Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 12-17-10, 01:04 PM   #1
evillusion
Registered User
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 3
Default lenovo b560 with GF 310M + archlinux + xorg 1.9

Hi, sorry for my english .. help me please, after startx see only a blank black screen.

I bought a laptop lenovo b560 with GF 310M and installed archlinux x86_64 + xorg 1.9.
install from aur packages:
PHP Code:
nvidia-beta http://aur.archlinux.org/packages.php?ID=15152
nvidia-utils-beta http://aur.archlinux.org/packages.php?ID=19224
run nvidia-xconfig and try starx with .xinitrc, which should be exec xterm, but
get error "no device found"
in xorg.conf section Device added
PHP Code:
    BusID       "PCI:2:0:0"
but after startx comman in Xorg.0.log following error
PHP Code:
(WW) NVIDIA: Unable to read EDID for display device CRT-0
after rebooting to windows i got EDID.bin and put it in /etc/X11/
in xorg.conf added
PHP Code:
Option "CustomEDID" "CRT-0:/etc/X11/LEN40B0.bin
and try to startx again but see only blank black screen.

Xorg.conf
http://pastebin.archlinux.fr/429862
Xorg.0.log
http://pastebin.archlinux.fr/429863
Attached Files
File Type: bz2 EDIDbin.bz2 (161 Bytes, 54 views)
File Type: gz nvidia-bug-report.log.gz (45.8 KB, 50 views)

Last edited by evillusion; 12-17-10 at 01:31 PM. Reason: added edid.bin(filename LEN40B0.bin changed to EDIDbin) and bugreport
evillusion is offline   Reply With Quote
Old 12-19-10, 01:53 PM   #2
evillusion
Registered User
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 3
Default Re: lenovo b560 with GF 310M + archlinux + xorg 1.9

anyone knows how to help me or is this a bug?
evillusion is offline   Reply With Quote
Old 12-19-10, 05:16 PM   #3
Spartanx
Registered User
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 2
Default Re: lenovo b560 with GF 310M + archlinux + xorg 1.9

I have same notebook (bought it last week) with nvidia 310m graphic card, i also tried same methods as you've tried but with no luck.
I tried arch linux with latest nvidia driver and ubuntu with x updates ppa and got just black screen.
I simply gave up and installed intel driver (notebook has also integrated intel card), now it works with intel card.

Sorry i couldn't help you but at least you know that you are not alone
Spartanx is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 07:39 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.