Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 09-03-10, 07:55 AM   #1
Tantalus
Registered User
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 6
Default [RESOLVED] Starting/Stopping OpenGL applications freezes X-Server for seconds

Hello,

I've got a problem with starting and stopping of OpenGL applications (e.g. glxgears, mplayer with OpenGL). Sometimes (not always, but very often) my X-Server freezes for several seconds (mouse cannot be moved, Gifs stop animation). After a few seconds, everything works fine, until I stop the application or start a new one.

I'm using the newest driver 256.53, but this problem also existed in 256.44 and earlier versions. My graphics card is a GeForce GTX 260 (MSI N260GTX T2D896, 896MB) on a Desktop machine. Performance Mode is Desktop and Performance level is 2 (the only performance level). Performance Mode "Prefer Maximum Performance" doesn't seem to be saved in nvidia-settings.
I'm also using TwinView, one Desktop 1920x1080 and one 1440x900.
This problem appears on all Desktop Environments like KDE4 (3D Effects enabled and disabled), Gnome and LXDE on my OpenSUSE 11.3 machine.
Mplayer with VDPAU works without any problems.

Does anyone have a clue how to fix this problem?
Attached Files
File Type: gz xorg_conf_d.tar.gz (1.9 KB, 55 views)
File Type: gz nvidia-bug-report.log.gz (80.3 KB, 61 views)

Last edited by Tantalus; 09-08-10 at 06:57 AM.
Tantalus is offline   Reply With Quote
Old 09-08-10, 06:57 AM   #2
Tantalus
Registered User
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 6
Default Re: Starting/Stopping OpenGL applications freezes X-Server for seconds

Ok. This is an openSUSE 11.3 specific issue. The default kernel (version 2.6.34) caused all problems and I was able to fix my problems by upgrading to 2.6.36 [1]. Sorry for the trouble and that I thought that the nvidia-driver is the root of all problems.

Additional links:
[1] Kernel-Repository: http://download.opensuse.org/reposit.../openSUSE_11.3
[2] Bugzilla: https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=625339
Tantalus is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 10:07 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.