Go Back   nV News Forums > Hardware Forums > Benchmarking And Overclocking

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 02-10-10, 12:01 AM   #1
trivium nate
Registered User
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 4,023
Default Overclock #2

okay first thread-http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=144260

(starting second cuz no one looks at first lol)

Okay I got the Corsair H50 the thermal paste I used was the stuff already on it. My pc's fans setup is like this:

2 fans on top suckin air out
1 in back sucking air into H50 another on the other side sucking air through
1 on bottom sucking air out
1 on side I think sucking air in
1 in front sucking air in

the first fan sucking air into the H50 is plugged into a molex thing
the fan on the other side of the H50 is plugged into CPU fan
the pump is plugged into pwr fan

hope thats okay, the pump came with some paste allready on it I'm using that but ive got some random bestbuy stuff called Dynex





I overclocked a little bit in my bios is an option called Ai overlock, allowing you to oc i have it on the highest 10% which it 2.86GHZ I booted fine into windows and Ran Intel burn test:

here are the results the highest temp was 50 Degrees C
right now not really doing anything but typing this n stuff its 41D Celcius



am i good? like intel burn test said im stable maybe tonight I can run it for like 20? instead of 10


edit: right now its 40D C

I'f I wanted to really get crazy I could get a fan controller plug the fans that are on either side of the H50 into it and keep them on max and plug the fans that are on top of my case into the fan controller and put them on max to

http://www.tigerdirect.com/applicati...8&sku=ULT40061
__________________
CM-HAF-932//AMD Phenom-II-X4-965-BE-Deneb-3.4 GHz-Quad Core//CorsairH50
ASRock 770 EXTREME3 Mobo//EVGA GTX-480(1536MB GDDR5)-Arctic Cooling Accelero Xtreme+cooler
180GB SSD//3TB//G.SKILL Ripjaws X Series 8GB//DVD-RW//blu-Ray//1000 Watt Corsair PSU
42"Vizio TV-1920x1080-1080P-120Hertz//Win 7 Ultimate(64)//XBox360-pc controller
Saitek Eclipse 2 keyboard//Razer DeathAdder Mouse//250gb-Xbox 360//160gb-PS3
trivium nate is offline   Reply With Quote
Old 02-10-10, 12:00 PM   #2
Johnny C
Passing you @ 192mph
 
Johnny C's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Canada, EH!
Posts: 779
Default Re: Overclock #2

Quote:
Originally Posted by trivium nate View Post
okay first thread-http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=144260

(starting second cuz no one looks at first lol)

Okay I got the Corsair H50 the thermal paste I used was the stuff already on it. My pc's fans setup is like this:

2 fans on top suckin air out
1 in back sucking air into H50 another on the other side sucking air through
1 on bottom sucking air out
1 on side I think sucking air in
1 in front sucking air in

the first fan sucking air into the H50 is plugged into a molex thing
the fan on the other side of the H50 is plugged into CPU fan
the pump is plugged into pwr fan

hope thats okay, the pump came with some paste allready on it I'm using that but ive got some random bestbuy stuff called Dynex





I overclocked a little bit in my bios is an option called Ai overlock, allowing you to oc i have it on the highest 10% which it 2.86GHZ I booted fine into windows and Ran Intel burn test:

here are the results the highest temp was 50 Degrees C
right now not really doing anything but typing this n stuff its 41D Celcius



am i good? like intel burn test said im stable maybe tonight I can run it for like 20? instead of 10


edit: right now its 40D C

I'f I wanted to really get crazy I could get a fan controller plug the fans that are on either side of the H50 into it and keep them on max and plug the fans that are on top of my case into the fan controller and put them on max to

http://www.tigerdirect.com/applicati...8&sku=ULT40061
That chip has more in it. But your max safe temp should be around 55'C

If I were you, I wouldn't use the AI o/c option at all, I'd head over to overclock.net and read up on some of their Phenom and Phenom II overclocking stuff. Then you can set the timings yourself.

Phenom processors won't take as much voltage as their Phenom II counterparts, but you should push that overclock as high as you can on the 1.344Vcore that it's delivering to your CPU now.

