Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 11-25-09, 10:13 AM   #1
Pelacables
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 1
Default X very slow when running nvidia driver

Hi all,

I first would like to say that I've read
http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=58498

that I've been running nviida driver for a long time, until last update.

Well, I'm gentoo, with:

nvidia-drivers: 190.42-r3
kernel: 2.6.30-gentoo-r8 #4 SMP
xorg-server: 1.6.3.901-r2

I've also tried with nvidia drivers 180.60, and 2.6.30.r6

When I use nvidia driver in my xorg-conf, X starts, but all goes really really slow, if I try to open an application (no matter which one) it takes a couple of minutes... and some parts of the screen get distorsioned.

Xorg log show something like:

X.Org X Server 1.6.3.901 (1.6.4 RC 1)
Release Date: 2009-8-25
X Protocol Version 11, Revision 0
Build Operating System: Linux 2.6.30-gentoo-r6 i686
Current Operating System: Linux lx-arnau 2.6.30-gentoo-r8 #4 SMP Thu Nov 19 17:40:57 CET 2009 i686
Build Date: 11 November 2009 05:35:44PM

Before reporting problems, check http://wiki.x.org
to make sure that you have the latest version.
Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
(++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
(WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
(==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Thu Nov 19 17:45:24 2009
(==) Using config file: "/etc/X11/xorg.conf"
(==) ServerLayout "Simple Layout"
(**) |-->Screen "Screen 1" (0)
(**) | |-->Monitor "My Monitor"
(**) | |-->Device "VGA"
(**) |-->Input Device "Mouse1"
(**) |-->Input Device "Keyboard1"
(==) Not automatically adding devices
(==) Not automatically enabling devices
(**) FontPath set to:
/usr/share/fonts/misc/,
/usr/share/fonts/Type1/,
/usr/share/fonts/100dpi/,
/usr/share/fonts/75dpi/,
/usr/share/fonts/misc/,
/usr/share/fonts/TTF/,
/usr/share/fonts/OTF,
/usr/share/fonts/Type1/,
/usr/share/fonts/100dpi/,
/usr/share/fonts/75dpi/
(==) ModulePath set to "/usr/lib/xorg/modules"
(WW) Ignoring unrecognized extension "AIGLX"
(**) Extension "Composite" is disabled
(II) Loader magic: 0x1e60
(II) Module ABI versions:
X.Org ANSI C Emulation: 0.4
X.Org Video Driver: 5.0
X.Org XInput driver : 4.0
X.Org Server Extension : 2.0
(II) Loader running on linux
(++) using VT number 7

