Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 05-25-10, 06:11 AM   #25
Brad.Scalio
Registered User
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 20
Default Re: Repeatable X Crash, dual FX580 on HP Z600

Hey Aaron,

First off - many thanks for the support over the past few days on this!

Now ... disabling dbe does in fact NOT cause an Xserver crash. That said, since we eliminate the back buffer, successive frames in an animation are not seemless in rendering (i.e. the end-user exposed front-buffer displays images in an animation before they are fully rendered) ... this is expected obviously by disabling dbe ... however a solution that doesn't degrade the current performance and display is, um, more favorable ;-) LOL ... there's always a caveat isn't there ;-)

By setting the InitialPixmapPlacement to 1, I can get about a 15 second improvement in load times for a typical set of animations that are displayed. Without the InitialPixmapPlacement setting, and just dbe disabled, load times jump to about 60 seconds. With dbe loaded, the load time is usually around 30-35 seconds. So, we are seeing a doubling in load times with dbe disabled and the default InitialPixmapPlacement which can be improved but still a 50% increase in load times by setting the InitialPixmapPlacement=1

On the right track ... is there any way to get back to a seemless rendering of successive frames in an animation without the dbe extension -- some option to "fake out" the X-Windows System, or an nVIDIA-specific double buffer we can use/enable in the driver?

We have our hardware vendor coming today with two GTX250 cards to test them out in the workstations. We haven't seen these Xserver crashes with GeForce 7X and 8x series models, so we thought about trying the GTX series to see if those are compatible. Would this be the only solution that allows double buffering, i.e. is there no other option with the Quadro FX series than to disable dbe?

Thanks again!!!
Brad.Scalio is offline   Reply With Quote
Old 05-25-10, 11:26 AM   #26
AaronP
NVIDIA Corporation
 
AaronP's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 2,487
Default Re: Repeatable X Crash, dual FX580 on HP Z600

Are you set up to build the X server? I can put together a patch to fix the suspect code, and you can see if it fixes the problem for you.
AaronP is offline   Reply With Quote
Old 05-28-10, 01:16 PM   #27
AaronP
NVIDIA Corporation
 
AaronP's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 2,487
Default Re: Repeatable X Crash, dual FX580 on HP Z600

As a follow-up for anyone coming across this thread, it turned out to be a bug in the X server's DOUBLE-BUFFER extension module and a fix is on its way upstream.
AaronP is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 05:36 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.