Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 06-02-10, 04:02 AM   #1
sherbey
Registered User
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 45
Default video breaking up at 1080i50 with Ion through Onkyo AV amp

The Onkyo AV amp is a TX-SR308, the computer is an asus aspire revo R3600 with nvidia ion graphics with 4Gb RAM running Ubuntu 10.04 with nvidia driver 195.36.15

I've had the computer coupled to a sony KDF-E50 telly up till recently, working fine; I just got the above AV amp and when using this for HDMI pass-through, the picture at 1080i50 breaks up horribly, though works fine at 720p50. Its not the leads, as I've run every possible permutation without the issue moving with a cable; also the playstation 3 works fine in all modes under HDMI pass-through.
sherbey is offline   Reply With Quote
Old 06-02-10, 08:06 PM   #2
farbird
Registered User
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 15
Default Re: video breaking up at 1080i50 with Ion through Onkyo AV amp

if u connectthe revo direct to the tv via hdmi, does the video still stutter?

probably u might wanna upgrade to the 256 drivers if u are on lucid..

google "x-updates ppa nvidia"
farbird is offline   Reply With Quote
Old 06-07-10, 04:23 AM   #3
sherbey
Registered User
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 45
Default Re: video breaking up at 1080i50 with Ion through Onkyo AV amp

All boxes work fine when connected directly to my television; the ps3 works fine when connected via the onkyo; the revo works fine at 720p50. I'm assuming that the onkyo is reporting something via EDID which is prompting the ion to output something that the television can't cope with (telly is quite old and can only cope with 1080i, not 1080p). The Revo is reporting that its attached to an Onkyo as the display device, not a Sony as it does when attached directly.

I doubt that there is an issue with the nvidia driver - its more likely to be the onkyo. Any assistance in how to establish this would be gratefully received . I've downloaded both EDID files which I can't read as they are binary...
sherbey is offline   Reply With Quote
Old 10-13-10, 04:39 AM   #4
sherbey
Registered User
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 45
Default Re: video breaking up at 1080i50 with Ion through Onkyo AV amp

I've used parse-edid to look at the two edid files I downloaded (one with the onkyo, one direct from the telly); the only difference I can see is the device text.

Any thoughts on this?
sherbey is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 11:27 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.