Go Back   nV News Forums > Software Forums > Gaming Central > Console World

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 02-13-10, 10:34 AM   #1
HiCZoK4
 
HiCZoK4's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Poland
Posts: 3,467
Default Is it possible to connect ps3 to pc display?

I lost my interest in getting psp.
I would more likely get a normal console. Had already a 360 and I know how it is. Would get it again but noticed some great PS3 titles so Iam considering ps3

Can I hook up ps3 to my sammy22 display? It have DVI and old VGA inputs only.
HiCZoK4 is offline   Reply With Quote
Old 02-13-10, 11:20 AM   #2
GIGARAM
Last one Dead is a sissy
 
GIGARAM's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Your moms house LOL
Posts: 42
Smile Re: Is it possible to connect ps3 to pc display?

yes you can hook up a ps3 to a lcd crt monitor using one of these Playstation 3 Ps3 Nintendo Wii Vga Monitor Cable Lead
i got one for my bros ps3 hes got it hooked up to a 22" lcd display goes up to 1080-I aswell you just need to hook up some speakers to the cable as most monitors dont have speakers.

http://www.amazon.co.uk/s/?ie=UTF8&k...l_38u66dbjac_e

or one of these

http://cgi.ebay.co.uk/HDMI-to-VGA-3-...item414b26a907

or any of these

http://shop.ebay.co.uk/?_from=R40&_t...All-Categories

hope this helps
__________________
http://mypsn.eu.playstation.com/psn/profile/GIGARAM.png

http://us.playstation.com/publictrop...nename=gigaram

I Have 3 playstation 3's 60 gig got it day of release and a 250 gig PS3 and a limmited edition silver PS3 with 320 gig drive plus 2 psp 3000 and a psp go
and now a halo reach limited edition xbox 360 plus just got the gears of war 3 limmited edition xbox 360 lol and also pre-ordered the limited edition starwars xbox 360

Acer HN274H 120Hz 3D Monitor
Asus Rampage III Etreme
Intel Core i7 Extreme 990X
Corsair H70
Gainward Phantom 580 GTX 3Gb Superclock 2 off SLI
Corsair Vengance 24GB
OCZ revo 120Gb PCI-X SSD Boot drive
Weastern Digital Black edition 2Tb 2 off in mirror raid
Weastern Digital Black edition 2Tb for backup of steam
3D Blu-ray rw drive
Corsair HX 1000 Watt Psu
Windows 7 64 Bit
Logitech G19 Keyboard
Razer imperator Mouse
Corsair Obsidian 800D
GIGARAM is offline   Reply With Quote
Old 02-13-10, 12:45 PM   #3
shilk
Registered User
 
shilk's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: California
Posts: 913
Default Re: Is it possible to connect ps3 to pc display?

HDMI to VGA? EEEEEW. At least do DVI.

Just get a HDMI to DVI adapter ($~16), and hook up the audio via RCA jacks (comes with the PS3) to your sound source (may need a splitter for that). It's an adapter that plugs both RCA (red and white) into a single 3.5mm jack.

Total package costs about $25-45 US with tax.

Here's the audio splitter.

http://www.radioshack.com/product/in...ductId=2103709



And the male HDMI to DVI connector.




Also note that your LCD has to support HDCP or else it won't work. But it's definitely worth the quality.
__________________
shilk is offline   Reply With Quote
Old 02-13-10, 03:38 PM   #4
HiCZoK4
 
HiCZoK4's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Poland
Posts: 3,467
Default Re: Is it possible to connect ps3 to pc display?

Thanks. I wanted to get x360 but I am more and more on ps3 side.
Wifi and free mp gameplay.

Uncharted
Uncharted 2
Killzone 2
God of War series
Shadow of the colossus sequel(to be released)
Heavy rain

And a bit more games.

You think that is enough over Gears of war2 and ...e... xbox dont have anything more
I can get most xbox stuff on pc.


What cables comes with ps3?
I have my pc connected to 2,1 speakers(just one cable). Will I have to swtich cables or this jack splitter will do the trick?

Ohhh and Slim or Phat?
Also Dualshock3 is the heavier\rumble controller?


ps. HDCP - I don;t know does my 226bw have this. it is 1680x1050 native. Does ps3 have 16:10 resolutions like x360? I had no problem witch setting any resolution on 360
HiCZoK4 is offline   Reply With Quote
Old 02-13-10, 04:02 PM   #5
Lyme
Registered User
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 2,682
Default Re: Is it possible to connect ps3 to pc display?

These are pretty cheap http://www.ncix.com/products/?sku=47...facture=Unitek and should do the job.

note: the ps3 would be a better product if they could design a decent menu system, especially the system settings and playstation store. What a mess.

Ps: DVI does not carry sound (while hdmi does), so you will have to setup the secondary sound output on the ps3.
Lyme is offline   Reply With Quote
Old 02-14-10, 01:27 AM   #6
Lyme
Registered User
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 2,682
Default Re: Is it possible to connect ps3 to pc display?

Quote:
Originally Posted by Butter Bandit View Post
I always really liked the XMB that Sony's products use. Their bluray players, PSP, and PS3 all use the same menu setup, and I like it.

The Playstation store could use a little work though, I'll give you that.
The XMB isn't really bad, but it still has quite a few things that could be improved upon.

