Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 11-10-12, 05:49 PM   #1
damien_d
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 8
Default --base-mosaic and 2x GT240

Dear all,

I am attempting to get --base-mosaic going for my two graphics cards. They are as follows:

Code:
damien@damien-desktop:~$ lspci | grep -i vga
01:00.0 VGA compatible controller: NVIDIA Corporation GT215 [GeForce GT 240] (rev a2)
02:00.0 VGA compatible controller: NVIDIA Corporation GT215 [GeForce GT 240] (rev a2)
It appears that they are not supported:

Code:
damien@damien-desktop:~$ cat /var/log/Xorg.0.log | grep EE
	(WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
[  1152.174] Initializing built-in extension MIT-SCREEN-SAVER
[  1153.061] (EE) NVIDIA(0): Failed to find a valid Base Mosaic configuration.
[  1153.061] (EE) NVIDIA(0): Invalid Base Mosaic configuration 1 of 1:
[  1153.061] (EE) NVIDIA(0): GPUs:
[  1153.061] (EE) NVIDIA(0):     1) NVIDIA GPU at PCI:1:0:0
[  1153.061] (EE) NVIDIA(0):     2) NVIDIA GPU at PCI:2:0:0
[  1153.062] (EE) NVIDIA(0): Errors:
[  1153.062] (EE) NVIDIA(0):     - Unsupported GPU
[  1153.062] (EE) NVIDIA(0):     - Chipset not approved for SLI
[  1153.062] (EE) NVIDIA(0): Only one GPU will be used for this X screen.
The driver version is as follows:
Code:
[   12.586542] NVRM: loading NVIDIA UNIX x86_64 Kernel Module  304.43  Sun Aug 19 20:14:03 PDT 2012
Any tips?

-- Damien

EDIT: I have cross-posted this question at the new nvidia linux forum: https://devtalk.nvidia.com/default/t...m-old-forums-/ I will attempt to get any useful information synchronised.

Last edited by damien_d; 11-10-12 at 06:05 PM. Reason: add cross-post address to new nvidia forums.
damien_d is offline   Reply With Quote
Old 11-10-12, 06:33 PM   #2
bwheaton
Registered User
 
Join Date: Nov 2008
Location: California
Posts: 59
Send a message via AIM to bwheaton
Default Re: --base-mosaic and 2x GT240

As far as I can tell, the error messages cover it.

I did manage to get BaseMosaic going on a GTX 460 2Win - a dual GPU card, with an internal PCIe switch.

Apparently something in there made it work, maybe the Nvidia PCIe switch, which may be a 'quadro part'

Apart from that, needs to be Quadro cards in a configuration that supports SLI.

Bruce
bwheaton is offline   Reply With Quote
Old 11-10-12, 09:55 PM   #3
damien_d
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 8
Default Re: --base-mosaic and 2x GT240

Quote:
Originally Posted by bwheaton View Post
As far as I can tell, the error messages cover it.
Oh well. Such is life.

-- Damien
damien_d is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 08:44 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.