Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 02-10-11, 03:38 PM   #13
Licaon
Registered User
 
Licaon's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Between the keyboard and the chair.
Posts: 490
Default Re: Freeze/X lockup during VDPAU playback

Quote:
Originally Posted by mlauss View Post
I have this hang with *every* clip; the time it takes to trigger is random but it
happens usually within an hour after booting up; mplayer then is dead.
After killing it, it works for days without a hitch (although black areas show color artifacts).
Btw, the 195.36.X drivers are fine.
can you read http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=46678 and generate a good report with the debug ( -logverbose 6 ) info as instructed after the issue appears ?
Licaon is offline   Reply With Quote
Old 02-15-11, 12:33 PM   #14
Stephen Warren
Moderator
 
Stephen Warren's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 1,327
Default Re: Freeze/X lockup during VDPAU playback

Everyone experiencing a problem should generate and post an nvidia-bug-report.

Note that just because multiple people are seeing a hang doesn't mean that any of these issues are the same or related. Equally, bad hardware can affect multiple people. (I myself used to blame my home server's instability on bad reiserfs kernel code, but eventually my power supply went completely bad, I replaced it, and then never had any problems again. Just an example)

Unfortunately, I'm unable to debug any problem I can't reproduce.
Stephen Warren is offline   Reply With Quote
Old 02-16-11, 07:55 AM   #15
mlauss
Registered User
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 43
Default Re: Freeze/X lockup during VDPAU playback

This issue is gone for me with the newest beta driver (270.26).
I've been pressing the "f" button on mplayer for 6hrs now (so that
it rapidly switches between windowed and fullscreen) and not once
did it freeze.

EDIT: spoke too soon.
mlauss is offline   Reply With Quote
Old 02-18-11, 03:32 AM   #16
Civilus
Registered User
 
Join Date: Apr 2008
Location: Russia, Moscow
Posts: 39
Send a message via ICQ to Civilus
Default Re: Freeze/X lockup during VDPAU playback

Stephen Warren
I've got 2 kinds of issues:
1) X sometimes (really sometimes - I don't figured out how to reproduce it with 100% chance) hangs at start, screen corruption before or just after modeswithch, after a while monitor turns off, like this: http://imageshack.us/photo/my-images/16/mg5197.jpg/ (pattern always same if it matters). I can ssh to machine but I don't think I can get any useful bugreport.

The last only error in Xorg.0.conf is:
[ 48.885] (EE) NVIDIA(0): WAIT: (E, 0, 0x857d, 0)

It boots only if I add NVreg_RegistryDwords="PerfLevelSrc=0x2222" to modules.d/nvidia.conf

I've attached nvidia-bugreport for this. Again.

p.s. backtrace when X hangs up at start:
Code:
#0  0x00007f71bf53ebdf in ?? () from /usr/lib64/xorg/modules/drivers/nvidia_drv.so
#1  0x00007f71bf4dcc00 in ?? () from /usr/lib64/xorg/modules/drivers/nvidia_drv.so
#2  0x00007f71bf4dcee9 in ?? () from /usr/lib64/xorg/modules/drivers/nvidia_drv.so
#3  0x00007f71bf4cf430 in ?? () from /usr/lib64/xorg/modules/drivers/nvidia_drv.so
#4  0x00007f71bf4d28d8 in ?? () from /usr/lib64/xorg/modules/drivers/nvidia_drv.so
#5  0x00007f71bf844f06 in ?? () from /usr/lib64/xorg/modules/drivers/nvidia_drv.so
#6  0x00007f71bf8451ae in ?? () from /usr/lib64/xorg/modules/drivers/nvidia_drv.so
#7  0x00007f71bf8384bf in ?? () from /usr/lib64/xorg/modules/drivers/nvidia_drv.so
#8  0x0000000000434efb in AddScreen ()
#9  0x0000000000495536 in InitOutput ()
#10 0x000000000042469e in _start ()
So nothing useful. Where can I get debug symbols for nvidia_drv?
2) Blackscreen and possibly OOPS (almost always if PowerMizer is on). It reboots after a while, but I still can't get any backtraces. I don't have COM port on my mobo, and I don't have IEEE1394 on other machines, I've tried to set up kdump, but for some reason it doesn't work yet.

Any suggestions how to get some useful info?

Next thing I'll try is to recompile whole system with -O0 -g -ggdb and attach to hang X process with gdb, maybe I would manage to get something interesting with stacktrace/backtrace.
Attached Files
File Type: gz nvidia-bug-report.log.gz (78.9 KB, 57 views)
__________________
OS: Gentoo Linux, ~amd64. VideoCard: GeForce GTX 470. ASUS P8P67 Deluxe, 2x4GB DDR3-1600 CL9, Core i7 2600k.

Last edited by Civilus; 02-19-11 at 06:42 AM.
Civilus is offline   Reply With Quote
Old 02-19-11, 07:57 AM   #17
mlauss
Registered User
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 43
Default Re: Freeze/X lockup during VDPAU playback

Here's a bug report and vdpau trace when the X hang occured.
It's pretty easy to reproduce: KDE-4.6, firefox and a few xterms on one virtual desktop,
place a few other xterms on another virtual desktop, start mplayer fullscreen on a second head, direct kwin to pin it to all desktops and start switching between desktops with the slide effect.

It's much harder to reproduce when KDE desktop effects are disabled.
Attached Files
File Type: gz nvidia-bug-report.log.gz (71.2 KB, 58 views)
File Type: bz2 vdpau-trace-xhang.txt.bz2 (8.3 KB, 52 views)
mlauss is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 01:17 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.