(WW) xf86OpenConsole: setpgid failed: Operation not permitted
(WW) xf86OpenConsole: setsid failed: Operation not permitted
(--) PCI:*(0:1:0:0) 10de:0221:0000:0000 nVidia Corporation NV44A [GeForce 6200] rev 161, Mem @ 0xfc000000/16777216, 0xe0000000/268435456, 0xfd000000/16777216, BIOS @ 0x????????/131072
(II) Open ACPI successful (/var/run/acpid.socket)
(II) System resource ranges:
[0] -1 0 0xffffffff - 0xffffffff (0x1) MX[b]
[1] -1 0 0x000f0000 - 0x000fffff (0x10000) MX[b]
[2] -1 0 0x000c0000 - 0x000effff (0x30000) MX[b]
[3] -1 0 0x00000000 - 0x0009ffff (0xa0000) MX[b]
[4] -1 0 0x0000ffff - 0x0000ffff (0x1) IX[b]
[5] -1 0 0x00000000 - 0x00000000 (0x1) IX[b]
(II) "extmod" will be loaded. This was enabled by default and also specified in the config file.
(II) "dbe" will be loaded by default.
(II) "glx" will be loaded. This was enabled by default and also specified in the config file.
(II) "record" will be loaded by default.
(II) "dri" will be loaded by default.
(II) "dri2" will be loaded by default.
(II) LoadModule: "extmod"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions//libextmod.so
(II) Module extmod: vendor="X.Org Foundation"
compiled for 1.6.3.901, module version = 1.0.0
Module class: X.Org Server Extension
ABI class: X.Org Server Extension, version 2.0
(II) Loading extension MIT-SCREEN-SAVER
(II) Loading extension XFree86-VidModeExtension
(II) Loading extension XFree86-DGA
(II) Loading extension DPMS
(II) Loading extension XVideo
(II) Loading extension XVideo-MotionCompensation
(II) Loading extension X-Resource
(II) LoadModule: "glx"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions//libglx.so
(II) Module glx: vendor="NVIDIA Corporation"
compiled for 4.0.2, module version = 1.0.0
Module class: X.Org Server Extension
(II) NVIDIA GLX Module 190.42 Tue Oct 20 20:55:08 PDT 2009
(II) Loading extension GLX
(II) LoadModule: "dbe"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions//libdbe.so
(II) Module dbe: vendor="X.Org Foundation"
compiled for 1.6.3.901, module version = 1.0.0
Module class: X.Org Server Extension
ABI class: X.Org Server Extension, version 2.0
(II) Loading extension DOUBLE-BUFFER
(II) LoadModule: "record"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions//librecord.so
(II) Module record: vendor="X.Org Foundation"
compiled for 1.6.3.901, module version = 1.13.0
Module class: X.Org Server Extension
ABI class: X.Org Server Extension, version 2.0
(II) Loading extension RECORD
(II) LoadModule: "dri"
(WW) Warning, couldn't open module dri
(II) UnloadModule: "dri"
(EE) Failed to load module "dri" (module does not exist, 0)
(II) LoadModule: "dri2"
(WW) Warning, couldn't open module dri2
(II) UnloadModule: "dri2"
(EE) Failed to load module "dri2" (module does not exist, 0)
(II) LoadModule: "nvidia"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers//nvidia_drv.so
(II) Module nvidia: vendor="NVIDIA Corporation"
compiled for 4.0.2, module version = 1.0.0
Module class: X.Org Video Driver
(II) LoadModule: "mouse"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/input//mouse_drv.so
(II) Module mouse: vendor="X.Org Foundation"
compiled for 1.6.3.901, module version = 1.4.0
Module class: X.Org XInput Driver
ABI class: X.Org XInput driver, version 4.0
(II) LoadModule: "kbd"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/input//kbd_drv.so
(II) Module kbd: vendor="X.Org Foundation"
compiled for 1.6.3.901, module version = 1.3.2
Module class: X.Org XInput Driver
ABI class: X.Org XInput driver, version 4.0
(II) NVIDIA dlloader X Driver 190.42 Tue Oct 20 20:26:00 PDT 2009
(II) NVIDIA Unified Driver for all Supported NVIDIA GPUs
(II) Primary Device is: PCI 01@00:00:0
(II) Loading sub module "fb"
(II) LoadModule: "fb"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules//libfb.so
(II) Module fb: vendor="X.Org Foundation"
compiled for 1.6.3.901, module version = 1.0.0
ABI class: X.Org ANSI C Emulation, version 0.4
(II) Loading sub module "wfb"
(II) LoadModule: "wfb"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules//libwfb.so
(II) Module wfb: vendor="X.Org Foundation"
compiled for 1.6.3.901, module version = 1.0.0
ABI class: X.Org ANSI C Emulation, version 0.4
(II) Loading sub module "ramdac"
(II) LoadModule: "ramdac"
(II) Module "ramdac" already built-in
(II) resource ranges after probing:
[0] -1 0 0xffffffff - 0xffffffff (0x1) MX[b]
[1] -1 0 0x000f0000 - 0x000fffff (0x10000) MX[b]
[2] -1 0 0x000c0000 - 0x000effff (0x30000) MX[b]
[3] -1 0 0x00000000 - 0x0009ffff (0xa0000) MX[b]
[4] -1 0 0x0000ffff - 0x0000ffff (0x1) IX[b]
[5] -1 0 0x00000000 - 0x00000000 (0x1) IX[b]
(**) NVIDIA(0): Depth 16, (--) framebuffer bpp 16
(==) NVIDIA(0): RGB weight 565
(==) NVIDIA(0): Default visual is TrueColor
