Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 06-29-10, 03:20 PM   #1
Vorgus
Registered User
 
Vorgus's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 107
Default xorg segfaults when using crt-1 on x64

I have 2 nearly identical computers running debian squeeze. One is 32bit and the other is 64bit. Both have the Asus 8400 silent video card. Both where just updated a few days ago to latest xine, v4l and apt update/upgrade. Both are running kernel-2.6.34.

The 32bit has been mostly working for more then a year. I was having problems with a tuner dropping out, but that turned out to be a defective card (which then died out of warrenty). I have a monitor connected to the DVI port (CRT-0) using a DVI-VGA adaptor (had to do it that way because the video card uses the DVI port first if connected and there seems to be no way to change that), and I connect a TV to the VGA port. The VT does not have an EDID chip (1985 sony).

ON 64bit, when I try to use CRT-1 for video, xorg segfaults. I'm using the same config file for both computers. I can use CRT-0 and I can have it send to both CRT-0 and CRT-1 which causes the TV to be just a window of CRT-0. If I try to send to just CRT-1, which works on the 32bit, xorg crashes. #xorg says it's the nvidia driver:

Code:
X.Org X Server 1.7.7
Release Date: 2010-05-04
X Protocol Version 11, Revision 0
Build Operating System: Linux 2.6.32-5-amd64 x86_64 Debian
Current Operating System: Linux x64VDR 2.6.34.20100610.1 #1 SMP PREEMPT Thu Jun 10 13:03:12 MST 2010 x86_64
Kernel command line: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-2.6.34.20100610.1 root=/dev/md0 ro quiet quiet
Build Date: 03 June 2010  03:01:44PM
xorg-server 2:1.7.7-2 (Julien Cristau <jcristau@debian.org>) 
Current version of pixman: 0.16.4
	Before reporting problems, check http://wiki.x.org
	to make sure that you have the latest version.
Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
	(++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
	(WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
(==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Tue Jun 29 12:07:35 2010
(==) Using config file: "/etc/X11/xorg.conf"
(==) Using system config directory "/usr/share/X11/xorg.conf.d"
Parse error on line 44 of section Files in file /etc/X11/xorg.conf
	Ignoring obsolete keyword "RgbPath".
(==) ServerLayout "Layout0"
(**) |-->Screen "Screen0" (0)
(**) |   |-->Monitor "Sony"
(**) |   |-->Device "GeForce 8400GS"
(**) |-->Input Device "Keyboard0"
(**) |-->Input Device "Mouse0"
(**) Option "BlankTime" "0"
(**) Option "StandbyTime" "0"
(**) Option "SuspendTime" "0"
(**) Option "OffTime" "0"
(==) Automatically adding devices
(==) Automatically enabling devices
(WW) The directory "/var/lib/defoma/x-ttcidfont-conf.d/dirs/TrueType" does not exist.
	Entry deleted from font path.
(WW) The directory "/usr/share/fonts/X11/cyrillic" does not exist.
	Entry deleted from font path.
(WW) The directory "/var/lib/defoma/x-ttcidfont-conf.d/dirs/TrueType" does not exist.
	Entry deleted from font path.
(**) FontPath set to:
	/usr/share/fonts/X11/misc,
	/usr/share/fonts/X11/100dpi/:unscaled,
	/usr/share/fonts/X11/75dpi/:unscaled,
	/usr/share/fonts/X11/Type1,
	/usr/share/fonts/X11/100dpi,
	/usr/share/fonts/X11/75dpi,
	/usr/share/fonts/X11/misc,
	/usr/share/fonts/X11/100dpi/:unscaled,
	/usr/share/fonts/X11/75dpi/:unscaled,
	/usr/share/fonts/X11/Type1,
	/usr/share/fonts/X11/100dpi,
	/usr/share/fonts/X11/75dpi,
	built-ins
(**) ModulePath set to "/usr/lib/xorg/modules"
(**) Extension "Composite" is disabled
(WW) AllowEmptyInput is on, devices using drivers 'kbd', 'mouse' or 'vmmouse' will be disabled.
(WW) Disabling Keyboard0
(WW) Disabling Mouse0
(II) Loader magic: 0x7c5e80
(II) Module ABI versions:
	X.Org ANSI C Emulation: 0.4
	X.Org Video Driver: 6.0
	X.Org XInput driver : 7.0
	X.Org Server Extension : 2.0
(--) using VT number 7

