Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > General Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 08-24-03, 05:08 PM   #1
jimscafe
Registered User
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 1
Default Epox 8RDA

I have the Epox motherboard with onboard network card, sound, USB and Fire Wire (it also has graphics but I have also installed a separate gforce graphics adapter).

I am a real newbie (i.e. haven't yet got Linux to work correctly) and am trying to install the drivers for the network card.

My system is RedHat 9 and the kernel is version 2.4.20.8.

First I downloaded nvidia nforce-1.0-0261.rh90up 2.4.20.6.athlon.rpm and tried to install but it reported the wrong kernel version.

Then I downloaded Nvidia nforce-1.0-0261.src.rpm and tried to install using

rpm --rebuild - but it reported no --rebuild option (even though my book Linix in a Nutshell says it is a command)

Next I tired to install nvidia nforce-1.0-0261.tar.gz which I managed to unzip succesfully (!! thats how new I am!) and then typed make - but it came up with all sorts of errors. It started like this :-

[root@localhost nforce]# make
make -C nvnet
make[1]: Entering directory `/home/test/nforce/nvnet'
cc -c -Wall -DLINUX -DMODULE -DEXPORT_SYMTAB -D__KERNEL__ -O -Wstrict-prototypes
-DCONFIG_PM -fno-strict-aliasing -mpreferred-stack-boundary=2 -march=i686 -fal
ign-functions=4 -DMODULE -I/lib/modules/2.4.20-8/build/include nvnet.c
In file included from /usr/include/linux/module.h:20,
from nvnet.h:20,
from nvnet.c:21:
/usr/include/linux/modversions.h:1:2: #error Modules should never use kernel-hea
ders system headers,
/usr/include/linux/modversions.h:2:2: #error but rather headers from an appropri
ate kernel-source package.

As expected when I then tried make install - it didn't work.

What to do next??

(Before I even got the make command to work it complained that cc was not installed so I played about with the package applications software and tried to install everything in the developers section - then make at least started).

I am sure others have had the same problem but have been unable to find a similar thread except in the graphics forum by someone who had already installed different kernels - and still regarded himslef as a newbie! So I have some way to go yet..
jimscafe is offline   Reply With Quote
Old 08-31-03, 05:08 PM   #2
keertib
Albatron GeForce 4 Ti4200
 
Join Date: May 2003
Posts: 1
Send a message via AIM to keertib
Default

Check this out: http://www.pheran.com/nv7linux/
There is a nice RPM package there.

It works for my Epox 8RDA+
keertib is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Official nForce 2 Thread Matthyahuw CPUs, Motherboards And Memory 148 04-16-03 04:39 AM
Rebooting all the time - EPOX 8K5a2+ JemyM CPUs, Motherboards And Memory 5 10-01-02 06:55 PM
Need help with SCSI & EpoX 8K3A Monolyth CPUs, Motherboards And Memory 2 08-27-02 06:35 PM

All times are GMT -5. The time now is 01:11 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.