Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 07-29-03, 09:30 AM   #1
jimyutw
Registered User
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 1
Default RH Linux 9 & Ti4200

Hi, I am having a problem after installation.
I made the settings to XF86Config metioned in README
The log file didn't show signs of errors but when I typed startx it the screen just showed massive unrecognizable symbols and couldn't enter GNOME, then the system just froze
XFree86 version : 4.3
the following is the log, please help me out, thanks!

XFree86 Version 4.3.0 (Red Hat Linux release: 4.3.0-2)
Release Date: 27 February 2003
X Protocol Version 11, Revision 0, Release 6.6
Build Operating System: Linux 2.4.20-3bigmem i686 [ELF]
Build Date: 27 February 2003
Build Host: porky.devel.redhat.com

Before reporting problems, check http://www.XFree86.Org/
to make sure that you have the latest version.
Module Loader present
OS Kernel: Linux version 2.4.20-8 (bhcompile@porky.devel.redhat.com) (gcc version 3.2.2 20030222 (Red Hat Linux 3.2.2-5)) #1 Thu Mar 13 17:54:28 EST 2003
Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
(++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
(WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
(==) Log file: "/var/log/XFree86.0.log", Time: Tue Jul 29 16:26:24 2003
(==) Using config file: "/etc/X11/XF86Config"
(==) ServerLayout "Default Layout"
(**) |-->Screen "Screen0" (0)
(**) | |-->Monitor "Monitor0"
(**) | |-->Device "Videocard0"
(**) |-->Input Device "Mouse0"
(**) |-->Input Device "Keyboard0"
(**) Option "XkbRules" "xfree86"
(**) XKB: rules: "xfree86"
(**) Option "XkbModel" "pc105"
(**) XKB: model: "pc105"
(**) Option "XkbLayout" "us"
(**) XKB: layout: "us"
(==) Keyboard: CustomKeycode disabled
(**) FontPath set to "unix/:7100"
(**) RgbPath set to "/usr/X11R6/lib/X11/rgb"
(==) ModulePath set to "/usr/X11R6/lib/modules"
(--) using VT number 7