(--) PCI: (0:5:0:0) 14f1:8880:0070:7801 Conexant Systems, Inc. Hauppauge Inc. HDPVR-1250 model 1196 rev 15, Mem @ 0xfdc00000/2097152
(--) PCI:*(0:7:0:0) 10de:06e4:1043:82bc nVidia Corporation G98 [GeForce 8400 GS] rev 161, Mem @ 0xfa000000/16777216, 0xe0000000/268435456, 0xf8000000/33554432, I/O @ 0x0000ac00/128, BIOS @ 0x????????/131072
(II) Open ACPI successful (/var/run/acpid.socket)
(II) LoadModule: "extmod"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libextmod.so
(II) Module extmod: vendor="X.Org Foundation"
	compiled for 1.7.7, module version = 1.0.0
	Module class: X.Org Server Extension
	ABI class: X.Org Server Extension, version 2.0
(II) Loading extension SELinux
(II) Loading extension MIT-SCREEN-SAVER
(II) Loading extension XFree86-VidModeExtension
(II) Loading extension XFree86-DGA
(II) Loading extension DPMS
(II) Loading extension XVideo
(II) Loading extension XVideo-MotionCompensation
(II) Loading extension X-Resource
(II) LoadModule: "dbe"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libdbe.so
(II) Module dbe: vendor="X.Org Foundation"
	compiled for 1.7.7, module version = 1.0.0
	Module class: X.Org Server Extension
	ABI class: X.Org Server Extension, version 2.0
(II) Loading extension DOUBLE-BUFFER
(II) LoadModule: "glx"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libglx.so
(II) Module glx: vendor="NVIDIA Corporation"
	compiled for 4.0.2, module version = 1.0.0
	Module class: X.Org Server Extension
(II) NVIDIA GLX Module  256.35  Wed Jun 16 19:10:31 PDT 2010
(II) Loading extension GLX
(II) LoadModule: "record"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/librecord.so
(II) Module record: vendor="X.Org Foundation"
	compiled for 1.7.7, module version = 1.13.0
	Module class: X.Org Server Extension
	ABI class: X.Org Server Extension, version 2.0
(II) Loading extension RECORD
(II) LoadModule: "dri"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libdri.so
(II) Module dri: vendor="X.Org Foundation"
	compiled for 1.7.7, module version = 1.0.0
	ABI class: X.Org Server Extension, version 2.0
(II) Loading extension XFree86-DRI
(II) LoadModule: "dri2"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libdri2.so
(II) Module dri2: vendor="X.Org Foundation"
	compiled for 1.7.7, module version = 1.1.0
	ABI class: X.Org Server Extension, version 2.0
(II) Loading extension DRI2
(II) LoadModule: "nvidia"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers/nvidia_drv.so
(II) Module nvidia: vendor="NVIDIA Corporation"
	compiled for 4.0.2, module version = 1.0.0
	Module class: X.Org Video Driver
(II) NVIDIA dlloader X Driver  256.35  Wed Jun 16 18:45:02 PDT 2010
(II) NVIDIA Unified Driver for all Supported NVIDIA GPUs
(II) Primary Device is: PCI 07@00:00:0
(II) Loading sub module "fb"
(II) LoadModule: "fb"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/libfb.so
(II) Module fb: vendor="X.Org Foundation"
	compiled for 1.7.7, module version = 1.0.0
	ABI class: X.Org ANSI C Emulation, version 0.4
(II) Loading sub module "wfb"
(II) LoadModule: "wfb"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/libwfb.so
(II) Module wfb: vendor="X.Org Foundation"
	compiled for 1.7.7, module version = 1.0.0
	ABI class: X.Org ANSI C Emulation, version 0.4
(II) Loading sub module "ramdac"
(II) LoadModule: "ramdac"
(II) Module "ramdac" already built-in
(**) NVIDIA(0): Depth 24, (--) framebuffer bpp 32
(==) NVIDIA(0): RGB weight 888
(==) NVIDIA(0): Default visual is TrueColor
(==) NVIDIA(0): Using gamma correction (1.0, 1.0, 1.0)
(**) NVIDIA(0): Option "ConnectedMonitor" "CRT-0,CRT-1"
(**) NVIDIA(0): Option "TwinView" "true"
(**) NVIDIA(0): Option "TwinViewOrientation" "Clone"
(**) NVIDIA(0): Option "SecondMonitorHorizSync" "14-16"
(**) NVIDIA(0): Option "SecondMonitorVertRefresh" "59-61"
(**) NVIDIA(0): Option "MetaModes" "CRT-1:coryntsci"
(**) NVIDIA(0): Option "TripleBuffer" "true"
(**) Jun 29 12:07:35 NVIDIA(0): Enabling RENDER acceleration
(**) Jun 29 12:07:35 NVIDIA(0): ConnectedMonitor string: "CRT-0,CRT-1"
(WW) Jun 29 12:07:35 NVIDIA(GPU-0): Unable to read EDID for display device CRT-1
(II) Jun 29 12:07:35 NVIDIA(0): NVIDIA GPU GeForce 8400 GS (G98) at PCI:7:0:0 (GPU-0)
(--) Jun 29 12:07:35 NVIDIA(0): Memory: 524288 kBytes
(--) Jun 29 12:07:35 NVIDIA(0): VideoBIOS: 62.98.2c.00.00
(II) Jun 29 12:07:35 NVIDIA(0): Detected PCI Express Link width: 16X
(--) Jun 29 12:07:35 NVIDIA(0): Interlaced video modes are supported on this GPU
(--) Jun 29 12:07:35 NVIDIA(0): Connected display device(s) on GeForce 8400 GS at PCI:7:0:0:
(--) Jun 29 12:07:35 NVIDIA(0):     Sampo/STAC KDS XF-70 (CRT-0)
(--) Jun 29 12:07:35 NVIDIA(0):     CRT-1
(--) Jun 29 12:07:35 NVIDIA(0): Sampo/STAC KDS XF-70 (CRT-0): 400.0 MHz maximum pixel clock
(--) Jun 29 12:07:35 NVIDIA(0): CRT-1: 400.0 MHz maximum pixel clock
(**) Jun 29 12:07:35 NVIDIA(0): TwinView enabled
(II) Jun 29 12:07:35 NVIDIA(0): Display Device found referenced in MetaMode: CRT-1
(WW) Jun 29 12:07:35 NVIDIA(0): TwinView requested, but only 1 display devices found.
(II) Jun 29 12:07:35 NVIDIA(0): Assigned Display Device: CRT-1
(II) Jun 29 12:07:35 NVIDIA(0): Validated modes:
(II) Jun 29 12:07:35 NVIDIA(0):     "CRT-1:coryntsci"
(II) Jun 29 12:07:35 NVIDIA(0): Virtual screen size determined to be 720 x 480
(WW) Jun 29 12:07:35 NVIDIA(0): Unable to get display device CRT-1's EDID; cannot compute DPI
(WW) Jun 29 12:07:35 NVIDIA(0):     from CRT-1's EDID.
