Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 07-24-03, 02:13 AM   #1
netviper13
Treehugger
 
netviper13's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 942
Default X Takes Forever To Load

I just installed the nVidia drivers for my GeForce3 Ti200, and at first thought I had killed X. Then after letting it sit for about 5 minutes after issuing the command "startx", X finally started up and everything ran fine and dandy. Anybody know why this might be happening?

Checked my log files and no errors are listed. I'll post my XF86Config-4 file tomorrow as I'm in Windows right now.
netviper13 is offline   Reply With Quote
Old 07-24-03, 11:31 AM   #2
canf1
Registered User
 
Join Date: Jul 2003
Location: Colombia
Posts: 9
Default

Ami right or no?? You say you installed and it works fine??? Please tell me wich Linux are you using and how you get xserver to work properly, I have blank screen, i think for many more time then 5 minutes but I never tried to load it manually, it just crashes when triyn to start it and my last resource is reset button.

Please give me more info about what you have done. and if you have liGLcore.0.1 ion your usr/lib/, htank you very much
canf1 is offline   Reply With Quote
Old 07-24-03, 11:35 AM   #3
canf1
Registered User
 
Join Date: Jul 2003
Location: Colombia
Posts: 9
Thumbs up

I've red some place, I think is in the FAQ section of the readme file that there is a setting for searching LCD, CRT and TV monitors plugged into your PC, and for default this settings make your divers look for each of this devices until he recognizes one and continue with loading, perhaps you can tried configuring it to avoid searching for those you don't have plugged and perhaps you load time will decrease a lot.
canf1 is offline   Reply With Quote
Old 07-24-03, 03:07 PM   #4
vikool
Geforce4 Ti4200
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 31
Default

http://www.nvnews.net/vbulletin/show...threadid=12813

There is a detailed answer to this Question.
vikool is offline   Reply With Quote
Old 07-25-03, 10:25 AM   #5
canf1
Registered User
 
Join Date: Jul 2003
Location: Colombia
Posts: 9
Smile Het follow your thread

Please come here soon I need to know what you need!!!
canf1 is offline   Reply With Quote
Old 07-25-03, 10:26 AM   #6
canf1
Registered User
 
Join Date: Jul 2003
Location: Colombia
Posts: 9
Talking

Sorry, What you did!!!
canf1 is offline   Reply With Quote
Old 07-26-03, 03:30 AM   #7
netviper13
Treehugger
 
netviper13's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 942
Default

Thanks vikool, that worked like a charm, X loads instantly now.

For anybody too lazy to go to the other thread: to fix the long load problem, go into your X config file, and in the DEVICES section add the following code:

Code:
Option "IgnoreDisplayDevices" "DFP,TV"
netviper13 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
173.14.34 -- Xorg 1.12.1 & 1.11.4, glx module fails to load mereset NVIDIA Linux 17 06-10-12 02:24 AM
Lucid rt kernel can't load latest nvidia driver module, but generic does. marcod NVIDIA Linux 0 05-02-12 07:23 AM
Duke Nukem Forever - old George is talking pretty boldy monkeydust Gaming Central 35 05-31-05 04:23 AM
Can't load NVdriver jojotux123 NVIDIA Linux 4 09-18-02 07:15 AM
load "GLX" issue on Slack 8.1 psychothiz NVIDIA Linux 4 09-09-02 12:19 AM

All times are GMT -5. The time now is 11:53 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.