Go Back   nV News Forums > Graphics Card Forums > NVIDIA Legacy Graphics Cards

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 07-02-03, 04:37 PM   #1
magpiebob
Registered User
 
Join Date: Jul 2003
Location: near the toon
Posts: 3
Default geforcefx 5200 problem

i hav just bought this card & after 1/2 hour my pc just shuts down & i hav to remove power lead for 5-10 secs & then plug it back in & then it works fine for about 1/2 hour , then the same things happens
i think its heat problen, so can u buy a fan for this card
can any 1 help
magpiebob is offline   Reply With Quote
Old 07-02-03, 04:40 PM   #2
b00bie
night-crawler
 
b00bie's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: where I always been
Posts: 203
Send a message via ICQ to b00bie Send a message via AIM to b00bie
Default Re: geforcefx 5200 problem

Quote:
Originally posted by magpiebob
i hav just bought this card & after 1/2 hour my pc just shuts down & i hav to remove power lead for 5-10 secs & then plug it back in & then it works fine for about 1/2 hour , then the same things happens
i think its heat problen, so can u buy a fan for this card
can any 1 help
can you give more specs about the system and the card

and are you overclocking it?
__________________
Nothing is fool-proof to a talented fool

My baby: Vaio SZ4VWN || Intel Core 2 Duo T7400 (2.16 GHz) || 2GB RAM || NVIDIA GEFORCE GO 7400 || 160GB HDD || Vista Business
My desktop: AMD Athlon 64 X2 || 2GB RAM || SAPPHIRE Radeon X1950PRO || 200GB HDD || XP Prof. SP2
Other: Not even worth mentioning...
b00bie is offline   Reply With Quote
Old 07-02-03, 05:26 PM   #3
Matthyahuw
Registered User
 
Matthyahuw's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: AZ
Posts: 919
Send a message via ICQ to Matthyahuw Send a message via AIM to Matthyahuw Send a message via Yahoo to Matthyahuw
Default

get at least a case fan on your box, sounds like some massive overheating...
__________________
Shalom!
Matthyahuw is offline   Reply With Quote
Old 07-03-03, 02:27 AM   #4
magpiebob
Registered User
 
Join Date: Jul 2003
Location: near the toon
Posts: 3
Default

machine specs:
athlon 2000xp
gigabyte kt 400 motherboard
1gig 3200 ddr ram
40 gig hd
geforce fx 5200 128 meg (without a fan)
450 watt power supply

as for fans, i hav 2 on the psu, 1 on the mobo, 1 on the cpu & a side case fan.

i hav done no overclocking
magpiebob is offline   Reply With Quote
Old 07-03-03, 08:34 AM   #5
b00bie
night-crawler
 
b00bie's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: where I always been
Posts: 203
Send a message via ICQ to b00bie Send a message via AIM to b00bie
Post

Quote:
Originally posted by magpiebob
machine specs:
athlon 2000xp
gigabyte kt 400 motherboard
1gig 3200 ddr ram
40 gig hd
geforce fx 5200 128 meg (without a fan)
450 watt power supply

as for fans, i hav 2 on the psu, 1 on the mobo, 1 on the cpu & a side case fan.

i hav done no overclocking
First of all, I think you would need more ventilation in that case. You have some overheating there I believe. If you have one fan only, I would put at least one more, maybe in the back. Another thing would be to put some cooling on the card as well.
Just out of curiosity, which card is it? What brand?
__________________
Nothing is fool-proof to a talented fool

My baby: Vaio SZ4VWN || Intel Core 2 Duo T7400 (2.16 GHz) || 2GB RAM || NVIDIA GEFORCE GO 7400 || 160GB HDD || Vista Business
My desktop: AMD Athlon 64 X2 || 2GB RAM || SAPPHIRE Radeon X1950PRO || 200GB HDD || XP Prof. SP2
Other: Not even worth mentioning...
b00bie is offline   Reply With Quote
Old 07-03-03, 08:52 AM   #6
The Baron
Guest
 
Posts: n/a
Default

Hm... no problems whatsoever with mine relating to heat, even after I bumped the RAM to 250 from 200, but I also have an intake fan blowing directly on it. Meh. Still, the thing has never even gotten remotely warm for me.
  Reply With Quote
Old 07-03-03, 02:26 PM   #7
magpiebob
Registered User
 
Join Date: Jul 2003
Location: near the toon
Posts: 3
Default

MY CARD IS MSI GEFORCEFX 5200 128 MEG

I AM BUYING A PCI FAN TO PLUG IN UNDER THE GFX CARD
magpiebob is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Gnome3 with composite is very slow on Geforce FX 5200 with 173.14.31 driver Artox NVIDIA Linux 0 05-26-12 10:33 AM
Post working out problem with 40.xx trying to work problem out, ONLY system specs b5fan NVIDIA Windows Graphics Drivers 11 10-19-02 09:17 AM
nv30 problem rumor bob747b Rumor Mill 37 10-10-02 03:14 PM
funny problem with 2960 and GF4 konsti NVIDIA Linux 3 09-03-02 07:08 AM
Nvidia Go on laptop, black border within XFree86 problem raxip NVIDIA Linux 3 07-31-02 10:58 AM

All times are GMT -5. The time now is 10:17 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.