(**) Jun 29 12:07:35 NVIDIA(0): DPI set to (97, 86); computed from "DisplaySize" Monitor
(**) Jun 29 12:07:35 NVIDIA(0):     section option
(==) Jun 29 12:07:35 NVIDIA(0): Disabling 32-bit ARGB GLX visuals.
(--) Depth 24 pixmap format is 32 bpp
(II) Jun 29 12:07:35 NVIDIA: Using 768.00 MB of virtual memory for indirect memory access.
(II) Jun 29 12:07:36 NVIDIA(0): Initialized GPU GART.
(II) Jun 29 12:07:36 NVIDIA(0): Setting mode "CRT-1:coryntsci"
(II) Jun 29 12:07:36 NVIDIA(0): Built-in logo is bigger than the screen.
(II) Loading extension NV-GLX
(II) Jun 29 12:07:36 NVIDIA(0): Initialized OpenGL Acceleration
(==) NVIDIA(0): Disabling shared memory pixmaps
(II) Jun 29 12:07:36 NVIDIA(0): Initialized X Rendering Acceleration
(==) NVIDIA(0): Backing store disabled
(==) NVIDIA(0): Silken mouse enabled
(II) Loading extension NV-CONTROL
(II) Loading extension XINERAMA
(==) RandR enabled
(II) Initializing built-in extension Generic Event Extension
(II) Initializing built-in extension SHAPE
(II) Initializing built-in extension MIT-SHM
(II) Initializing built-in extension XInputExtension
(II) Initializing built-in extension XTEST
(II) Initializing built-in extension BIG-REQUESTS
(II) Initializing built-in extension SYNC
(II) Initializing built-in extension XKEYBOARD
(II) Initializing built-in extension XC-MISC
(II) Initializing built-in extension XINERAMA
(II) Initializing built-in extension XFIXES
(II) Initializing built-in extension RENDER
(II) Initializing built-in extension RANDR
(II) Initializing built-in extension COMPOSITE
(II) Initializing built-in extension DAMAGE
SELinux: Disabled on system, not enabling in X server
(II) Initializing extension GLX
(II) config/udev: Adding input device Power Button (/dev/input/event3)
(**) Power Button: Applying InputClass "evdev keyboard catchall"
(II) LoadModule: "evdev"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/input/evdev_drv.so
(II) Module evdev: vendor="X.Org Foundation"
	compiled for 1.7.6.901, module version = 2.3.2
	Module class: X.Org XInput Driver
	ABI class: X.Org XInput driver, version 7.0
(**) Power Button: always reports core events
(**) Power Button: Device: "/dev/input/event3"
(II) Power Button: Found keys
(II) Power Button: Configuring as keyboard
(II) XINPUT: Adding extended input device "Power Button" (type: KEYBOARD)
(**) Option "xkb_rules" "evdev"
(**) Option "xkb_model" "pc104"
(**) Option "xkb_layout" "us"
(II) config/udev: Adding input device Power Button (/dev/input/event2)
(**) Power Button: Applying InputClass "evdev keyboard catchall"
(**) Power Button: always reports core events
(**) Power Button: Device: "/dev/input/event2"
(II) Power Button: Found keys
(II) Power Button: Configuring as keyboard
(II) XINPUT: Adding extended input device "Power Button" (type: KEYBOARD)
(**) Option "xkb_rules" "evdev"
(**) Option "xkb_model" "pc104"
(**) Option "xkb_layout" "us"
(II) config/udev: Adding input device DVB on-card IR receiver (/dev/input/event5)
(**) DVB on-card IR receiver: Applying InputClass "evdev keyboard catchall"
(**) DVB on-card IR receiver: always reports core events
(**) DVB on-card IR receiver: Device: "/dev/input/event5"
(II) DVB on-card IR receiver: Found 1 mouse buttons
(II) DVB on-card IR receiver: Found keys
(II) DVB on-card IR receiver: Configuring as mouse
(II) DVB on-card IR receiver: Configuring as keyboard
(**) DVB on-card IR receiver: YAxisMapping: buttons 4 and 5
(**) DVB on-card IR receiver: EmulateWheelButton: 4, EmulateWheelInertia: 10, EmulateWheelTimeout: 200
(II) XINPUT: Adding extended input device "DVB on-card IR receiver" (type: KEYBOARD)
(**) Option "xkb_rules" "evdev"
(**) Option "xkb_model" "pc104"
(**) Option "xkb_layout" "us"
(II) config/udev: Adding input device AT Translated Set 2 keyboard (/dev/input/event1)
(**) AT Translated Set 2 keyboard: Applying InputClass "evdev keyboard catchall"
(**) AT Translated Set 2 keyboard: always reports core events
(**) AT Translated Set 2 keyboard: Device: "/dev/input/event1"
(II) AT Translated Set 2 keyboard: Found keys
(II) AT Translated Set 2 keyboard: Configuring as keyboard
(II) XINPUT: Adding extended input device "AT Translated Set 2 keyboard" (type: KEYBOARD)
(**) Option "xkb_rules" "evdev"
(**) Option "xkb_model" "pc104"
(**) Option "xkb_layout" "us"
(II) config/udev: Adding input device ImExPS/2 Generic Explorer Mouse (/dev/input/event4)
(**) ImExPS/2 Generic Explorer Mouse: Applying InputClass "evdev pointer catchall"
(**) ImExPS/2 Generic Explorer Mouse: always reports core events
(**) ImExPS/2 Generic Explorer Mouse: Device: "/dev/input/event4"
(II) ImExPS/2 Generic Explorer Mouse: Found 9 mouse buttons
(II) ImExPS/2 Generic Explorer Mouse: Found scroll wheel(s)
(II) ImExPS/2 Generic Explorer Mouse: Found relative axes
(II) ImExPS/2 Generic Explorer Mouse: Found x and y relative axes
(II) ImExPS/2 Generic Explorer Mouse: Configuring as mouse
(**) ImExPS/2 Generic Explorer Mouse: YAxisMapping: buttons 4 and 5
(**) ImExPS/2 Generic Explorer Mouse: EmulateWheelButton: 4, EmulateWheelInertia: 10, EmulateWheelTimeout: 200
(II) XINPUT: Adding extended input device "ImExPS/2 Generic Explorer Mouse" (type: MOUSE)
(II) ImExPS/2 Generic Explorer Mouse: initialized for relative axes.
(II) config/udev: Adding input device ImExPS/2 Generic Explorer Mouse (/dev/input/mouse0)
(II) No input driver/identifier specified (ignoring)
(II) config/udev: Adding input device PC Speaker (/dev/input/event0)
(II) No input driver/identifier specified (ignoring)

