Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 08-31-10, 03:01 PM   #1
tenspd137
Registered User
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 2
Default Qudro FX 1700 Appears not to texture [Solved]

Hi all -

I have two Quadro FX 1700s hooked up to three monitors at work. glxinfo shows that it recognizes my setup:

OpenGL renderer string: Quadro FX 1700/PCI/SSE2/3DNOW!
OpenGL version string: 3.3.0 NVIDIA 256.44
OpenGL shading language version string: 3.30 NVIDIA via Cg compiler


I was trying some samples out of the OpenGL SuperBible e/5 and it appears that texturing does not work. For example, the first demo program just shows different types of rendering by cycling through wireframe, flat, lighted, textured, etc. When I start the demo, it shows the wireframe, flat, and lighted/shaded model of a cube. The next one or two are supposed to show a textured cube and a textureing that simulates reflection. When I cycles to these, the window is all black. It then cycles back around to wireframe and repeats. I don't see any errors in the terminal. I haven't tried this at home on another computer, but I was wondering if maybe I have something in X configured incorrectly. I have tried with both twin view enabled and split X screens (1 screen per monitor). I was wondering if someone could take a look at my xorg.config files and tell me if I have something configured incorrectly or if there is something I should be doing differently.

xorg.conf (for twinview, etc - makes three screens look like one desktop)
Code:
 # nvidia-settings: X configuration file generated by nvidia-settings
# nvidia-settings:  version 1.0  (root@cday)  Fri May 15 17:40:59 MDT 2009

Section "ServerLayout"
    Identifier     "Layout0"
    Screen      0  "Screen0" LeftOf "Screen1"
    Screen      1  "Screen1" 3520 0
    InputDevice    "Keyboard0" "CoreKeyboard"
    InputDevice    "Mouse0" "CorePointer"
EndSection

Section "Files"
EndSection

Section "Module"
    Load           "dbe"
    Load           "extmod"
    Load           "type1"
    Load           "freetype"
    Load           "glx"
EndSection

Section "ServerFlags"
    Option         "Xinerama" "1"
    Option         "RandR" "False"
EndSection

Section "InputDevice"
    # generated from data in "/etc/conf.d/gpm"
    Identifier     "Mouse0"
    Driver         "mouse"
    Option         "Protocol"
    Option         "Device" "/dev/input/mice"
    Option         "Emulate3Buttons" "no"
    Option         "ZAxisMapping" "4 5"
EndSection

Section "InputDevice"
    # generated from default
    Identifier     "Keyboard0"
    Driver         "kbd"
    #Option         "XkbOptions" "compose:rwin"
EndSection

Section "Monitor"
    # HorizSync source: edid, VertRefresh source: edid
    Identifier     "Monitor0"
    VendorName     "Unknown"
    ModelName      "hp L2035"
    HorizSync       30.0 - 76.0
    VertRefresh     48.0 - 85.0
    Option         "DPMS"
EndSection

Section "Monitor"
    # HorizSync source: edid, VertRefresh source: edid
    Identifier     "Monitor1"
    VendorName     "Unknown"
    ModelName      "hp L2035"
    HorizSync       30.0 - 76.0
    VertRefresh     48.0 - 85.0
    Option         "DPMS"
EndSection

Section "Device"
    Identifier     "Device0"
    Driver         "nvidia"
    VendorName     "NVIDIA Corporation"
    BoardName      "Quadro FX 3450/4000 SDI"
    BusID          "PCI:10:0:0"
EndSection

Section "Device"
    Identifier     "Device1"
    Driver         "nvidia"
    VendorName     "NVIDIA Corporation"
    BoardName      "Quadro FX 3450/4000 SDI"
    BusID          "PCI:129:0:0"
EndSection

Section "Screen"
    Identifier     "Screen0"
    Device         "Device0"
    Monitor        "Monitor0"
    DefaultDepth    24
    Option         "TwinView" "1"
    Option         "TwinViewXineramaInfoOrder" "DFP-0"
    Option         "metamodes" "DFP-0: nvidia-auto-select +0+0, DFP-1: nvidia-auto-select +1600+0"
    Option         "AddARGBGLXVisuals" "True"
    SubSection     "Display"
        Depth       24
    EndSubSection
EndSection
Section "Extensions"
        Option "Composite" "Enable"
EndSection
xorg.conf for split screens:
Code:
 nvidia-settings: X configuration file generated by nvidia-settings
# nvidia-settings:  version 1.0  (root@cday)  Mon Feb 23 15:48:10 MST 2009

