Go Back   nV News Forums > Graphics Card Forums > NVIDIA GeForce 400/500 Series

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 04-21-11, 10:59 PM   #1
gulizard
"Powerstroke Diesel"
 
gulizard's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Evansville, Indiana (from Detroit)
Posts: 663
Send a message via MSN to gulizard Send a message via Skype™ to gulizard
Default EVGA 570 WORST CARD EVER

I ordered my first card from newegg, it worked for a bit, I didn't O/C it once. I did use a patch to make the fan 100, but never put the fan to 100%. It worked for about a month and then started artifacting during windows. I sent it back, cost me 15 bucks because EVGA make you pay for the shipping label now as I am writing this message, its messing up during firefox. It seems to be DX11 related. I bet EVGA will make me send the card back at my own cost, even though I really cannot afford to. This will be the second card. I seriously am considering never buying another EVGA product... This new card played fine the other night for BC2, and tonight it started artifacting real bad during BC2 menu, restarted fix the menu issue, then went in-game it ****ed up in-game this time. Trees were grey, and lines from the gun. Crysis 2 runs fine, again its DX9. Firefox and BC2 are fubared. Can barely seem to type this, the txt keeps flickering...
__________________
my rig: 2011 Ford F250 Lariat, 6.7 Powerstroke, DPF/urea delete H&S Mini Maxx tuned, w/ fuel box from IDP ET 1/8 8.40
gulizard is offline   Reply With Quote
Old 04-21-11, 11:03 PM   #2
bob saget
 
Join Date: Dec 2006
Location: Vancouver, originally Russia
Posts: 23,134
Send a message via MSN to bob saget Send a message via Yahoo to bob saget
Default Re: EVGA 570 WORST CARD EVER

have you tried evga forums?
bob saget is offline   Reply With Quote
Old 04-21-11, 11:25 PM   #3
gulizard
"Powerstroke Diesel"
 
gulizard's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Evansville, Indiana (from Detroit)
Posts: 663
Send a message via MSN to gulizard Send a message via Skype™ to gulizard
Default Re: EVGA 570 WORST CARD EVER

I tried all over... no one knows why they do this crap. Its getting a tad bit old. I doubt i'll be making any more purchases from EVGA unless they can do something about this crap. I mean I literally have had this card maybe 2 weeks... and used to game maybe twice. I haven't o/ced it once.
__________________
my rig: 2011 Ford F250 Lariat, 6.7 Powerstroke, DPF/urea delete H&S Mini Maxx tuned, w/ fuel box from IDP ET 1/8 8.40
gulizard is offline   Reply With Quote
Old 04-21-11, 11:25 PM   #4
Roadhog
Resident Alien
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 6,776
Default Re: EVGA 570 WORST CARD EVER

I would make EVGA pay shipping and refund you for the first time.
Roadhog is offline   Reply With Quote
Old 04-21-11, 11:29 PM   #5
gulizard
"Powerstroke Diesel"
 
gulizard's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Evansville, Indiana (from Detroit)
Posts: 663
Send a message via MSN to gulizard Send a message via Skype™ to gulizard
Default Re: EVGA 570 WORST CARD EVER

I hope they will just pay for the shipping this time. I paid 15 bucks the last time, and got it back for this to happen. What is sad is there is people who are O/Cing these cards and frying them, I haven't even O/ced mine. I have precision installed, but only to monitor the temp. Card is currently idle at 44c as I write this. The minute I put something involving flash on the screen my text flickers, and it artifacts. Earlier when I posted, I used the full post thing rather then the quick reply function that I can now, and the flashing emoticons were causing my screen to artifact... Also while browsing facebook 10 minutes ago, my screen went black, and I got a message telling me my nvidia display drive had crashed, and had recovered... I tried re-seating the card, tried swapping the monitor the other dvi port. None of which fix the issue.
__________________
my rig: 2011 Ford F250 Lariat, 6.7 Powerstroke, DPF/urea delete H&S Mini Maxx tuned, w/ fuel box from IDP ET 1/8 8.40
gulizard is offline   Reply With Quote
Old 04-22-11, 07:02 PM   #6
Rollo
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 1,719
Default Re: EVGA 570 WORST CARD EVER

Quote:
Originally Posted by gulizard View Post
I ordered my first card from newegg, it worked for a bit, I didn't O/C it once. I did use a patch to make the fan 100, but never put the fan to 100%. It worked for about a month and then started artifacting during windows. I sent it back, cost me 15 bucks because EVGA make you pay for the shipping label now as I am writing this message, its messing up during firefox. It seems to be DX11 related. I bet EVGA will make me send the card back at my own cost, even though I really cannot afford to. This will be the second card. I seriously am considering never buying another EVGA product... This new card played fine the other night for BC2, and tonight it started artifacting real bad during BC2 menu, restarted fix the menu issue, then went in-game it ****ed up in-game this time. Trees were grey, and lines from the gun. Crysis 2 runs fine, again its DX9. Firefox and BC2 are fubared. Can barely seem to type this, the txt keeps flickering...
Try restoring defaults on that 780i and running everything at stock. I'd put the cause more likely on something else in your system than the two 570s were bad. The 780i board is sort of vintage, and they weren't exactly known for their longevity OCd.
__________________
Rig1:
intel 990X + 2 X EVGA 3GB GTX580 + 3 X Acer GD235Hz
3D Vision Surround