Backtrace:
0: /usr/bin/X (xorg_backtrace+0x28) [0x466808]
1: /usr/bin/X (0x400000+0x67c79) [0x467c79]
2: /lib/libpthread.so.0 (0x7f85c2bc2000+0xef60) [0x7f85c2bd0f60]
3: /usr/lib/xorg/modules/drivers/nvidia_drv.so (0x7f85bd233000+0x51c28) [0x7f85bd284c28]
4: /usr/lib/xorg/modules/drivers/nvidia_drv.so (0x7f85bd233000+0x51f48) [0x7f85bd284f48]
5: /usr/lib/xorg/modules/drivers/nvidia_drv.so (0x7f85bd233000+0x2e11a0) [0x7f85bd5141a0]
6: /usr/lib/xorg/modules/drivers/nvidia_drv.so (0x7f85bd233000+0x2f2212) [0x7f85bd525212]
7: /usr/bin/X (0x400000+0x4c7a4) [0x44c7a4]
8: /usr/bin/X (0x400000+0x25b4a) [0x425b4a]
9: /lib/libc.so.6 (__libc_start_main+0xfd) [0x7f85c16c6c4d]
10: /usr/bin/X (0x400000+0x256f9) [0x4256f9]
Segmentation fault at address 0x8025ffb58

