Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 02-05-11, 08:36 AM   #1
darkraven
Registered User
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 19
Default [SOLVED]nvidia driver causes kernel oops on GT420M card (BUG in _nv022095rm)

Problem also exists in driver version 256.53 260.19.{06,12,36} (with kernel version 2.6.{36,37})
I know there is some rule that says 'Only report problems which are new in current release',but I still want to report this bug *again* to draw your attention.
Here is the backtrack information (for 270.18):
Code:
[<ffffffffa08f0861>] ? _nv022095rm+0x76/0x9e [nvidia]
[<ffffffffa08ec9d0>] ? _nv022052rm+0xd9/0x30b [nvidia]
[<ffffffffa08eccac>] ? _nv022102rm+0xaa/0x173 [nvidia]
[<ffffffffa08ecdc5>] ? _nv022051rm+0x50/0x5d [nvidia]
[<ffffffffa08f267c>] ? _nv022043rm+0x6e/0x78 [nvidia]
[<ffffffffa0dbeb4e>] ? _nv018866rm+0x69/0x123 [nvidia]
[<ffffffffa0dbeacc>] ? _nv018880rm+0xe8/0x101 [nvidia]
[<ffffffffa0910f33>] ? _nv004492rm+0x68/0x1d6 [nvidia]
[<ffffffffa0be903c>] ? _nv014737rm+0x176/0x4c3 [nvidia]
[<ffffffffa0be8153>] ? _nv015033rm+0xe9/0x165 [nvidia]
[<ffffffffa08c35d1>] ? _nv015212rm+0xd/0x12 [nvidia]
[<ffffffffa0dbe88a>] ? _nv002393rm+0x17b/0x271 [nvidia]
[<ffffffffa0dbf694>] ? _nv002387rm+0x4a5/0x684 [nvidia]
[<ffffffffa0dc5219>] ? rm_init_adapter+0x89/0xfd [nvidia]
[<ffffffffa0de1fc4>] ? nv_kern_open+0x524/0x6a0 [nvidia]
[<ffffffff81139a4b>] ? chrdev_open+0x19b/0x2a0
[<ffffffff811398b0>] ? chrdev_open+0x0/0x2a0
[<ffffffff81133903>] ? __dentry_open+0x103/0x390
[<ffffffff811ccb15>] ? devcgroup_inode_permission+0x125/0x150
[<ffffffff81134bb1>] ? nameidata_to_filp+0x61/0x70
[<ffffffff81143560>] ? do_last+0x480/0x7a0
[<ffffffff81143a75>] ? do_filp_open+0x1f5/0x690
[<ffffffff8114f284>] ? alloc_fd+0xf4/0x150
[<ffffffff81134c24>] ? do_sys_open+0x64/0x110
[<ffffffff81134918>] ? sys_chown+0x68/0xa0
[<ffffffff81134ceb>] ? sys_open+0x1b/0x20
[<ffffffff8100bf12>] ? system_call_fastpath+0x16/0x1b
My laptop is Acer Aspire 4741G.
I am using a up-to-date Archlinux system,with Xorg server version 1.9.3.901.
Tried boot with kernel version 2.6.37/2.6.38-rc3, both kernel oops.
Now the latest working driver for me is the 256.44 driver,which is quite annoying because of the font rendering performance problem,so I hope this problem could be quickly fixed.

P.S.
Here is backtrack information for 260.19.36 (with kernel version 2.6.36),which is different with above one:
Code:
[<ffffffffa05dcf86>] ? _nv021141rm+0x76/0x9e [nvidia]
[<ffffffffa05d9090>] ? _nv021098rm+0xd9/0x30b [nvidia]
[<ffffffffa05d936c>] ? _nv021148rm+0xaa/0x19a [nvidia]
[<ffffffffa05d94ac>] ? _nv021097rm+0x50/0x5d [nvidia]
[<ffffffffa05deccc>] ? _nv021089rm+0x6e/0x78 [nvidia]
[<ffffffffa0a8b5b7>] ? _nv018042rm+0x69/0x121 [nvidia]
[<ffffffffa0a8b535>] ? _nv018056rm+0xde/0xf7 [nvidia]
[<ffffffffa05f9df6>] ? _nv004163rm+0x68/0x1ec [nvidia]
[<ffffffffa08bfaea>] ? _nv014526rm+0x176/0x4f0 [nvidia]
[<ffffffffa08beb13>] ? _nv014808rm+0xea/0x167 [nvidia]
[<ffffffffa05b0c82>] ? _nv014987rm+0xd/0x12 [nvidia]
[<ffffffffa0a8b2e4>] ? _nv002158rm+0x160/0x26f [nvidia]
[<ffffffffa0a8c105>] ? _nv002152rm+0x493/0x671 [nvidia]
[<ffffffffa0a91b59>] ? rm_init_adapter+0x89/0xfd [nvidia]
[<ffffffffa0aadc04>] ? nv_kern_open+0x5c4/0x790 [nvidia]
[<ffffffff81132317>] ? chrdev_open+0x127/0x270
[<ffffffff811321f0>] ? chrdev_open+0x0/0x270
[<ffffffff8112c39d>] ? __dentry_open+0x11d/0x3c0
[<ffffffff811b082a>] ? security_inode_permission+0x1a/0x20
[<ffffffff8112d654>] ? nameidata_to_filp+0x54/0x70
[<ffffffff8113bce0>] ? do_last+0x480/0x790
[<ffffffff8113c1dd>] ? do_filp_open+0x1ed/0x680
[<ffffffff81147744>] ? alloc_fd+0xf4/0x150
[<ffffffff8112d6d0>] ? do_sys_open+0x60/0x120
[<ffffffff8112d3c8>] ? sys_chown+0x68/0xa0
[<ffffffff8112d7ab>] ? sys_open+0x1b/0x20
[<ffffffff8100af42>] ? system_call_fastpath+0x16/0x1b

Last edited by darkraven; 04-10-11 at 09:15 AM.
darkraven is offline   Reply With Quote
Old 04-10-11, 09:13 AM   #2
darkraven
Registered User
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 19
Default Re: nvidia driver (270.18,x86_64) causes kernel oops on GT420M card ( BUG in _nv02209

this turns out not to be a nvidia driver bug.
Everthing is working fine now, after I update my BIOS.

FYI, my laptop is aspire 4741g with GT420m, I updated my BIOS from v1.19 to v1.25
darkraven is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 01:01 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.