Go Back   nV News Forums > Graphics Card Forums > NVIDIA GeForce 7, 8, And 9 Series

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 07-26-03, 08:02 PM   #1
Soma
Registered User
 
Join Date: Jul 2003
Location: UK
Posts: 1
Unhappy MSI 5900 Ultra problem

Hello all! I have just registered in this Forum but I have been lurking for months reading the posts and basically trying to learn a bit about Nvidia graphics cards and the pros and cons etc.

Anyway I now need some help please!

I have just purchased a new MSI 5900 Ultra which is nice, but I am having trouble with the Clock speeds. When I go into Properties and look at MSI Clock I have 3 slider bars. The top one is Core Clock (MHZ) 2D Clock (set at 300Mhz), then underneath I have 3D Clock set at 450Mhz and then the Memory Clock set at 850Mhz. I am not sure if these are the default settings but sometimes if I click on the default button I get an odd message that reads "Invalid pNVuClockInit" and it drops all the mhz settings to zero!?

I have read on these forums and in my own gfx card manual that there is a Auto Adjust button for these but they are not present on mine! (I only have Default and Apply buttons). I am currently using the drivers that came with the card - the 44.03's. I am considering downloading some later ones like 44.67 or something to see if it makes a difference.

Anyone know what is going on or what I am doing wrong? All replies gratefully recieved!

Sys Specs:
AMD Athlon XP 2.4
1Gb Crucial 333 DDR RAM
40Gb Hard Disk
Soma is offline   Reply With Quote
Old 07-26-03, 08:30 PM   #2
Smokey
Team Rainbow
 
Smokey's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: FRANCE
Posts: 2,273
Default

Dont know your exact problem, but I would download some nVidia drivers, not he MSI ones, cheack the feedback of different driver versions in the driver forum.
__________________
HTPC/Gaming
| Hiper Type R 580W PSU
| Intel Q9550 @ 4GHz | Gigabyte EP45 UD3R |4x 1024MB OCZ Reaper PC9200 DDR2 | Seagate 320GB/ Maxtor 320GB/ Maxtor 500GB HDD|Sapphire HD5850 | Creative SB X-Fi Titanium Pro | Harmon Kardon AVR135 reciever | Jamo S718 speakers | 42" Plasma 720p (lounge room)-Samsung P2450H (bedroom)
Smokey is offline   Reply With Quote
Old 07-26-03, 11:37 PM   #3
bkswaney
Mr. Extreme!
 
bkswaney's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: SC
Posts: 3,421
Send a message via Yahoo to bkswaney
Default

Get the 44.90's from here.
They r the best out.
http://www.guru3d.com/

You will need coolbits to overclock it.
__________________
Notebook!
Compaq Presario CQ60-215DX
AMD 64 Athlon X2 @ 2GHz (QL62)
15.6 inch HD WideScreen
Nvidia 8200M-G 895mb
2Gig system ram
250Gig SATA 5400rpm HDrive
Vista Premium
bkswaney is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
GeForce4 Ti 4400 problem with RAID motherboard hydr0 NVIDIA GeForce 7, 8, And 9 Series 10 10-26-02 01:06 AM
nv30 problem rumor bob747b Rumor Mill 37 10-10-02 03:14 PM
MSI GeForce Ti 4400 price and comparison? nutsnbolts NVIDIA GeForce 7, 8, And 9 Series 12 09-26-02 02:43 PM
MSI K7N420Pro embedded ethernet not responding to pings rupertshocking NVIDIA Linux 6 08-15-02 04:50 PM
Nvidia Go on laptop, black border within XFree86 problem raxip NVIDIA Linux 3 07-31-02 10:58 AM

All times are GMT -5. The time now is 04:19 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.