Accounts are <-- way.
Account actions are -->
The system menu is just one loooooong list.
Lyme is offline   Reply With Quote
Old 02-14-10, 08:07 AM   #7
ViN86
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 15,486
Default Re: Is it possible to connect ps3 to pc display?

Yea I have done it. Use a HDMI to DVI converter (female HDMI to male DVI) and use a regular AV cable for the audio (red and white RCA to minijack). When you setup the display on the PS3, make sure to set the audio output settings (usually at the end of the display settings it asks you if you want to) and you're all set.
ViN86 is offline   Reply With Quote
Old 02-14-10, 09:05 AM   #8
marqmajere
GeVooForceDoo
 
marqmajere's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Ohio, USA
Posts: 1,064
Default Re: Is it possible to connect ps3 to pc display?

Quote:
Originally Posted by HiCZoK4 View Post
Thanks. I wanted to get x360 but I am more and more on ps3 side.
Wifi and free mp gameplay.

Uncharted
Uncharted 2
Killzone 2
God of War series
Shadow of the colossus sequel(to be released)
Heavy rain

And a bit more games.

You think that is enough over Gears of war2 and ...e... xbox dont have anything more
I can get most xbox stuff on pc.


What cables comes with ps3?
I have my pc connected to 2,1 speakers(just one cable). Will I have to swtich cables or this jack splitter will do the trick?

Ohhh and Slim or Phat?
Also Dualshock3 is the heavier\rumble controller?


ps. HDCP - I don;t know does my 226bw have this. it is 1680x1050 native. Does ps3 have 16:10 resolutions like x360? I had no problem witch setting any resolution on 360
Also check out Demon's Souls. Fantastic game. I would get a slim ps3. The 120 is more than enough for most people.

As for being HDCP check out this link. http://www.samsung.com/us/support/de...mdl_name=226BW Look under the "How-to Guides" section.
__________________
Hi! I'm a signature virus! Copy me into your signature file to help me spread!

Desktop - Asus M3A78-CM | AMD Phenom II 965 | 4 gigs G. Skill 1066 | ATI 5850 1 gig | WD 1TB Black
| Windows7 64-bit


Laptop - m11x
marqmajere is offline   Reply With Quote

Old 02-14-10, 10:52 AM   #9
HiCZoK4
 
HiCZoK4's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Poland
Posts: 3,467
Default Re: Is it possible to connect ps3 to pc display?

It says "Most Active Topics
How To Use Your 226BW HDCP Compliant Monitor As A TV"

And under specs it says "DVI(HDCP)"
I have two outputs. DVI and Dsub. It seems DVI is called HDCP.


Next questions!!!
1.What is on PSN?
2.Do I have do pay for everything?
3.Are there demos for most of games?
4.Can I install games like on 360?
5.Can I play games like killzone2etc for free over WI-FI? Would love to kick some nvnews members arses
5.How "durable" is ps3. Does is have issues like 360?
6.What can You say about ps3 dualshock3. I have only used x360 pad and it was quite comfortable... only it was getting very "sweaty", and I had to clean my hands a LOT.
7.Backward compatibility? Only needed for Shadow of the Colossus.
8.Can I use ps3 to browse internets (offcourse in simple way)
9.Standing Vertical horizontal. I prefer Vertical-phat vs Slim.

10.And finally how is it overall. Share Your opinions on gaming etc etc


Sorry to have tons of question but I have to be sure. it costs A LOT in here and games also are quite expensive so I have to make a not fail choice I watched plenty of reviews but those are all quite the same...
HiCZoK4 is offline   Reply With Quote
Old 02-14-10, 11:22 AM   #10
|MaguS|
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Is it possible to connect ps3 to pc display?

1) Alot of stuff, look around.
2) Demo's are free, Games cost money. You can also get Themes, Trailers and other things free.
3) Alot of demos but some games don't have a demo.
4) No
5) All MP on the PS3 is free. The only subscription service Sony offers is Qore.
5-2) Very reliable, the system is probably one of the most reliable consoles ever made.
6) I prefer the Dualshock over the X360 controller, im just more use to it.
7) Unless you got one of the original units then only with the PSX Games.
8) Yes
9) I have mine horizontal right now.
10) I love my PS3, it offers a wide range of genres to play and when a game is developed specifically for it they truly shine.
  Reply With Quote
Old 02-14-10, 11:32 AM   #11
HiCZoK4
 
HiCZoK4's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Poland
Posts: 3,467
Default Re: Is it possible to connect ps3 to pc display?

Great Magus. Thanks for quick anserw Now I need collect more money, Becouse I was saving for psp which I wont have any more. due to this beutifull shiny device . Proboably like moth ETA
HiCZoK4 is offline   Reply With Quote
Old 02-14-10, 11:49 AM   #12
marqmajere
GeVooForceDoo
 
marqmajere's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Ohio, USA
Posts: 1,064
Default Re: Is it possible to connect ps3 to pc display?

Actually you can install certain games to the hard drive. I've installed Street Fighter 4, Uncharted, and Metal Gear Solid 4 so far. I would absolutely LOVE to install Demon's Souls, but it doesn't have the option for it. It must vary from game to game.
__________________
Hi! I'm a signature virus! Copy me into your signature file to help me spread!

Desktop - Asus M3A78-CM | AMD Phenom II 965 | 4 gigs G. Skill 1066 | ATI 5850 1 gig | WD 1TB Black
| Windows7 64-bit


Laptop - m11x
marqmajere is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 03:32 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.