Fatal server error:
Caught signal 11 (Segmentation fault). Server aborting


Please consult the The X.Org Foundation support 
	 at http://wiki.x.org
 for help. 
Please also check the log file at "/var/log/Xorg.0.log" for additional information.

(II) Power Button: Close
(II) UnloadModule: "evdev"
(II) Power Button: Close
(II) UnloadModule: "evdev"
(II) DVB on-card IR receiver: Close
(II) UnloadModule: "evdev"
(II) AT Translated Set 2 keyboard: Close
(II) UnloadModule: "evdev"
(II) ImExPS/2 Generic Explorer Mouse: Close
(II) UnloadModule: "evdev"
.

xorg.conf
Code:
Section "ServerLayout"
	Identifier	"Layout0"
	Screen		0  "Screen0" 0 0
	InputDevice	"Keyboard0" "CoreKeyboard"
	InputDevice	"Mouse0" "CorePointer"
	Option		"BlankTime" "0"
	Option		"StandbyTime" "0"
	Option		"SuspendTime" "0"
	Option		"OffTime" "0"
EndSection

Section "Files"
	RgbPath      "/etc/X11/rgb"
	ModulePath   "/usr/lib/xorg/modules"
	FontPath     "/usr/share/fonts/X11/misc"
#	FontPath     "/usr/share/fonts/X11/cyrillic"
	FontPath     "/usr/share/fonts/X11/100dpi/:unscaled"
	FontPath     "/usr/share/fonts/X11/75dpi/:unscaled"
	FontPath     "/usr/share/fonts/X11/Type1"
	FontPath     "/usr/share/fonts/X11/100dpi"
	FontPath     "/usr/share/fonts/X11/75dpi"
	FontPath     "/var/lib/defoma/x-ttcidfont-conf.d/dirs/TrueType"
EndSection

Section "InputDevice"
	Identifier	"Mouse0"
	Driver		"mouse"
	Option		"Protocol" "auto"
	Option		"Device" "/dev/psaux"
	Option		"Emulate3Buttons" "no"
	Option		"ZAxisMapping" "4 5"
EndSection

Section "InputDevice"
	Identifier	"Keyboard0"
	Driver		"kbd"
EndSection

Section "Monitor"
	Identifier	"Sony"
	VendorName	"Sony"
	ModelName	"KV-20XBR"
	Option		"DPMS" "false"
#	HorizSync	15.734 - 15.91
	HorizSync	14-16
	VertRefresh	59-61
	DisplaySize	188 141
######	Note: Analog equipment expects a 711x485 image with an aspect ratio of 4/3. Thus, 
######	setting the aspect ratio of 704x480 to 4/3 and of 720x480 to 15/11 is approximative up 
######	to 0.5 per mille. 

