Go Back   nV News Forums > Graphics Card Forums > NVIDIA GeForce 400/500 Series

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 11-11-10, 07:32 PM   #1
howard stern
Registered User
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 62
Default SLI in 16x and 8x mode help

Well I just added the second EVGA gtx 470 to my system and GPU-Z is reporting that the cards are running in 16x and 8x mode. My motherboard has 3 16x slots.
The latest version of gpu-z (4.8) states one card is running in pci-e mode 1.1 @8x and one running at pci-e 2.0 in 16x mode. An older version shows both running @ pci-e 2.0 16x and 8x mode. Is there a better tool to look at this information? I do want both cards running at 16x speeds.
__________________
Intel quad I7 950 @4.2| Prolimatech Megahalems | Asus Rampage III Formula| EVGA GTX 680 1287 boost| 12 gigs of Gskill DDR3 - 1600 | 2-WD 640 gig drives | Creative X-FI Fatal1ty Pro | Corsair 850W PS | Samsung S27A950D|Samsung SyncMaster 275T Plus | Lite-On Blu-Ray and Asus 24x DVD burner | Fios 35\35
howard stern is offline   Reply With Quote
Old 11-11-10, 07:58 PM   #2
howard stern
Registered User
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 62
Default Re: SLI in 16x and 8x mode help

Everest shows the cards running in PCI-E 2.0 but one card is in 16x mode and one is in 8x mode.
__________________
Intel quad I7 950 @4.2| Prolimatech Megahalems | Asus Rampage III Formula| EVGA GTX 680 1287 boost| 12 gigs of Gskill DDR3 - 1600 | 2-WD 640 gig drives | Creative X-FI Fatal1ty Pro | Corsair 850W PS | Samsung S27A950D|Samsung SyncMaster 275T Plus | Lite-On Blu-Ray and Asus 24x DVD burner | Fios 35\35
howard stern is offline   Reply With Quote
Old 11-11-10, 08:27 PM   #3
howard stern
Registered User
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 62
Default Re: SLI in 16x and 8x mode help

Crap I think I figured it out, looks like to get 16x and 16x on (2) cards you need to use slot 1 and 3. I am using slots 1 and 2. If I use slot 3 I lose my pci slot and cant you my sound blaster X-fi card. CRAP CRAP CRAP!!!!!!
__________________
Intel quad I7 950 @4.2| Prolimatech Megahalems | Asus Rampage III Formula| EVGA GTX 680 1287 boost| 12 gigs of Gskill DDR3 - 1600 | 2-WD 640 gig drives | Creative X-FI Fatal1ty Pro | Corsair 850W PS | Samsung S27A950D|Samsung SyncMaster 275T Plus | Lite-On Blu-Ray and Asus 24x DVD burner | Fios 35\35
howard stern is offline   Reply With Quote
Old 11-11-10, 08:43 PM   #4
Spyke
Foxie
 
Spyke's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Canada
Posts: 618
Send a message via AIM to Spyke Send a message via MSN to Spyke Send a message via Yahoo to Spyke
Default Re: SLI in 16x and 8x mode help

Get a PCIe X-Fi Titanium if you must have a soundcard and 16x/16x video card connectivity.
__________________
Gaming:
Intel i7 980X @ 4GHz | ASUS Rampage III Extreme | GTX 480 3Way SLI @ 900Mhz | Koolance VID-NX480 | Corsair Obsidian 700D
Corsair H70 CPU Cooler | EK-FB RE3 | Corsair AX1200 | Black Ice SR1 360 | 240GB OCZ Revodrive X2 SSD | Windows 7 Ultimate
12GB Corsair Dominator GT @ 8-8-8-24-1T DDR3-1600 | Onkyo TX SR-707 | 70" Sharp Aquos LCD | KEF Audio 5.1 C3/C6LCR/C7
Workstation:
Intel i7 920 D0 @ 4GHz | ASUS Rampage II Extreme | GTX 480 @ 800Mhz | Koolance VID-NX480 | Lian-Li V1200B | Corsair HX1000
EK NB ASUS HP | Watercool HeatKiller 3.0 | Feser Extreme X-360 | 2x160GB Intel X25-M SSD RAID0 | 4x2TB WD20EARS RAID10
12GB Corsair Dominator @ 8-8-8-24-1T DDR3-1600 | Creative X-Fi Titanium | Pioneer DVR-212D | Gentoo Linux
Dell 3008WFP | JohnBlue JB3 | CityPulse DA2.03e II DAC | KingRex T20U w/ Modded Auricaps & PSU | Glow Audio Sub One
Server:
Quad Socket Opteron 8356 (16 cores) @ 2.3GHz | Supermicro H8QMi-2 | Supermicro 2U Chassis | Redundant 1200W PSU
32GB 2GBx16 DDR2-667 ECC | 4x 300GB Cheetah SAS RAID10 | Adaptec 5805 512MB w/BBU | Colocated | Gentoo Linux
Spyke is offline   Reply With Quote
Old 11-11-10, 10:58 PM   #5
howard stern
Registered User
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 62
Default Re: SLI in 16x and 8x mode help

Thanks Spyke I have that card on my list. I am going to try the onboard for a couple of days. The onboard sound is a Realtek chip that does EAX 5.0 in hardware and uses the creative labs software. Its called a X-fi 2 MB. So far it does not sound to bad and it is hardware driven not software. Both gtx 470 cards are in 16x mode now and I do think it is much smoother now. I did not like 16x and 8x. Thanks again!
__________________
Intel quad I7 950 @4.2| Prolimatech Megahalems | Asus Rampage III Formula| EVGA GTX 680 1287 boost| 12 gigs of Gskill DDR3 - 1600 | 2-WD 640 gig drives | Creative X-FI Fatal1ty Pro | Corsair 850W PS | Samsung S27A950D|Samsung SyncMaster 275T Plus | Lite-On Blu-Ray and Asus 24x DVD burner | Fios 35\35
howard stern is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 03:19 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.