Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 11-30-09, 03:18 PM   #1
darksky
Registered User
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 66
Default Getting S-Video out working with X on an 8400GS

I have an 8400GS that has an S-Video out. If I connect the card to my TV via an S-video cable without connecting the monitor at all, I can watch Linux (Arch-i686) boot on the TV. Problem for me is when I start X. The TV goes blank. If I plug in a CRT monitor, X is being displayed there rather than on the TV. I ran nvidia-xconfig to generate my /etc/X11/xorg.conf and I even tried messing around with it a bit (adding the tvout options) but still have nothing on the TV.

If I have the TV connected and I also connect a CRT monitor, I can get into X just fine. The nvidia-settings program doesn't detect my TV at all. Arch uses xorg-server v1.7.2 if that matters. I'm using the nvidia driver v190.42.

EDIT: I should say that if I switch out the 8400GS (PCI) for an older 6200 (AGP) everything just works without any modifications to the /etc/X11/xorg.conf at all!

Code:
Section "ServerLayout"
    Identifier     "Layout0"
    Screen      0  "Screen0" 0 0
    InputDevice    "Keyboard0" "CoreKeyboard"
    InputDevice    "Mouse0" "CorePointer"
EndSection

Section "Files"
EndSection

Section "InputDevice"
    Identifier     "Mouse0"
    Driver         "mouse"
    Option         "Protocol" "auto"
    Option         "Device" "/dev/psaux"
    Option         "Emulate3Buttons" "no"
    Option         "ZAxisMapping" "4 5"
EndSection

Section "InputDevice"

    # generated from default
    Identifier     "Keyboard0"
    Driver         "kbd"
EndSection

Section "Monitor"
    Identifier     "Monitor0"
    VendorName     "Unknown"
    ModelName      "Unknown"
    HorizSync       28.0 - 33.0
    VertRefresh     43.0 - 72.0
    Option         "DPMS"
EndSection

Section "Device"
    Identifier     "Device0"
    Driver         "nvidia"
    VendorName     "NVIDIA Corporation"
EndSection

Section "Screen"
    Identifier     "Screen0"
    Device         "Device0"
    Monitor        "Monitor0"
    DefaultDepth    24
    SubSection     "Display"
        Depth       24
        Modes "800x600"
    EndSubSection
EndSection
Help is appreciated!
darksky is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 10:26 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.