Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 07-30-03, 01:57 PM   #13
Andy Mecham
l33t master
 
Join Date: Jul 2002
Location: Santa Clara, CA
Posts: 1,163
Default

I need to reproduce this before anything else can happen. I'll get to it today if at all possible.

--andy
__________________
Andy Mecham
NVIDIA Corporation
Andy Mecham is offline   Reply With Quote
Old 07-30-03, 02:34 PM   #14
mmicha
Registered User
 
Join Date: Jul 2003
Location: Germany
Posts: 6
Default Yes

Quote:
Originally posted by guills
Can anyone reproduce this problem at NVIDIA?
I have the same problem..

I have a P4 2.53/1GRAM/ASUS-Board P4PE
with an FX5200 Chip

Debian Woody with Kernel 2.4.20
latest NVidia-Driver Linux-x86...4363

The driver works well, but if I leave X the computer hangs complet..
mmicha is offline   Reply With Quote
Old 07-30-03, 03:15 PM   #15
eof
Registered User
 
Join Date: Jul 2003
Location: Southern France (Provence)
Posts: 3
Post same problem

Hello,

I have had the same pb when logging out X (and also when switching to full screen console Ctrl-Alt-F1 etc.), blank dark screen, and the reset button to get started again. I'm also using TV-out.

Motherboard Asus A7N8X Deluxe
CPU Athlon XP 2200
RAM 256Mb

$ cat /proc/driver/nvidia/cards/0
Model: GeForce4 MX 440
IRQ: 11
Video BIOS: 04.17.00.45.00
Card Type: AGP

Running Mandrake 9.1 with lasted kernel update : 2.4.21-0.25mdk.

Had to reinstall 4363. I had hoped that 4496 would have solved what seemed to be some slight instabilities that I didn't have with my old MSI motherboard (VIA266 chipset using linux kernel module agpgart for AGP).
eof is offline   Reply With Quote
Old 07-31-03, 01:13 AM   #16
mmicha
Registered User
 
Join Date: Jul 2003
Location: Germany
Posts: 6
Default The problem is TV-Out independently

In addition one to the upper entry.

I do not use the TV Out.

The problem remains - leave X (to the CONSOLE) and the computer hangs.
mmicha is offline   Reply With Quote
Old 07-31-03, 02:16 AM   #17
uno
Registered User
 
Join Date: May 2003
Posts: 6
Default same problem with 4349/4369, the new driver (4496) fixes it

I mention a bit about the same problem in the thread about the new 4496 driver. When I exit from X server (shutting down/rebooting, logging into console mode) I got black screen. I have to say that the computer is not freezing but it's a kind unuseable.

My home configuration:
Duron 1300, sis 745 mobo chipset, geforce4 mx420, Debian 3.0 r0, kernel 2.4.21, TV out cable is not plugged.

All this happens with drivers 4349 and 4369. Yesterday I installed the new version (4496) and the problem dissapeared

Now one interesting thing - when at lilo prompt I use the parameter vga=794 to change the boot console resolution and start linux, work in X environment and change to console login I do not get black screen and everything is visible except the fonts are a bit screwed.

Regards
uno
__________________
asm is my life
uno is offline   Reply With Quote
Old 07-31-03, 02:30 AM   #18
uno
Registered User
 
Join Date: May 2003
Posts: 6
Default

Oh, I forgot that the problem I described above exists only on one PC. Drivers 4349 and 4369 work pretty good on other PCs using same Debian distro and many different nVidia videocards (TNT, GeForce2 MX400, GeForce4 MX440 agp8x, GeForceFX5200) and different motherboards. I hope this helps.

Best regards,
uno
__________________
asm is my life
uno is offline   Reply With Quote
Old 07-31-03, 11:57 AM   #19
mmicha
Registered User
 
Join Date: Jul 2003
Location: Germany
Posts: 6
Unhappy Driver 4496 have same Problem

I installed now the driver 4496.
The problem unfortunately remains.

The computer falls completely, it keeps running also not more in the background.

Thus I unfortunately also no Script can write was the computer automatically shutdown after I wants X (and thus Linux ) abandoned.
mmicha is offline   Reply With Quote
Old 07-31-03, 02:08 PM   #20
mmicha
Registered User
 
Join Date: Jul 2003
Location: Germany
Posts: 6
Default XFree 4.3.0 and nv

I installed XFree 4.3.0 and test the nv driver -> there is the same problem !

There is a problem to change over always if I attempts certain dissolutions. The boot-Parameter vga=749 ( see above ) produces a total crash.

Kernelproblem or Hardware problem ?


Debian 3woody
Xfree 4.3.0
Kernel 2.4.20
P4 / Asus P4PE
GeForce FX5200
mmicha is offline   Reply With Quote

Old 07-31-03, 02:28 PM   #21
guills
Registered User
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 28
Default

Hi,

I have no problem with the 'nv' driver. Only the 'nvidia' drivers cause the hang on my computers.
guills is offline   Reply With Quote
Old 07-31-03, 03:40 PM   #22
ratl3
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 3
Send a message via ICQ to ratl3 Send a message via AIM to ratl3
Default

Ya, this is the exact problem that I have been having for a year with my gf4ti4200. I also have a TV plugged into the tv-out of my card. I hope the nvidia team fixes this soon. I've experienced the problem on Redhat, SuSe, Mandrake, and Debian.
ratl3 is offline   Reply With Quote
Old 07-31-03, 04:15 PM   #23
lbhskier37
Registered User
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 4
Default

No tv cable plugged into mine, but I get the same problem. RH9 and nforce using onboard video. Well, actually mine doesnt totally lock the machine when I log out, I can still log back in just by typing the commands, but I dont see anything.
lbhskier37 is offline   Reply With Quote
Old 08-01-03, 04:33 AM   #24
The Daan
Registered User
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 12
Send a message via ICQ to The Daan
Default 2 problems

There seem to be 2 problems:

- X crashes completely on escaping to command line (wether by logout or [ctrl][alt][F1-6]), taking the kernel with it. Blank screen, no reaction to keyboard and no remote login possible. Not even reaction on ping. Hard reset or power down is the only solution.

- X leaves you with a blank screen, but commands can still be entered, remote login is still possible, and X can be restarted.

Don't know if those two cases are caused by the same 'bug'...
__________________
What was you're username again?

Last edited by The Daan; 08-01-03 at 05:03 AM.
The Daan is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
problems with drivers after 295.40 (OpenSuSE 12.1, GeFroce 7900 GS, Phenom II X4) alawa NVIDIA Linux 0 06-09-12 06:37 PM
If you are having problems w/your 9700 please take a look 5150 Joker Other Desktop Graphics Cards 3 10-05-02 05:01 PM
Nvidia Problems in Slackware 8.1 xtreme NVIDIA Linux 3 10-01-02 12:03 PM
F1 2002 problems with driver 40.41 arutten NVIDIA Windows Graphics Drivers 6 10-01-02 07:07 AM
DirectX 8 problems with GeForce4 Derwin NVIDIA GeForce 7, 8, And 9 Series 19 08-20-02 01:23 AM

All times are GMT -5. The time now is 06:42 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.