Rig 2:
intel 2500K + NVIDIA GTX590 + Dell 3007 WFPHC

[SIZE="1"]NVIDIA Focus Group Member
[B]NVIDIA Focus Group Members receive free software and/or hardware from NVIDIA from time to time to facilitate the evaluation of NVIDIA products. However, the opinions expressed are solely those of the Members.[/B][/SIZE]
Rollo is offline   Reply With Quote
Old 04-22-11, 10:53 PM   #7
DiscipleDOC
 
DiscipleDOC's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Alabama, Planet Earth
Posts: 5,993
Default Re: EVGA 570 WORST CARD EVER

I have two evga 570's and they are working fine for me....
DiscipleDOC is offline   Reply With Quote
Old 04-22-11, 11:42 PM   #8
tweaked
Crazed Crack Head
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 277
Default Re: EVGA 570 WORST CARD EVER

the 780i is likely the issue. unstable voltage BBQ'ing the cards.
tweaked is offline   Reply With Quote

Old 04-23-11, 12:49 AM   #9
gulizard
"Powerstroke Diesel"
 
gulizard's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Evansville, Indiana (from Detroit)
Posts: 663
Send a message via MSN to gulizard Send a message via Skype™ to gulizard
Default Re: EVGA 570 WORST CARD EVER

Well I unplugged the cables, and power source. Like I read on a forum, apparently this is a bug or something? A few select people have to do this every month? I lowered my voltage back down anyway. My issue with artifacting is gone thus far. I honestly doubt its this board doing anything to this card, as my 470 from pny worked fine, with no issue. I sold it to a friend and got the 570. Which is giving me loads of issues...
__________________
my rig: 2011 Ford F250 Lariat, 6.7 Powerstroke, DPF/urea delete H&S Mini Maxx tuned, w/ fuel box from IDP ET 1/8 8.40
gulizard is offline   Reply With Quote
Old 04-23-11, 05:36 AM   #10
Rollo
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 1,719
Default Re: EVGA 570 WORST CARD EVER

Quote:
Originally Posted by tweaked View Post
the 780i is likely the issue. unstable voltage BBQ'ing the cards.
Years of OCing that 780i have likely damaged it. I can remember a fair amount of posts on the NVIDIA forums where people had their 680 and 780 boards die or flake out after over volting them.

I have a 980a in my secondary rig now and have owned around half a dozen 680s and 780s with no issues, but I never over volted them.

My guess here is the 570s are more sensitive to the unstable voltage than the 470 was for some reason, the odds the OP got two defective 570s are pretty astronomically small.
__________________
Rig1:
intel 990X + 2 X EVGA 3GB GTX580 + 3 X Acer GD235Hz
3D Vision Surround

Rig 2:
intel 2500K + NVIDIA GTX590 + Dell 3007 WFPHC

[SIZE="1"]NVIDIA Focus Group Member
[B]NVIDIA Focus Group Members receive free software and/or hardware from NVIDIA from time to time to facilitate the evaluation of NVIDIA products. However, the opinions expressed are solely those of the Members.[/B][/SIZE]
Rollo is offline   Reply With Quote
Old 04-28-11, 01:18 AM   #11
john19055
 
john19055's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: GREENVILLE,TX
Posts: 3,859
Default Re: EVGA 570 WORST CARD EVER

I have a 680i SLI with my Q6600 in it and it has always ben overclocked from day one and never had any problems.But I would set everthing to default with a new card just to rule that out.
__________________
Intel i7-3820+Corsair H-100+Gigabyte X79-UD5+16gigs G.Skill PC1600DDR3+2-ASUS DirectCU II GTX-670 in SLI+Crucial 256g-SSD+1-3Gig Seagate+2- Samsung 1-TB+3-WesternDigtial 640g+LG-12x Blu-Ray Burner+850watt XFX+Antec-P280 case+50" Plasma PM6700+Logitech Mouse+Keyboard+Pioneer VSX-1020+Polk Audio Speakers
john19055 is offline   Reply With Quote
Old 04-28-11, 08:05 AM   #12
Rollo
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 1,719
Default Re: EVGA 570 WORST CARD EVER

Quote:
Originally Posted by john19055 View Post
I have a 680i SLI with my Q6600 in it and it has always ben overclocked from day one and never had any problems.But I would set everthing to default with a new card just to rule that out.
YMMV with all OCs.

My point was that to actually get two defective cards from any company is "winning the lottery" or "getting struck by lightning" odds. Something else is the problem here.
__________________
Rig1:
intel 990X + 2 X EVGA 3GB GTX580 + 3 X Acer GD235Hz
3D Vision Surround

Rig 2:
intel 2500K + NVIDIA GTX590 + Dell 3007 WFPHC

[SIZE="1"]NVIDIA Focus Group Member
[B]NVIDIA Focus Group Members receive free software and/or hardware from NVIDIA from time to time to facilitate the evaluation of NVIDIA products. However, the opinions expressed are solely those of the Members.[/B][/SIZE]
Rollo is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 09:37 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.