Section "ServerLayout"
    Identifier     "Layout0"
    Screen      0  "Screen0" 0 0
    Screen      1  "Screen1" RightOf "Screen0"
    Screen      2  "Screen2" LeftOf "Screen0"
    InputDevice    "Keyboard0" "CoreKeyboard"
    InputDevice    "Mouse0" "CorePointer"
EndSection

Section "Files"
EndSection

Section "Module"
    Load           "dbe"
    Load           "extmod"
    Load           "type1"
    Load           "freetype"
    Load           "glx"
EndSection

Section "ServerFlags"
    Option         "Xinerama" "0"
EndSection

Section "InputDevice"
    # generated from data in "/etc/conf.d/gpm"
    Identifier     "Mouse0"
    Driver         "mouse"
    Option         "Protocol"
    Option         "Device" "/dev/input/mice"
    Option         "Emulate3Buttons" "no"
    Option         "ZAxisMapping" "4 5"
EndSection

Section "InputDevice"
    # generated from default
    Identifier     "Keyboard0"
    Driver         "kbd"
EndSection

Section "Monitor"
    # HorizSync source: edid, VertRefresh source: edid
    Identifier     "Monitor0"
    VendorName     "Unknown"
    ModelName      "hp L2335"
    HorizSync       30.0 - 94.0
    VertRefresh     48.0 - 85.0
    Option         "DPMS"
EndSection

Section "Monitor"
    # HorizSync source: edid, VertRefresh source: edid
    Identifier     "Monitor2"
    VendorName     "Unknown"
    ModelName      "hp L2035"
    HorizSync       30.0 - 76.0
    VertRefresh     48.0 - 85.0
    Option         "DPMS"
EndSection

Section "Monitor"
    # HorizSync source: edid, VertRefresh source: edid
    Identifier     "Monitor1"
    VendorName     "Unknown"
    ModelName      "hp L2035"
    HorizSync       30.0 - 76.0
    VertRefresh     48.0 - 85.0
   Option         "DPMS"
EndSection

Section "Device"
    Identifier     "Device0"
    Driver         "nvidia"
    VendorName     "NVIDIA Corporation"
    BoardName      "Quadro FX 3450/4000 SDI"
    BusID          "PCI:10:0:0"
    Screen          0
EndSection

Section "Device"
    Identifier     "Device2"
    Driver         "nvidia"
    VendorName     "NVIDIA Corporation"
    BoardName      "Quadro FX 3450/4000 SDI"
    BusID          "PCI:10:0:0"
    Screen          1
EndSection

Section "Device"
    Identifier     "Device1"
    Driver         "nvidia"
    VendorName     "NVIDIA Corporation"
    BoardName      "Quadro FX 3450/4000 SDI"
    BusID          "PCI:129:0:0"
EndSection

Section "Screen"
    Identifier     "Screen0"
    Device         "Device0"
    Monitor        "Monitor0"
    DefaultDepth    24
    Option         "TwinView" "0"
    Option         "metamodes" "DFP-0: nvidia-auto-select +0+0"
    SubSection     "Display"
        Depth       24
    EndSubSection
EndSection

Section "Screen"
    Identifier     "Screen2"
    Device         "Device2"
    Monitor        "Monitor2"
    DefaultDepth    24
    Option         "TwinView" "0"
    Option         "metamodes" "DFP-1: nvidia-auto-select +0+0"
   SubSection     "Display"
        Depth       24
    EndSubSection
EndSection

Section "Screen"
    Identifier     "Screen1"
    Device         "Device1"
    Monitor        "Monitor1"
    DefaultDepth    24
    Option         "TwinView" "0"
    Option         "metamodes" "nvidia-auto-select +0+0"
    SubSection     "Display"
        Depth       24
    EndSubSection
EndSection
Any help or suggestions are appreciated - I am going to try this at home as well to see if it is maybe just a configuration problem. Thanks again!

Last edited by tenspd137; 08-31-10 at 10:51 PM. Reason: Solved Problem
tenspd137 is offline   Reply With Quote
Old 08-31-10, 10:52 PM   #2
tenspd137
Registered User
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 2
Default Re: Qudro FX 1700 Appears not to texture

Figured it out - my mistake - I did not read the sample code carefully. It simply wasn't finding the texture images and it apparently does not throw an error if the file isn't there.
tenspd137 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 06:52 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.