####	#  (640 x 400 @ 61 Hz - 14.32MHz x 15.98Khz x 60.76Hz)
	#  Aganst left, slightly down, underscaned.
	Modeline	"NTSCi"   14.31818 640 728 792 896 400 444 452 526 Interlace -HSync -Vsync

####	# DTV-StandardMode (640 x 480 @ 60 Hz)
	#### Bad drive ####
#	ModeLine	"ATSC480x5994i" 11.958 640 664 736 760 480 484 492 525 Interlace
#	ModeLine	"ATSC480a60i" 11.97 640 664 736 760 480 484 492 525 Interlace -hsync -vsync

####	#  (657 x 480 @ 60 Hz - 12.50MHz x 15.87kHz x 60.12Hz)
	# Overscaned
	Modeline	"657x480ntsci" 12.50  657 667 725 792  480 484 487 525 interlace -hsync -vsync

####	#  (704 x 480 @ 60 Hz - 13.34MHz x 15.73kHz x 59.93Hz)
	# Overscaned
	Modeline	"704x480ntsci" 13.34  704 714 776 848  480 484 487 525 interlace -hsync -vsync

####	# (704x480 @ 29.97Hz - 13.50MHz x 15.73kHz x 59.94Hz)
	# 15.7kHz, itu-r bt.470 M conformant, mpeg (704 x 480 @ 60 Hz)
	# Overscaned
	ModeLine	"704x480_30i" 13.5 704 728 791 858 480 486 492 525 interlace -hsync -vsync

####	# (712x486 @ 29.97Hz - 13.50MHz x 15.73kHz x 59.94Hz)
	# 15.7kHz, itu-r bt.470 M/ntsc, 711 dots displayed (712 x 486 @ 60 Hz)
	# Overscaned
	ModeLine	"712x486_30i" 13.5 712 736 799 858 486 492 498 525 interlace -hsync -vsync

####	# (720x480 @ 29.97Hz - 13.50MHz x 15.73kHz x 59.94Hz)
	# itu-r bt.601, HSync of 15.73427 kHz and a VSync of 29.97003 Hz
	# Overscaned
	ModeLine	"720x480_30i" 13.5 720 736 799 858 480 486 492 525 interlace -hsync -vsync

####	# (720 x 480 @ 60 Hz - 14.32MHz x 15.73kHz x 59.94Hz)
	###### Less overscan ###### 
	Modeline	"coryntsci" 14.318 720 760 824 910 480 484 492 525 Interlace -HSync -Vsync

####	#  (720 x 480 @ 60 Hz - ??????????????)
	Modeline	"720x480ntsci" 13.59 720 727 791 864 480 484 487 525 interlace -hsync -vsync

####	# (720x480 @ 60 Hz - 13.59MHz x 15.73kHz x 59.92Hz) (EDID) HSync: 15.7343 kHz
	# Overscaned
	ModeLine	"720x480edid" 13.50 720 739 801 858 480 488 494 524 -HSync -VSync Interlace

####	# #DTV-PCTweakedModes (720 x 480 @ 60Hz - 13.47MHz x 15.73kHz x 59.94Hz)
	# Bad color
#	ModeLine	"NTSC-DVD_59_94i" 13.469 720 760 816 856 480 482 488 525 Interlace -HSync -VSync

####	# #DTV-PCTweakedModes (720 x 480 @ 60 Hz - 13.48MHz x 15.75kHz x 60.00Hz)
	# Bad color
#	ModeLine	"NTSC-DVD_60i" 13.482 720 760 816 856 480 482 488 525 Interlace -HSync -VSync

####	# (768 x 483 @ 60 Hz - 14.32MHz x 15.73kHz x 59.94Hz)
	# Overscaned worse on sides
	ModeLine	"NTSCspec_59_94i" 14.318 768 784 848 910 483 484 492 525 Interlace

####	# DTV-PCTweakedModes (768 x 483 @ 60 Hz - )
	# No Video
#	ModeLine	"NTSC_59_94i" 14.35 768 808 864 912 483 485 491 525 Interlace

####	#  (800 x 480 @ 60 Hz - 15.10MHz x 15.73kHz x 59.92Hz)
	# Overscaned
   	Modeline	"800x480ntsci" 15.10  800 808 879 960  480 484 487 525 -HSync -VSync Interlace
	# ModeLine	"800x480"      15.10  800 808 879 960  480 484 487 525 -HSync -VSync Interlace
EndSection

#Section "Monitor"
#	Identifier	"Mits"
#	VendorName	"Mitsubishi"
#	ModelName	"WS65905"
#	Option	"DPMS" "false"
#EndSection

Section "Monitor"
	Identifier	"Monitor0"
	VendorName	"Unknown"
	ModelName	"Unknown"
	Option		"DPMS" "false"
EndSection

