Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 06-16-11, 12:06 AM   #1
RobotMarvin
Registered User
 
Join Date: Oct 2006
Location: Germany
Posts: 77
Default driver 275.09.07 causes corruption and hangs w/ gnome3

Hi.

I recently switched over to Gnome3 from KDE4 and lovin' it. Unfortunately the nvidia driver still has issues that manifest themselves while using Gnome3.
  1. After a VT<->Xorg switch, sometimes (most of the times) the background image gets completely corrupted and stays that way.
  2. After a VT<->Xorg switch, the screen stays black and after a while it either recovers and the desktop shows or you have to try to get back to a VT and try again. (happens sometimes)

If there is any workaround for this, I'd really appreciate a hint. :-)

Thanks,
matthew
Attached Files
File Type: gz nvidia-bug-report.log.gz (46.2 KB, 64 views)
RobotMarvin is offline   Reply With Quote
Old 06-16-11, 06:10 AM   #2
MartinKG
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Location: Germany
Posts: 10
Default Re: driver 275.09.07 causes corruption and hangs w/ gnome3

Same behaviour with gnome3 on Fedora 15 with GeForce GT 520.
When gnome freezes, many error messages with I/O erros reportet on the Virtual Terminal.
A restart is then necessary. Gnome3 and NVidia driver runs stable only in the fail-saife-mode.

I/O errors:
Attached Files
File Type: gz nvidia-bug-report.log.gz (51.7 KB, 60 views)
MartinKG is offline   Reply With Quote
Old 06-16-11, 08:28 AM   #3
RobotMarvin
Registered User
 
Join Date: Oct 2006
Location: Germany
Posts: 77
Default Re: driver 275.09.07 causes corruption and hangs w/ gnome3

@MartinKG: I'm sorry I'm the one to tell you this but you are unfortunately barking up the wrong tree. :-( Those errors indicate that something is very wrong with your harddisk (or whatever device is behind /dev/sda in your case). You should check the device for serious defects and if it is your main harddisk, get it replaced asap. Harddisk errors can lead to all sort of trouble- including hangs and freezes, unfortunately.

Sorry. :-((
RobotMarvin is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 10:03 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.