Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA FreeBSD

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 10-20-10, 11:19 PM   #1
scsiguy
Registered User
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 3
Default 8.1-STABLE, 7300GS, 256.53 Hang on X startup

I've been testing each successive driver release hoping that the hang on startup issues I've been experiencing would be resolved. My system is is an ASUS P5BVE-SAS with a Core2Quad Q6600, 4GB of ram, and a GeForce 7300GS.

After trying all of the suggestions I've seen in the forums (disable memory remapping, disable mttr setup, force drivers to use MSIs), I've finally found that the system will run if I disable SMP. I've used this non-SMP configuration to send a bug report through the proper channels.

Is there anything else I can do to trace the driver startup and attempt to narrow down the cause of this failure? So far, I've been unable to get any useful data on either a serial console or in the log files. It seems the hang occurs before output to either can happen.

--
Justin
scsiguy is offline   Reply With Quote
Old 10-20-10, 11:34 PM   #2
rnejdl
Registered User
 
Join Date: Nov 2007
Location: Dallas, TX
Posts: 96
Default Re: 8.1-STABLE, 7300GS, 256.53 Hang on X startup

I just have to ask if there is any reason you are using 32bit? I'm running 64bit and I haven't found much that doesn't work and I haven't had any issues with starting X.

Sincerely,
Rusty Nejdl
rnejdl is offline   Reply With Quote
Old 10-20-10, 11:56 PM   #3
scsiguy
Registered User
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 3
Default Re: 8.1-STABLE, 7300GS, 256.53 Hang on X startup

I'm running 64bit OS and drivers.

--
Justin
scsiguy is offline   Reply With Quote
Old 10-21-10, 01:14 PM   #4
rnejdl
Registered User
 
Join Date: Nov 2007
Location: Dallas, TX
Posts: 96
Default Re: 8.1-STABLE, 7300GS, 256.53 Hang on X startup

Ok, so for 64 bit systems, mttr doesn't affect anything. I've used a 9600GT and am now using a 460GTX. I believe both were PCI-E. What is the interface of your card? I am using a 4 core system with hyperthreading. Also, what's in your /etc/sysctl.conf and your /etc/X11/xorg.conf?

Rusty
rnejdl is offline   Reply With Quote
Old 10-26-10, 09:04 AM   #5
scsiguy
Registered User
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 3
Default Re: 8.1-STABLE, 7300GS, 256.53 Hang on X startup

My /etc/sysctl.conf is empty. Here's my xorg.conf.

--
Justin

Code:
# nvidia-xconfig: X configuration file generated by nvidia-xconfig
# nvidia-xconfig:  version 256.53  (buildmeister@builder103.nvidia.com)  Fri Aug
 27 20:55:11 PDT 2010
    
    
Section "ServerLayout"
    Identifier     "Layout0"
    Screen      0  "Screen0" 0 0
    InputDevice    "Keyboard0" "CoreKeyboard"
    InputDevice    "Mouse0" "CorePointer"
EndSection
    
Section "Files"
    FontPath        "/usr/local/lib/X11/fonts/misc/:unscaled"
    FontPath        "/usr/local/lib/X11/fonts/100dpi/:unscaled"
    FontPath        "/usr/local/lib/X11/fonts/75dpi/:unscaled"
    FontPath        "/usr/local/lib/X11/fonts/misc/"
    FontPath        "/usr/local/lib/X11/fonts/Type1/"
    FontPath        "/usr/local/lib/X11/fonts/100dpi/"
    FontPath        "/usr/local/lib/X11/fonts/75dpi/"
    FontPath        "/usr/local/lib/X11/fonts/cyrillic/"
    FontPath        "/usr/local/lib/X11/fonts/TTF/"
EndSection
    
Section "InputDevice"
    
    # generated from default
    Identifier     "Mouse0"
    Driver         "mouse"
    Option         "Protocol" "auto"
    Option         "Device" "/dev/sysmouse"
    Option         "Emulate3Buttons" "no"
    Option         "Buttons" "7"
    Option         "ZAxisMapping" "4 5"
    Option         "ButtonMapping" "1 2 3 8 9"
EndSection

Section "InputDevice"
    
    # generated from default
    Identifier     "Keyboard0"
    Driver         "keyboard"
EndSection
        
Section "Modes"
    Identifier         "HPModes"
    ModeLine     "1920x1200" 193.16 1920 2048 2256 2592 1200 1201 1203 1242
EndSection

    
Section "Monitor"
    Identifier     "HP 2335"
    VendorName     "Hewlet Packard"
    ModelName      "2335"
    UseModes       "HPModes"
    HorizSync       31.0 - 94.0
    VertRefresh     50.0 - 85.0
    Option         "DPMS"
EndSection
    
Section "Device"
    Identifier     "nVidia GeForce 7300 GS"
    Driver         "nvidia"
    VendorName     "NVIDIA Corporation"
EndSection

Section "Screen"
    Identifier     "Screen0"
    Device         "nVidia GeForce 7300 GS"
    Monitor        "HP 2335"
    DefaultDepth    24
    SubSection     "Display"
        Depth       24
        Modes      "1920x1200" "1600x1200" "1280x1024" "1024x768" "800x600" "640
x480"
    EndSubSection
EndSection
scsiguy is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 07:29 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.