Section "Device"
	Identifier	"GeForce 8400GS"
	Driver		"nvidia"
	VendorName	"NVIDIA Corporation"
	Option		"TripleBuffer" "true"
#	Option		"CRT-0" "Monitor0"
#	Option		"CRT-1" "Sony"
EndSection

Section "Screen"
	Identifier	"Screen0"
	Device		"GeForce 8400GS"
	Monitor	"Sony"
	DefaultDepth	24
#	Option		"MetaModes"	"CRT-0:1280x1024"
	Option		"MetaModes"	"CRT-1:coryntsci"
#	Option		"MetaModes"	"coryntsci,1280x1024"
	Option		"ConnectedMonitor" "CRT-0,CRT-1"
#	Option		"Monitor-CRT-0" "Monitor0"
#	Option		"Monitor-CRT-1" "Sony"
	Option		"TwinView" "true"
	Option		"TwinViewOrientation" "Clone"
#	Option		"HorizSync"		"28.0 - 33.0"
#	Option		"VertRefresh"		"43.0 - 72.0"
	Option		"SecondMonitorHorizSync" "14-16"
	Option		"SecondMonitorVertRefresh" "59-61"
	SubSection	"Display"
  		Depth	24
		Modes	"nvidia-auto-select"
	EndSubSection
EndSection

Section "Extensions"
	Option		"Composite" "Disable"
#	Option		"Composite" "Enable"
EndSection

Last edited by Vorgus; 07-09-10 at 02:09 PM.
Vorgus is offline   Reply With Quote
Old 06-30-10, 01:09 PM   #2
Vorgus
Registered User
 
Vorgus's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 107
Default Re: xorg segfaults when using crt-1 on x64

bug report. can't add attachments when editing
Attached Files
File Type: gz nvidia-bug-report.log.gz (43.1 KB, 91 views)
Vorgus is offline   Reply With Quote
Old 07-05-10, 02:56 PM   #3
Vorgus
Registered User
 
Vorgus's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 107
Default Re: xorg segfaults when using crt-1 on x64

Tried using a second computer monitor on the VGA port using standard res, 640x480, 1024x768, 1280x1024. Those modes work when sent to CRT-0 but all crash when trying to use CRT-1 (VGA port).

And it looks like someone else is having problems with 64bit drivers: http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=150891
Vorgus is offline   Reply With Quote
Old 07-09-10, 04:28 PM   #4
Vorgus
Registered User
 
Vorgus's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 107
Default Re: xorg segfaults when using crt-1 on x64

Could I get some help with this?
Vorgus is offline   Reply With Quote
Old 07-14-10, 03:37 PM   #5
Vorgus
Registered User
 
Vorgus's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 107
Default Re: xorg segfaults when using crt-1 on x64

bump
still waiting
Vorgus is offline   Reply With Quote
Old 07-16-10, 07:00 PM   #6
Vorgus
Registered User
 
Vorgus's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 107
Default Re: xorg segfaults when using crt-1 on x64

With some help from plagman on irc found that killing mplayer+vdpau on that second screen is enough to crash X
Vorgus is offline   Reply With Quote
Old 07-17-10, 02:45 PM   #7
AaronP
NVIDIA Corporation
 
AaronP's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 2,487
Default Re: xorg segfaults when using crt-1 on x64

Does the problem go away if you set VDPAU_NVIDIA_NO_OVERLAY=1 in the environment before starting your video player? This sounds a lot like a problem swarren just fixed recently.
AaronP is offline   Reply With Quote
Old 07-17-10, 07:31 PM   #8
Vorgus
Registered User
 
Vorgus's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 107
Default Re: xorg segfaults when using crt-1 on x64

I tried:
export "VDPAU_NVIDIA_NO_OVERLAY=1"
When doing env it shows up, but X still crashes.
Vorgus is offline   Reply With Quote

Old 07-18-10, 02:04 AM   #9
Vorgus
Registered User
 
Vorgus's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 107
Default Re: xorg segfaults when using crt-1 on x64

