Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > General Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 07-21-03, 10:10 AM   #1
Hollow Man
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 6
Default Q3 problems w/nForce 1.0-0261

I've been having problems getting Q3 v. 1.32b to start using nForce 1.0-0261. It crashes on start, never getting to the main menu.

I've tried disabling SPDIF to no avail. I CAN get Q3 to work if I disable sound in Q3 via a command line startup parameter. I can also get Q3 to work WITH sound if I go back to Q3 v. 1.30.

The other way I can get Q3 to work with sound is if I stay at Q3 v. 1.32b but I revert to nForce driver 1.0-0248 (1.0-256 won't work with Q3 1.32b either). But if I use 1.0-248, sound in Half-Life/Counter-Strike under Wine stops working in game.

Other Q3 engine games (Castle Wolfenstein and Enemy Territory) work fine with any of the nForce versions I've tried.

Relevent System Specs:

-Shuttle XPC SN41G2B (FN41/nForce 2 motherboard)
-Abit Siluro GeForce4 4200 w/latest driver (not using IGP)
-AMD Athlon/Barton 2500+ CPU
-512 MB RAM (2 sticks of Crucial 2700)
-Red Hat 8

Nothing is overclocked. It's getting a bit strange to have to keep switching nForce drivers depending on whether I want to play Counter-Strike or Q3/Team Arena.

-HM
Hollow Man is offline   Reply With Quote
Old 08-08-03, 05:57 AM   #2
starbase218
Registered User
 
Join Date: Aug 2003
Location: The Netherlands
Posts: 1
Default

Using Slackware 9.0, I have the same problem. With 1.0-0261, Quake crashes right after I started it. With any previous driver version, it runs ok. Haven't tried Q3 1.30 yet, though, so I'm gonna give that a try.
starbase218 is offline   Reply With Quote
Old 08-08-03, 11:15 AM   #3
Hollow Man
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 6
Default

I spoke to NVIDIA tech support, and they told me that they were able to replicate the problem, and they would hopefully have a fix in the next driver release.

-HM
Hollow Man is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
problems with drivers after 295.40 (OpenSuSE 12.1, GeFroce 7900 GS, Phenom II X4) alawa NVIDIA Linux 0 06-09-12 06:37 PM
Nvidia Problems in Slackware 8.1 xtreme NVIDIA Linux 3 10-01-02 12:03 PM
DirectX 8 problems with GeForce4 Derwin NVIDIA GeForce 7, 8, And 9 Series 19 08-20-02 01:23 AM

All times are GMT -5. The time now is 04:06 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.