Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 07-12-03, 10:39 AM   #1
adcripps
Registered User
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 28
Default x configuration

Having problems getting X to run on my mandrake 9.1 geforce FX5200 Ultra (Verto) - with AMD k6 128Mb ram.

My driver install log file is here:

http://www.monkeez.co.uk/linux/xconf...-installer.log

The config file I am using is:

www.monkeez.co.uk/linux/xconfig/XF86Config-4

and the error I'm getting is:

www.monkeez.co.uk/linux/xconfig/XFree86.0.log

Not sure what the BusID problem is, but it mentions something in the readme about lspci command.

Any ideas?

Thanks in advance.

adam
adcripps is offline   Reply With Quote
Old 07-14-03, 02:10 PM   #2
adcripps
Registered User
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 28
Default

I don't even seem to be able to install this card in windows - does anyone know why?
adcripps is offline   Reply With Quote
Old 07-14-03, 06:57 PM   #3
phlunkie
Registered User
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 16
Default

agp or pci card?
phlunkie is offline   Reply With Quote
Old 07-14-03, 08:50 PM   #4
Andy Mecham
l33t master
 
Join Date: Jul 2002
Location: Santa Clara, CA
Posts: 1,163
Default

What's the output of lspci?

--andy
__________________
Andy Mecham
NVIDIA Corporation
Andy Mecham is offline   Reply With Quote
Old 07-15-03, 11:07 AM   #5
adcripps
Registered User
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 28
Default

this is agp and the motherboard is via - kt133

lspci shows the nvidia card -
01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation: Unknown device 0321 (rev a1)

Any ideas of what this might be? I'd sort of like and answer today, as I'm taking this card back to the store tomorrow.

thanks
adcripps is offline   Reply With Quote
Old 07-15-03, 12:09 PM   #6
adcripps
Registered User
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 28
Default

lspci -vv gives:

01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation: Unknown device 0321 (rev a1) (prog-if 00 [VGA])
Control: I/O+ Mem+ BusMaster+ SpecCycle- MemWINV- VGASnoop- ParErr- Stepping- SERR- FastB2B-
Status: Cap+ 66Mhz+ UDF- FastB2B+ ParErr- DEVSEL=medium >TAbort- <TAbort- <MAbort- >SERR- <PERR-
Latency: 248 (1250ns min, 250ns max)
Interrupt: pin A routed to IRQ 10
Region 0: Memory at dc000000 (32-bit, non-prefetchable) [size=16M]
Region 1: Memory at d0000000 (32-bit, prefetchable) [size=128M]
Expansion ROM at <unassigned> [disabled] [size=128K]
Capabilities: [60] Power Management version 2
Flags: PMEClk- DSI- D1- D2- AuxCurrent=0mA PME(D0-,D1-,D2-,D3hot-,D3cold-)
Status: D0 PME-Enable- DSel=0 DScale=0 PME-
Capabilities: [44] AGP version 3.0
Status: RQ=32 Iso- ArqSz=0 Cal=0 SBA+ ITACoh- GART64- HTrans- 64bit- FW+ AGP3- Rate=x1,x2,x4
Command: RQ=32 ArqSz=0 Cal=0 SBA- AGP+ GART64- 64bit- FW- Rate=x4

Anyone make anthing out?
Attached Files
File Type: txt lspci.txt (6.4 KB, 144 views)
adcripps is offline   Reply With Quote
Old 07-15-03, 02:33 PM   #7
Andy Mecham
l33t master
 
Join Date: Jul 2002
Location: Santa Clara, CA
Posts: 1,163
Default

Can you comment out the BusID line? Can you try removing the other Device sections?

--andy
__________________
Andy Mecham
NVIDIA Corporation
Andy Mecham is offline   Reply With Quote
Old 07-29-03, 06:32 PM   #8
Medic6666
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 23
Default I have the same problem as

adcripps.

I have a PCI Geforce FX 5200 and it says the same thing.

Unknown device even though it says its a nvidia card.

I am using RH9 and on start up it did'nt even find the new card??

Any ideas.

Cheers

Medic6666
Medic6666 is offline   Reply With Quote

Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
320.17 can't detect video modes on Lenovo laptop tadawson NVIDIA Linux 13 07-14-12 02:40 AM
FreeBSD 9 Release with Nvidia 550 Ti configuration issues goga NVIDIA FreeBSD 0 05-23-12 09:34 AM
302.07 (beta) for Linux x86/x86_64 released AaronP NVIDIA Linux 0 05-02-12 10:55 AM
Monitors found but no configuration suitable bluephile NVIDIA Linux 4 08-31-02 07:53 AM
TWIN VIEW configuration prakash NVIDIA Linux 5 08-02-02 01:24 PM

All times are GMT -5. The time now is 04:52 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.