This is what the xine log looks like when trying to start vdr with CRT-1
Code:
This is xine (X11 gui) - a free video player v0.99.7hg-[DEBUG].
(c) 2000-2010 The xine Team.
load_plugins: (_x_scan_plugins:1284) took 0.003779 seconds
load_plugins: (_x_scan_plugins:1329) took 0.001068 seconds
xine: (xine_init:1761) took 0.010660 seconds
pixel_aspect: 1.000000
vo_vdpau: vdpau API version : 1
vo_vdpau: vdpau implementation description : NVIDIA VDPAU Driver Shared Library  256.35  Wed Jun 16 19:14:02 PDT 2010
vo_vdpau: this hardware doesn't support mpeg4-part2.
vdpau_set_property: property=1, value=0
xine: could not open config files /home/vorg/.lircrc and /etc/lirc/lircrc
xine: No such file or directory
XIO:  fatal IO error 11 (Resource temporarily unavailable) on X server ":0.0"

      after 1795 requests (1791 known processed) with 24 events remaining.
For a proper start when using CRT-0, xine log looks like this:
Code:
This is xine (X11 gui) - a free video player v0.99.7hg-[DEBUG].
(c) 2000-2010 The xine Team.
load_plugins: (_x_scan_plugins:1284) took 0.003591 seconds
load_plugins: (_x_scan_plugins:1329) took 0.001093 seconds
xine: (xine_init:1761) took 0.011557 seconds
pixel_aspect: 1.068679
vo_vdpau: vdpau API version : 1
vo_vdpau: vdpau implementation description : NVIDIA VDPAU Driver Shared Library  256.35  Wed Jun 16 19:14:02 PDT 2010
vo_vdpau: this hardware doesn't support mpeg4-part2.
vdpau_set_property: property=1, value=0
xine: could not open config files /home/vorg/.lircrc and /etc/lirc/lircrc
xine: No such file or directory
vdpau_set_property: property=8, value=100
vdpau_set_property: property=13, value=100
vdpau_set_property: property=0, value=1
vo_vdpau: deinterlace: temporal
vdpau_set_property: property=0, value=0
vo_vdpau: deinterlace: none
vdpau_set_property: property=0, value=1
vo_vdpau: deinterlace: temporal
vdpau_set_property: property=8, value=100
vdpau_set_property: property=13, value=100
vo_vdpau: deinterlace: temporal
vo_vdpau: set_scaling_level=0
vo_vdpau: enabled features: inverse_telecine=0
vo_vdpau: disable noise reduction.
vo_vdpau: disable sharpness.
vo_vdpau: vdpau_update_csc: hue=0.000000, saturation=1.000000, contrast=1.000000, brightness=0.000000, color_standard=0 studio_levels=0
vo_vdpau: skip_chroma = 1
vo_vdpau: background_color = 0
vdpau_set_property: property=0, value=0
vo_vdpau: deinterlace: none
vdr: osdflush: n: 2, 20.2, timeout: 0, result: 0
vdpau_set_property: property=0, value=0
vo_vdpau: deinterlace: none
vdpau_set_property: property=0, value=1
vo_vdpau: deinterlace: temporal
vdpau_set_property: property=0, value=0
vo_vdpau: deinterlace: none
vdpau_set_property: property=0, value=0
vo_vdpau: deinterlace: none
No accelerated IMDCT transform found
vdpau_set_property: property=0, value=1
vo_vdpau: deinterlace: temporal
vdpau_set_property: property=8, value=100
vdpau_set_property: property=13, value=100
vdr: osdflush: n: 20, 201.3, timeout: 1, result: 25
vo_vdpau: deinterlace: temporal
vo_vdpau: set_scaling_level=0
vo_vdpau: enabled features: inverse_telecine=0
vo_vdpau: disable noise reduction.
vo_vdpau: disable sharpness.
vo_vdpau: vdpau_update_csc: hue=0.000000, saturation=1.000000, contrast=1.000000, brightness=0.000000, color_standard=0 studio_levels=0
vo_vdpau: skip_chroma = 1
vo_vdpau: background_color = 0
vdr: osdflush: n: 3, 30.3, timeout: 0, result: 0
Vorgus is offline   Reply With Quote
Old 07-26-10, 05:54 PM   #10
Vorgus
Registered User
 
Vorgus's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 107
Default Re: xorg segfaults when using crt-1 on x64

bump
Vorgus is offline   Reply With Quote
Old 07-27-10, 02:50 PM   #11
Vorgus
Registered User
 
Vorgus's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 107
Default Re: xorg segfaults when using crt-1 on x64

Just switched from NVIDIA-Linux-x86_64-256.35.run to NVIDIA-Linux-x86_64-195.36.31-pkg2.run an dit now works on CRT-1.

256.35 has problems
Vorgus is offline   Reply With Quote
Old 08-05-10, 05:00 PM   #12
Vorgus
Registered User
 
Vorgus's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 107
Default Re: xorg segfaults when using crt-1 on x64

still crashing with NVIDIA-Linux-x86_64-256.44.run
Vorgus is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 01:28 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.