Goodluck and Cheers to a great start, I look forward to hearing more.

JC
__________________
Phenom II 965BE @ 3.9ghz 200X19.5 1.4625 vcore 2.8ghz NB 2.4ghz HT - Asus M4A79XTD-EVO bios 0604 - 12GB Corsair DDR3 1600 @ 1600mhz CAS 9 w/1T - XFX 6970 2GB 950/1450 - Xigmatek S1283 HSF - Antec 900 - Windows 7 Ultimate x64
Johnny C is offline   Reply With Quote
Old 02-10-10, 04:10 PM   #3
bob saget
 
Join Date: Dec 2006
Location: Vancouver, originally Russia
Posts: 23,133
Send a message via MSN to bob saget Send a message via Yahoo to bob saget
Default Re: Overclock #2

^yep. if you are still confused, PM one of the more knowledgeable people on there and they can probably walk you through it.
bob saget is offline   Reply With Quote
Old 02-11-10, 03:54 PM   #4
XDanger
Whaaat?
 
XDanger's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 5,723
Default Re: Overclock #2

For the TIM its worth noting that MX-3 is EVEN BETTER than MX-2 , By a little bit, and costs twice as much
Using it you might be able to shave 3c off your load temp, Maybe.
__________________
2500K 4.4ghz,P8P67Pro,120gb Force3, 12gb Vengeance,R9290,TX850v2,W7HP,LaCie Blue 22" crt COMMODORE 64 Silver Label 1Mhz/128D 4Mhz(Z80)
XDanger is offline   Reply With Quote
Old 02-17-10, 09:09 AM   #5
wysiwyg
Registered User
 
wysiwyg's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: London, England
Posts: 2,991
Default Re: Overclock #2

i applied MX-3 on my GTX295 cores and other chips and shaved about 5 degrees off on load

using it on my H50 too
wysiwyg is offline   Reply With Quote
Old 02-17-10, 04:49 PM   #6
trivium nate
Registered User
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 4,023
Default Re: Overclock #2

nice!
how did you apply it? little drop? or like a lot?
__________________
CM-HAF-932//AMD Phenom-II-X4-965-BE-Deneb-3.4 GHz-Quad Core//CorsairH50
ASRock 770 EXTREME3 Mobo//EVGA GTX-480(1536MB GDDR5)-Arctic Cooling Accelero Xtreme+cooler
180GB SSD//3TB//G.SKILL Ripjaws X Series 8GB//DVD-RW//blu-Ray//1000 Watt Corsair PSU
42"Vizio TV-1920x1080-1080P-120Hertz//Win 7 Ultimate(64)//XBox360-pc controller
Saitek Eclipse 2 keyboard//Razer DeathAdder Mouse//250gb-Xbox 360//160gb-PS3
trivium nate is offline   Reply With Quote
Old 02-17-10, 04:59 PM   #7
wysiwyg
Registered User
 
wysiwyg's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: London, England
Posts: 2,991
Default Re: Overclock #2

lines then spread it over the 295 cores

blobs on the i7 and 295 memory
wysiwyg is offline   Reply With Quote
Old 02-17-10, 05:07 PM   #8
trivium nate
Registered User
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 4,023
Default Re: Overclock #2

oh okay nice
__________________
CM-HAF-932//AMD Phenom-II-X4-965-BE-Deneb-3.4 GHz-Quad Core//CorsairH50
ASRock 770 EXTREME3 Mobo//EVGA GTX-480(1536MB GDDR5)-Arctic Cooling Accelero Xtreme+cooler
180GB SSD//3TB//G.SKILL Ripjaws X Series 8GB//DVD-RW//blu-Ray//1000 Watt Corsair PSU
42"Vizio TV-1920x1080-1080P-120Hertz//Win 7 Ultimate(64)//XBox360-pc controller
Saitek Eclipse 2 keyboard//Razer DeathAdder Mouse//250gb-Xbox 360//160gb-PS3
trivium nate is offline   Reply With Quote

Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 06:20 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.