(==) NVIDIA(0): Using gamma correction (1.0, 1.0, 1.0)
(**) Nov 19 17:45:26 NVIDIA(0): Enabling RENDER acceleration
(II) Nov 19 17:45:27 NVIDIA(0): NVIDIA GPU GeForce 6200 (NV44) at PCI:1:0:0 (GPU-0)
(--) Nov 19 17:45:27 NVIDIA(0): Memory: 262144 kBytes
(--) Nov 19 17:45:27 NVIDIA(0): VideoBIOS: 05.44.a2.09.00
(II) Nov 19 17:45:27 NVIDIA(0): Detected AGP rate: 8X
(--) Nov 19 17:45:27 NVIDIA(0): Interlaced video modes are supported on this GPU
(--) Nov 19 17:45:27 NVIDIA(0): Connected display device(s) on GeForce 6200 at PCI:1:0:0:
(--) Nov 19 17:45:27 NVIDIA(0): HP LP2065 (CRT-1)
(--) Nov 19 17:45:27 NVIDIA(0): HP LP2065 (CRT-1): 400.0 MHz maximum pixel clock
(II) Nov 19 17:45:27 NVIDIA(0): Assigned Display Device: CRT-1
(II) Nov 19 17:45:27 NVIDIA(0): Validated modes:
(II) Nov 19 17:45:27 NVIDIA(0): "1600x1200"
(II) Nov 19 17:45:27 NVIDIA(0): Virtual screen size determined to be 1600 x 1200
(--) Nov 19 17:45:27 NVIDIA(0): DPI set to (99, 98); computed from "UseEdidDpi" X config
(--) Nov 19 17:45:27 NVIDIA(0): option
(==) Nov 19 17:45:27 NVIDIA(0): Disabling 32-bit ARGB GLX visuals.
(II) do I need RAC? No, I don't.
(II) resource ranges after preInit:
[0] -1 0 0xffffffff - 0xffffffff (0x1) MX[b]
[1] -1 0 0x000f0000 - 0x000fffff (0x10000) MX[b]
[2] -1 0 0x000c0000 - 0x000effff (0x30000) MX[b]
[3] -1 0 0x00000000 - 0x0009ffff (0xa0000) MX[b]
[4] -1 0 0x0000ffff - 0x0000ffff (0x1) IX[b]
[5] -1 0 0x00000000 - 0x00000000 (0x1) IX[b]
(II) Nov 19 17:45:27 NVIDIA(0): Initialized AGP GART.
(II) Nov 19 17:45:27 NVIDIA(0): Setting mode "1600x1200"
(II) Loading extension NV-GLX
(II) Nov 19 17:45:28 NVIDIA(0): Initialized OpenGL Acceleration
(==) NVIDIA(0): Disabling shared memory pixmaps
(II) Nov 19 17:45:28 NVIDIA(0): Initialized X Rendering Acceleration
(==) NVIDIA(0): Backing store disabled
(==) NVIDIA(0): Silken mouse enabled
(II) NVIDIA(0): DPMS enabled
(II) Loading extension NV-CONTROL
(II) Loading extension XINERAMA
(==) RandR enabled
(II) Initializing built-in extension Generic Event Extension
(II) Initializing built-in extension SHAPE
(II) Initializing built-in extension MIT-SHM
(II) Initializing built-in extension XInputExtension
(II) Initializing built-in extension XTEST
(II) Initializing built-in extension BIG-REQUESTS
(II) Initializing built-in extension SYNC
(II) Initializing built-in extension XKEYBOARD
(II) Initializing built-in extension XC-MISC
(II) Initializing built-in extension XINERAMA
(II) Initializing built-in extension XFIXES
(II) Initializing built-in extension RENDER
(II) Initializing built-in extension RANDR
(II) Initializing built-in extension COMPOSITE
(II) Initializing built-in extension DAMAGE
(II) Initializing extension GLX
(**) Option "Protocol" "IMPS/2"
(**) Mouse1: Device: "/dev/input/mice"
(**) Mouse1: Protocol: "IMPS/2"
(**) Option "CorePointer"
(**) Mouse1: always reports core events
(**) Option "Device" "/dev/input/mice"
(==) Mouse1: Emulate3Buttons, Emulate3Timeout: 50
(**) Option "ZAxisMapping" "4 5 6 7"
(**) Mouse1: ZAxisMapping: buttons 4, 5, 6 and 7
(**) Mouse1: Buttons: 11
(**) Mouse1: Sensitivity: 1
(II) XINPUT: Adding extended input device "Mouse1" (type: MOUSE)
(**) Mouse1: (accel) keeping acceleration scheme 1
(**) Mouse1: (accel) filter chain progression: 2.00
(**) Mouse1: (accel) filter stage 0: 20.00 ms
(**) Mouse1: (accel) set acceleration profile 0
(II) Mouse1: ps2EnableDataReporting: succeeded
(**) Option "CoreKeyboard"
(**) Keyboard1: always reports core events
(**) Option "Protocol" "standard"
(**) Keyboard1: Protocol: standard
(**) Option "AutoRepeat" "500 30"
(**) Option "XkbRules" "xorg"
(**) Keyboard1: XkbRules: "xorg"
(**) Option "XkbModel" "pc105"
(**) Keyboard1: XkbModel: "pc105"
(**) Option "XkbLayout" "es"
(**) Keyboard1: XkbLayout: "es"
(**) Option "CustomKeycodes" "off"
(**) Keyboard1: CustomKeycodes disabled
(II) XINPUT: Adding extended input device "Keyboard1" (type: KEYBOARD)
(WW) Nov 19 17:45:45 NVIDIA(0): WAIT (0, 6, 0x8000, 0x0000a92c, 0x0000a92c)
(WW) Nov 19 17:45:48 NVIDIA(0): WAIT (2, 7, 0x8000, 0x0000a92c, 0x0000bea8)
(II) Open ACPI successful (/var/run/acpid.socket)
(II) Nov 19 17:46:10 NVIDIA(0): Setting mode "1600x1200"
(II) Mouse1: ps2EnableDataReporting: succeeded
(WW) Nov 19 17:46:31 NVIDIA(0): WAIT (2, 6, 0x8000, 0x00003990, 0x00003e24)
(WW) Nov 19 17:46:38 NVIDIA(0): WAIT (1, 6, 0x8000, 0x00003990, 0x00003e24)
(WW) Nov 19 17:46:41 NVIDIA(0): WAIT (2, 6, 0x8000, 0x00003990, 0x00004228)


And then I kill X session, but if not, more of those messages appear ....

I've looked for this error in forum, also google, but did not find valid refernces.

Anyone could give a hand?

TIA,
Arnau
Pelacables is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 09:55 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.