Go Back   nV News Forums > Graphics Card Forums > NVIDIA GeForce 200 Series

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 10-20-10, 11:51 PM   #1
RAMChYLD
Registered User
 
Join Date: Feb 2005
Location: Malaysia
Posts: 95
Post Biostar GeForce 210 and newer drivers?

I've for a while been using a Biostar TForce560 with a Biostar V8402GL26 as a MCPC box. It works fine under WinXP MCE2005, but recently I've upgraded to Win7 and it's as slow as hell on MCE. So I decided to upgrade to a VN2102NH56. It works fine under Win7, but only on drivers lower than 197.45. Anything newer (say, the 256 series driver) for some reason does not work.

The 256 and 260 series driver pages states that the both the G210 and 210 are supported and yet I'm not having any luck with this card.

I've noticed some perculiarities with the card. The card's firmware identifies it as a GeForce G210. However the card carries an ID of 0a65, which according to NVidia, is the ID of the 210, not the G210. Biostar themselves can't seem to make up their mind on whether the card is a G210 or a 210 either- they have it listed under G210, but on the specification page for the card, they say that it's a 210.

Anyone know what I can do? Can I somehow extract the card's firmware, correct the ID (according to the inf, the G210's ID is 0a60), and write it back? Or if I can get the correct firmware for the card (210 and not G210) and update it?

Please help.
__________________
Rigs:
  • "Edison" - Phenom II X4 925 AM3 (Deneb), M4N98TD-EVO (nForce980a SLI), ENGTS450 DirectCU 1GB (GeForce GTS450) x2 (SLI), integrated GeForce8200, SoundBlaster X-Fi Titanium Fatal1ty Pro, 8GB DDR3-1600
  • "Sally" - Athlon64 x2 5000+ AM2 (Brisbane), M4N72-E (nForce750a SLI), ENGTS250 Dark Knight 1GB (GeForce GTS250) x2 (SLI), integrated GeForce8200, SoundBlaster X-Fi Titanium Fatal1ty Pro, 4GB DDR2-1066
  • "Dongwa" - Phenom II X4 945 AM3 (Deneb), M4N75TD (nForce750a SLI), ENGTX260-216SP 896MB (GeForce GTX260 216SP) x2 (SLI), integrated GeForce8200, SoundBlaster X-Fi Fatal1ty Champion, 8GB DDR3-1600
  • "Helen" - Athlon64 x2 6400+ AM2 (Windsor), M4N78 Pro (GeForce8300), ENGT520 1GB (GeForce GT520), integrated GeForce8300, AuzenTech Prelude X-Fi, 4GB DDR2-1066.
  • "Clementine" - Athlon64 x2 3800+ AM2 (Windsor), TF560A2+ (nForce560), V8402GL26 (GeForce 8400GS), SoundBlaster Live! 5.1, Sonnet Allegro FW400 PCIe, 2GB DDR2-800
RAMChYLD is offline   Reply With Quote
Old 10-21-10, 01:38 PM   #2
frenchy2k1
Registered User
 
Join Date: Aug 2002
Location: San Jose, CA
Posts: 449
Default Re: Biostar GeForce 210 and newer drivers?

you can find a lot of firmwares and instructions on how to flash here:
http://www.mvktech.net/

Find an equivalent card from another manufacturer and give it a go.
__________________
As the universe is curved, there cannot be a straight answer...
frenchy2k1 is offline   Reply With Quote
Old 10-22-10, 01:03 AM   #3
RAMChYLD
Registered User
 
Join Date: Feb 2005
Location: Malaysia
Posts: 95
Default Re: Biostar GeForce 210 and newer drivers?

The guide also has information on NiBitor. Think that'll come in handy as well.

Okay, thanks. I'll go look into it.
__________________
Rigs:
  • "Edison" - Phenom II X4 925 AM3 (Deneb), M4N98TD-EVO (nForce980a SLI), ENGTS450 DirectCU 1GB (GeForce GTS450) x2 (SLI), integrated GeForce8200, SoundBlaster X-Fi Titanium Fatal1ty Pro, 8GB DDR3-1600
  • "Sally" - Athlon64 x2 5000+ AM2 (Brisbane), M4N72-E (nForce750a SLI), ENGTS250 Dark Knight 1GB (GeForce GTS250) x2 (SLI), integrated GeForce8200, SoundBlaster X-Fi Titanium Fatal1ty Pro, 4GB DDR2-1066
  • "Dongwa" - Phenom II X4 945 AM3 (Deneb), M4N75TD (nForce750a SLI), ENGTX260-216SP 896MB (GeForce GTX260 216SP) x2 (SLI), integrated GeForce8200, SoundBlaster X-Fi Fatal1ty Champion, 8GB DDR3-1600
  • "Helen" - Athlon64 x2 6400+ AM2 (Windsor), M4N78 Pro (GeForce8300), ENGT520 1GB (GeForce GT520), integrated GeForce8300, AuzenTech Prelude X-Fi, 4GB DDR2-1066.
  • "Clementine" - Athlon64 x2 3800+ AM2 (Windsor), TF560A2+ (nForce560), V8402GL26 (GeForce 8400GS), SoundBlaster Live! 5.1, Sonnet Allegro FW400 PCIe, 2GB DDR2-800
RAMChYLD is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 06:31 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.