Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 07-01-03, 02:04 PM   #1
hotbelgo
Registered User
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 31
Question Where is the NVAGP module

System:
- K7S5A/SI735 system
- PCI bridge: Silicon Integrated Systems [SiS] 5591/5592 AGP (rev 0).
- VGA compatible controller: nVidia Corporation NV11DDR [GeForce2 MX 100 DDR/200 DDR] (rev b2)
- Mandrake 9.1 kernel

I was getting intermittent hard lock-ups that seemed to start when I moved to the latest drivers (4363). The readme hinted at considering AGP problems so I set

Driver "nvidia"
Option "NvAgp" "0"

and that seems to have stopped the rot.

Strictly speaking I don't need acceleraton as I don't play games, but I guess I should try to get AGP support. So I set

Option "NvAgp" "1"

But then found that no module was being loaded at all. No surprise when I looked more carefully and saw that the module was not installed. In fact I cannot find it at all in the NVidia install.

So my silly question is where is NVAGP?

HotBelgo
hotbelgo is offline   Reply With Quote
Old 07-01-03, 08:59 PM   #2
bwkaz
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 2,262
Default

It doesn't exist.

There is no separate module for AGP support when using "NvAgp" "1". It's all integrated into the nvidia.o kernel module.

If you use "NvAgp" "2" (or "3", the default), then you'll probably end up loading the agpgart.o kernel module. But that's just because that's the normal behavior for AGP under Linux, assuming AGP was compiled as a module -- setting "NvAgp" to "1" is something that only nVidia driver users even can do, and it's something that many of them don't do even though they can (for example, I still use the default, since agpgart.o works just fine for my KT333).

If /proc/driver/nvidia/agp/status doesn't say that AGP is disabled, and you're using "NvAgp" "1", then you're all set -- it's working just fine.
__________________
Registered Linux User #219692
bwkaz is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
nvidia + 2.4.19 gentoo = messed up ulukay NVIDIA Linux 18 11-01-02 11:58 PM
X Failed to load NVdriver c00lr4c3r NVIDIA Linux 13 10-22-02 01:44 PM
Error messages... HELP!!!! Imperito NVIDIA Linux 3 09-24-02 10:46 PM
GForce drivers installed...but dont work tomfullery NVIDIA Linux 6 09-22-02 08:23 AM
Need help to get the X to work on my Acer TravelMate 630 knchee NVIDIA Linux 16 09-19-02 10:16 PM

All times are GMT -5. The time now is 10:32 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.