Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 11-22-10, 10:03 AM   #1
Mint84
Registered User
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 2
Default Black Screen when starting gdm and after mint loading screen GT425M

Hello,

when booting my Laptop in normal mode it ends up in a black screen after the mint loading screen which only can be reset with pushing the Power Button till the device turns off.
Same Problem when starting the gdm after new Installation of the driver.

It is an Sony Vaio VPCF136FM Laptop with a GT425M Graphic Card. There were no Problems during Installation of the driver.

Attached is the bug- report.

Thanks for your help.
Attached Files
File Type: gz nvidia-bug-report.log.gz (66.7 KB, 68 views)
Mint84 is offline   Reply With Quote
Old 11-22-10, 11:36 AM   #2
Mint84
Registered User
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 2
Post Re: Black Screen when starting gdm and after mint loading screen GT425M

Here is also the message file for the boot process that ends up in a Black Screen.

Xorg.1.log says

(EE) Failed to initialize GLX extension (Compatible NVIDIA X driver not found)

(WW) Open ACPI failed (/var/run/acpid.socket) (No such file or directory)

(WW) VESA(0): Unable to estimate virtual size
(II) VESA(0): Not using built-in mode "1280x800" (no mode of this name)
(II) VESA(0): Not using built-in mode "1024x768" (no mode of this name)
(II) VESA(0): Not using built-in mode "800x600" (no mode of this name)
(II) VESA(0): Not using built-in mode "640x480" (no mode of this name)
(II) VESA(0): Not using built-in mode "640x400" (no mode of this name)
(II) VESA(0): Not using built-in mode "320x400" (no mode of this name)
(II) VESA(0): Not using built-in mode "320x240" (no mode of this name)
(II) VESA(0): Not using built-in mode "320x200" (no mode of this name)
(WW) VESA(0): No valid modes left. Trying less strict filter...

Those are my 3 Problems I think.
Attached Files
File Type: txt message1.txt (73.5 KB, 109 views)
Mint84 is offline   Reply With Quote
Old 11-22-10, 10:13 PM   #3
YogiBare
Registered User
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 6
Default Re: Black Screen when starting gdm and after mint loading screen GT425M

Hi,

I am having the same issue with the blank black screen.

I am using a Sony VPCF1190X with a GT330M
My OS is Fedora 13 with a 2.6.36-1 kernel built for FC15.

The install of the driver completes with no errors ( I use the -k $(uname -r) to be sure the correct kernel is used
and I am also able to install the kmod-nvidia through yum. as well as the akmod and force it to build using akmod --force after removing the kmod. I have been led through this by the great sage leigh123linux from the fedora forums and he has gotten me so very close to figuring it out.

this is the thread I've been using to work this out.

Any help is greatly appreciated

:-D
YogiBare is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 07:06 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.