400, 3GB DDR2, 9300M GS
OS on all: Gentoo Linux

Bought a computer bundled with windows? Don't want to use windows? Demand a refund!
cthulhu is offline   Reply With Quote
Old 11-15-09, 04:10 PM   #39
gnumdk
Registered User
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 32
Default Re: ArchLinux, xorg 1.7, Nvidia 190.42 => segfault

Backtrace:
0: /usr/bin/X (xorg_backtrace+0x3b) [0x809cbcb]
1: /usr/bin/X (0x8048000+0x52f15) [0x809af15]
2: (vdso) (__kernel_rt_sigreturn+0x0) [0xb774740c]
Segmentation fault at address 0x976e9a00

Fatal server error:


Segfault again with xorg patched... So, really seems to be an NVIDIA bug :-(
gnumdk is offline   Reply With Quote
Old 11-17-09, 04:44 AM   #40
AaronP
NVIDIA Corporation
 
AaronP's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 2,487
Default Re: ArchLinux, xorg 1.7, Nvidia 190.42 => segfault

It sounds like there are a number of different crash problems being reported in this thread. One is due to a buggy change that went into xserver 1.7 that is addressed by the Fedora 12 patch. That patch ought to solve the crash problem but has performance problems that I described in Freedesktop.org bug #25136. The other crashes being reported sound like different problems.
AaronP is offline   Reply With Quote
Old 11-18-09, 04:40 AM   #41
gnumdk
Registered User
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 32
Default Re: ArchLinux, xorg 1.7, Nvidia 190.42 => segfault

After some more testing, bug seems to only occur with konqueror + webkitkde...

Can't make it crash with firefox...

But with konqueror, i'm looking at a webpage and just moving the pointer (no scroll) can make X crash.
gnumdk is offline   Reply With Quote
Old 11-18-09, 06:00 AM   #42
cthulhu
Great Old One
 
cthulhu's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 124
Default Re: ArchLinux, xorg 1.7, Nvidia 190.42 => segfault

xfig (accessing menus) and Thunderbird (certain mail content) causes crashes for me as well.
__________________
Desktop: Asus P5B Deluxe, Core2Duo E8500, 2GB Corsair 800MHz CL4, Gigabyte GTX460 1024MB
HTPC: Asus P5B-E, Core2Duo 6300, 1GB Corsair 533MHz, Asus 9500GT w/ 512MB DDR3
Server: Gigabyte D510UD, Atom D510, 2GB Corsair 800MHz, Hauppauge NOVA-T500 dual DVB-T tuner, 4x 2TB Samsung F3EG (RAID5)
Laptop: Asus U6V, Core2Duo P8400, 3GB DDR2, 9300M GS
OS on all: Gentoo Linux

Bought a computer bundled with windows? Don't want to use windows? Demand a refund!
cthulhu is offline   Reply With Quote
Old 11-30-09, 11:20 PM   #43
stevo32
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 1
Default Re: ArchLinux, xorg 1.7, Nvidia 190.42 => segfault

Using a completely updated fedora 12, I can confirm:

1. The same issue David Ronis had, though I'm now using:

Section "ServerLayout"
Identifier "Layout0"
Screen 0 "Screen0" 0 0
Screen 1 "Screen1" RightOf "Screen0"
InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard"
InputDevice "Mouse0" "CorePointer"
Option "Xinerama" "1"
EndSection

and it works fine.

2. The segmentation faults many have been reporting using xorg 1.7 and 190.42:
Backtrace:
0: /usr/bin/Xorg (xorg_backtrace+0x3c) [0x80e587c]
1: /usr/bin/Xorg (0x8047000+0x5fb66) [0x80a6b66]
2: (vdso) (__kernel_rt_sigreturn+0x0) [0x43e40c]
3: /usr/bin/Xorg (0x8047000+0x108968) [0x814f968]
4: /usr/bin/Xorg (mieqProcessDeviceEvent+0x1c0) [0x80e4d60]
5: /usr/bin/Xorg (mieqProcessInputEvents+0xf0) [0x80e4ea0]
6: /usr/bin/Xorg (ProcessInputEvents+0x18) [0x80b2408]
7: /usr/bin/Xorg (0x8047000+0x26f20) [0x806df20]
8: /usr/bin/Xorg (0x8047000+0x1b8c5) [0x80628c5]
9: /lib/libc.so.6 (__libc_start_main+0xe6) [0xb3abb6]
10: /usr/bin/Xorg (0x8047000+0x1b4b1) [0x80624b1]
Segmentation fault at address 0x4

Fatal server error:
Caught signal 11 (Segmentation fault). Server aborting

I'm running a completely patched fedora (I'm using xorg-x11-server-Xorg-1.7.1-7.fc12.i686). Applications I had open at the time: thunderbird, firefox, gnome-terminal, xchat, amsn, xmms and the gimp. xccreensaver was probably active, I wasn't at my computer and cannot confirm that.
Attached Files
File Type: gz nvidia-bug-report.log.gz (46.3 KB, 102 views)

Last edited by stevo32; 11-30-09 at 11:38 PM. Reason: attaching bug log
stevo32 is offline   Reply With Quote
Old 12-03-09, 04:55 AM   #44
Nebulus
Registered User
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 23
Default Re: ArchLinux, xorg 1.7, Nvidia 190.42 => segfault

Same Problem here with LFS + BLFS.

Xorg Server 1.7.1
gcc 4.4.2

See error.log
Attached Files
File Type: txt error.txt (10.3 KB, 214 views)
Nebulus is offline   Reply With Quote

Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 05:26 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.