Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 01-22-11, 04:11 PM   #1
Andre-K
Registered User
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 10
Default TwinView config makes games start across two displays.

Most Linux games that are asked to go fullscreen, does that in the middle of the two monitors.
please help

GTX570, configured with twinview across two 1920x1080 displays:
Ubuntu 10.10, Nvidia driver 260.19.06
Andre-K is offline   Reply With Quote
Old 01-22-11, 11:30 PM   #2
mocharhw
Registered User
 
Join Date: May 2008
Posts: 113
Default Re: TwinView config makes games start across two displays.

You have to define metamodes in your xorg.conf. Similar to this but make it suited to your configuration:

Code:
Section "Screen"
    Identifier     "Screen0"
    Device         "Device0"
    Monitor        "Monitor0"
    DefaultDepth    24
    Option         "TwinView" "1"
    Option         "TwinViewXineramaInfoOrder" "DFP-1"
    Option         "metamodes" "TV-0: 800x600 +1280+0, DFP-1: 1280x1024_60 +0+0; DFP-1: 1280x1024 +0+0,NULL; DFP-1: 640x480 +0+0,NULL; DFP-1: 320x240 +0+0,NULL; TV-0: 640x480 +1280+0,NULL"
    SubSection     "Display"
        Depth       24
    EndSubSection
EndSection
Things should be automatic fullscreen to the main monitor if you set it up correctly. You can use xrandr to switch modes as well. Check the man page.
mocharhw is offline   Reply With Quote
Old 01-23-11, 05:12 AM   #3
Andre-K
Registered User
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 10
Default Re: TwinView config makes games start across two displays.

ok, thanks for trying to help, here is my "metamodes" line:

Code:
    Option         "metamodes" "DFP-0: nvidia-auto-select +0+0, DFP-2: nvidia-auto-select +1920+0"

I don't know how I can improve that, or exactly what will make the driver to render to one, instead of both displays. to me it seems like you specified some resolutions, but even if I run a game in fullscreen in 1920x1080 (one displays native resolution) - it's still placed in the middle.

I also know, that some games are fixed by setting a variable, unfortunately, this does not works for all (this is one of my menu-items):
bash -c "export SDL_VIDEO_FULLSCREEN_HEAD=0 && /usr/games/Amnesia/Launcher.bin"
Andre-K is offline   Reply With Quote
Old 01-23-11, 05:18 AM   #4
Lysius
Registered User
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 98
Default Re: TwinView config makes games start across two displays.

Code:
Option      "Metamodes" "1680x1050,1680x1050; 1280x1024,1280x1024; 1280x960,1280x960; 1152x864,1152x864; 1024x768,1024x768; 800x600,800x600; 1680x1050,NULL; 1152x864,NULL; 1024x640,NULL; 1280x1024,NULL; 1280x960,NULL; 1024x768,NULL;800x600,NULL;640x480,NULL"
This line works fine for me with two displays supporting 1680x1050. I have each resolution twice, once with one active display and once with two active displays. When I run a game in full screen mode, the left display is used.
Lysius is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 05:17 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.