(II) Open APM successful
(II) Module ABI versions:
XFree86 ANSI C Emulation: 0.2
XFree86 Video Driver: 0.6
XFree86 XInput driver : 0.4
XFree86 Server Extension : 0.2
XFree86 Font Renderer : 0.4
(II) Loader running on linux
(II) LoadModule: "bitmap"
(II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/fonts/libbitmap.a
(II) Module bitmap: vendor="The XFree86 Project"
compiled for 4.3.0, module version = 1.0.0
Module class: XFree86 Font Renderer
ABI class: XFree86 Font Renderer, version 0.4
(II) Loading font Bitmap
(II) LoadModule: "pcidata"
(II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/libpcidata.a
(II) Module pcidata: vendor="The XFree86 Project"
compiled for 4.3.0, module version = 1.0.0
ABI class: XFree86 Video Driver, version 0.6
(II) PCI: Probing config type using method 1
(II) PCI: Config type is 1
(II) PCI: stages = 0x03, oldVal1 = 0x80000070, mode1Res1 = 0x80000000
(II) LoadModule: "dbe"
(II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/extensions/libdbe.a
(II) Module dbe: vendor="The XFree86 Project"
compiled for 4.3.0, module version = 1.0.0
Module class: XFree86 Server Extension
ABI class: XFree86 Server Extension, version 0.2
(II) Loading extension DOUBLE-BUFFER
(II) LoadModule: "extmod"
(II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/extensions/libextmod.a
(II) Module extmod: vendor="The XFree86 Project"
compiled for 4.3.0, module version = 1.0.0
Module class: XFree86 Server Extension
ABI class: XFree86 Server Extension, version 0.2
(II) Loading extension SHAPE
(II) Loading extension MIT-SUNDRY-NONSTANDARD
(II) Loading extension BIG-REQUESTS
(II) Loading extension SYNC
(II) Loading extension MIT-SCREEN-SAVER
(II) Loading extension XC-MISC
(II) Loading extension XFree86-VidModeExtension
(II) Loading extension XFree86-Misc
(II) Loading extension XFree86-DGA
(II) Loading extension DPMS
(II) Loading extension FontCache
(II) Loading extension TOG-CUP
(II) Loading extension Extended-Visual-Information
(II) Loading extension XVideo
(II) Loading extension XVideo-MotionCompensation
(II) Loading extension X-Resource
(II) LoadModule: "fbdevhw"
(II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/linux/libfbdevhw.a
(II) Module fbdevhw: vendor="The XFree86 Project"
compiled for 4.3.0, module version = 0.0.2
ABI class: XFree86 Video Driver, version 0.6
(II) LoadModule: "glx"
(II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/extensions/libglx.so
(II) Module glx: vendor="NVIDIA Corporation"
compiled for 4.0.2, module version = 1.0.4496
Module class: XFree86 Server Extension
ABI class: XFree86 Server Extension, version 0.1
(II) Loading extension GLX
(II) LoadModule: "record"
(II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/extensions/librecord.a
(II) Module record: vendor="The XFree86 Project"
compiled for 4.3.0, module version = 1.13.0
Module class: XFree86 Server Extension
ABI class: XFree86 Server Extension, version 0.2
(II) Loading extension RECORD
(II) LoadModule: "freetype"
(II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/fonts/libfreetype.a
(II) Module freetype: vendor="The XFree86 Project"
compiled for 4.3.0, module version = 2.0.2
Module class: XFree86 Font Renderer
ABI class: XFree86 Font Renderer, version 0.4
(II) Loading font FreeType
(II) LoadModule: "type1"
(II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/fonts/libtype1.a
(II) Module type1: vendor="The XFree86 Project"
compiled for 4.3.0, module version = 1.0.2
Module class: XFree86 Font Renderer
ABI class: XFree86 Font Renderer, version 0.4
(II) Loading font Type1
(II) Loading font CID
(II) LoadModule: "nvidia"
(II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/drivers/nvidia_drv.o
(II) Module nvidia: vendor="NVIDIA Corporation"
compiled for 4.0.2, module version = 1.0.4496
Module class: XFree86 Video Driver
(II) LoadModule: "mouse"
(II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/input/mouse_drv.o
(II) Module mouse: vendor="The XFree86 Project"
compiled for 4.3.0, module version = 1.0.0
Module class: XFree86 XInput Driver
ABI class: XFree86 XInput driver, version 0.4
(II) NVIDIA XFree86 Driver 1.0-4496 Wed Jul 16 19:06:03 PDT 2003
(II) NVIDIA Unified Driver for all NVIDIA GPUs
(II) Primary Device is: PCI 01:00:0
(--) Assigning device section with no busID to primary device
(--) Chipset NVIDIA GPU found
(II) Setting vga for screen 0.
(II) Loading sub module "vgahw"
(II) LoadModule: "vgahw"
(II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/libvgahw.a
(II) Module vgahw: vendor="The XFree86 Project"
compiled for 4.3.0, module version = 0.1.0
ABI class: XFree86 Video Driver, version 0.6
(**) NVIDIA(0): Depth 24, (--) framebuffer bpp 32
(==) NVIDIA(0): RGB weight 888
(==) NVIDIA(0): Default visual is TrueColor
(==) NVIDIA(0): Using gamma correction (1.0, 1.0, 1.0)
(--) NVIDIA(0): Linear framebuffer at 0xE0000000
(--) NVIDIA(0): MMIO registers at 0xEC000000
(II) NVIDIA(0): NVIDIA GPU detected as: GeForce4 Ti 4200 with AGP8X
(--) NVIDIA(0): VideoBIOS: 04.28.20.21.00
(--) NVIDIA(0): VideoRAM: 131072 kBytes
(II) NVIDIA(0): Connected display device(s): CRT-1, DFP-0
(--) NVIDIA(0): Detected TV Encoder: Brooktree 871
(WW) NVIDIA(0): Multiple displays connected, but only one display allowed;
(WW) NVIDIA(0): using first display
(--) NVIDIA(0): Display device CRT-1: maximum pixel clock at 8 bpp: 350 MHz
(--) NVIDIA(0): Display device CRT-1: maximum pixel clock at 16 bpp: 350 MHz
(--) NVIDIA(0): Display device CRT-1: maximum pixel clock at 32 bpp: 350 MHz
(II) Loading sub module "ddc"
(II) LoadModule: "ddc"
(II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/libddc.a
(II) Module ddc: vendor="The XFree86 Project"
compiled fo
jimyutw is offline   Reply With Quote
Old 07-29-03, 11:31 AM   #2
Enaoniq
Registered User
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 1
Send a message via AIM to Enaoniq
Default

Same problem here... after X is started all I get is a strange mess of colorful symbol / characters... I did ont have this problem with my MX 420.. Just the Ti4200... Hopefully there will be a patch released soon... Anyone got any ideas???

Ensoniq
Enaoniq is offline   Reply With Quote
Old 07-29-03, 02:41 PM   #3
Andy Mecham
l33t master
 
Join Date: Jul 2002
Location: Santa Clara, CA
Posts: 1,163
Default

Please try disabling AGP, or switching AGP drivers.

--andy
__________________
Andy Mecham
NVIDIA Corporation
Andy Mecham is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
nVidia Linux drivers with Linux on Mac, help? Thetargos NVIDIA Linux 0 05-13-12 12:52 PM
302.07 (beta) for Linux x86/x86_64 released AaronP NVIDIA Linux 0 05-02-12 09:55 AM
Mandrake Linux 9.0 (Dolphin) now available | comments? volt General Linux 10 10-19-02 10:13 PM
Ti4200 and Linux Install Problem ultrajava NVIDIA Linux 5 09-28-02 08:13 AM
Linux VS. Windows XP! XP wins! dostler NVIDIA Linux 20 09-15-02 03:47 PM

All times are GMT -5. The time now is 02:47 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.