Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 06-30-11, 04:02 AM   #1
evena
Registered User
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 14
Default 275.09.07 crash glXWaitGL/logf

I am trying to figure out why the driver calls abort, given the following callstack

(gdb) where
#0 0x0000003693430265 in raise () from /lib64/libc.so.6
#1 0x0000003693431d10 in abort () from /lib64/libc.so.6
#2 0x000000399c29c919 in ?? () from /usr/lib64/libGL.so.1
#3 0x000000399d6926cb in ?? () from /usr/lib64/libnvidia-glcore.so.275.09.07
#4 0x000000399d693183 in ?? () from /usr/lib64/libnvidia-glcore.so.275.09.07
#5 0x000000399d6361c5 in ?? () from /usr/lib64/libnvidia-glcore.so.275.09.07
#6 0x000000399d3cef75 in logf () from /usr/lib64/libnvidia-glcore.so.275.09.07
#7 0x0000000001e0998a in mpPipeLoop (vpipe=0x5c31df0) at ..//pipe.c:378
#8 0x000000369400673d in start_thread () from /lib64/libpthread.so.0
#9 0x00000036934d3d1d in clone () from /lib64/libc.so.6

The call at pipe.c:378 is glXWaitGL();

Any suggestions would be much appreciated.

Regards,

Even
Attached Files
File Type: gz nvidia-bug-report.log.gz (57.2 KB, 72 views)
evena is offline   Reply With Quote
Old 06-30-11, 10:19 AM   #2
AaronP
NVIDIA Corporation
 
AaronP's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 2,487
Default Re: 275.09.07 crash glXWaitGL/logf

The OpenGL driver will call abort() if it's receiving an unreasonable number of errors from the GPU and attempts to recover have failed. Looking at your log file, there are a significant number of errors being reported. These could be caused by anything from an inadequate power supply to faulty hardware to a bug in the driver, so it would be helpful if you could send us your test case that's causing these errors so we can take a look.
AaronP is offline   Reply With Quote
Old 07-07-11, 04:07 AM   #3
evena
Registered User
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 14
Default Re: 275.09.07 crash glXWaitGL/logf

Still working on a test case,
Attached a log of the OpenGL calls, and a program to reproduce them,
The only problem is that it actually works as expected.

In the mean time I keep freezing Xorg, running at 100%,
with these call stacks:
[root@hol02 ~]# gdb -p 5903
GNU gdb (GDB) Red Hat Enterprise Linux (7.0.1-23.el5)
Copyright (C) 2009 Free Software Foundation, Inc.
License GPLv3+: GNU GPL version 3 or later <http://gnu.org/licenses/gpl.html>
This is free software: you are free to change and redistribute it.
There is NO WARRANTY, to the extent permitted by law. Type "show copying"
and "show warranty" for details.
This GDB was configured as "x86_64-redhat-linux-gnu".
For bug reporting instructions, please see:
<http://www.gnu.org/software/gdb/bugs/>.
Attaching to process 5903
Reading symbols from /usr/bin/Xorg...(no debugging symbols found)...done.
Reading symbols from /lib64/libdl.so.2...(no debugging symbols found)...done.
Loaded symbols for /lib64/libdl.so.2
Reading symbols from /usr/lib64/libXfont.so.1...(no debugging symbols found)...done.
Loaded symbols for /usr/lib64/libXfont.so.1
Reading symbols from /usr/lib64/libXau.so.6...(no debugging symbols found)...done.
Loaded symbols for /usr/lib64/libXau.so.6
Reading symbols from /usr/lib64/libfontenc.so.1...(no debugging symbols found)...done.
Loaded symbols for /usr/lib64/libfontenc.so.1
Reading symbols from /usr/lib64/libXdmcp.so.6...(no debugging symbols found)...done.
Loaded symbols for /usr/lib64/libXdmcp.so.6
Reading symbols from /lib64/libpam_misc.so.0...(no debugging symbols found)...done.
Loaded symbols for /lib64/libpam_misc.so.0
Reading symbols from /lib64/libpam.so.0...(no debugging symbols found)...done.
Loaded symbols for /lib64/libpam.so.0
Reading symbols from /lib64/libselinux.so.1...(no debugging symbols found)...done.
Loaded symbols for /lib64/libselinux.so.1
Reading symbols from /lib64/libm.so.6...(no debugging symbols found)...done.
Loaded symbols for /lib64/libm.so.6
Reading symbols from /lib64/libc.so.6...(no debugging symbols found)...done.
Loaded symbols for /lib64/libc.so.6
Reading symbols from /lib64/ld-linux-x86-64.so.2...(no debugging symbols found)...done.
Loaded symbols for /lib64/ld-linux-x86-64.so.2
Reading symbols from /usr/lib64/libfreetype.so.6...(no debugging symbols found)...done.
Loaded symbols for /usr/lib64/libfreetype.so.6
Reading symbols from /usr/lib64/libz.so.1...(no debugging symbols found)...done.
Loaded symbols for /usr/lib64/libz.so.1
Reading symbols from /lib64/libaudit.so.0...(no debugging symbols found)...done.
Loaded symbols for /lib64/libaudit.so.0
Reading symbols from /lib64/libsepol.so.1...(no debugging symbols found)...done.
Loaded symbols for /lib64/libsepol.so.1
Reading symbols from /usr/lib64/xorg/modules/fonts/libbitmap.so...(no debugging symbols found)...done.
Loaded symbols for /usr/lib64/xorg/modules/fonts/libbitmap.so
Reading symbols from /usr/lib64/xorg/modules/libpcidata.so...(no debugging symbols found)...done.
Loaded symbols for /usr/lib64/xorg/modules/libpcidata.so
Reading symbols from /usr/lib64/xorg/modules/extensions/libextmod.so...(no debugging symbols found)...done.
Loaded symbols for /usr/lib64/xorg/modules/extensions/libextmod.so
Reading symbols from /usr/lib64/xorg/modules/extensions/libdbe.so...(no debugging symbols found)...done.
Loaded symbols for /usr/lib64/xorg/modules/extensions/libdbe.so
Reading symbols from /usr/lib64/xorg/modules/extensions/libglx.so...(no debugging symbols found)...done.
Loaded symbols for /usr/lib64/xorg/modules/extensions/libglx.so
Reading symbols from /usr/lib64/tls/libnvidia-tls.so.275.09.07...(no debugging symbols found)...done.
Loaded symbols for /usr/lib64/tls/libnvidia-tls.so.275.09.07
Reading symbols from /usr/lib64/libnvidia-glcore.so.275.09.07...(no debugging symbols found)...done.
Loaded symbols for /usr/lib64/libnvidia-glcore.so.275.09.07
Reading symbols from /lib64/librt.so.1...(no debugging symbols found)...done.
Loaded symbols for /lib64/librt.so.1
Reading symbols from /lib64/libpthread.so.0...(no debugging symbols found)...done.
[Thread debugging using libthread_db enabled]
Loaded symbols for /lib64/libpthread.so.0
Reading symbols from /usr/lib64/xorg/modules/fonts/libfreetype.so...(no debugging symbols found)...done.
Loaded symbols for /usr/lib64/xorg/modules/fonts/libfreetype.so
Reading symbols from /usr/lib64/xorg/modules/fonts/libtype1.so...(no debugging symbols found)...done.
Loaded symbols for /usr/lib64/xorg/modules/fonts/libtype1.so
Reading symbols from /usr/lib64/xorg/modules/extensions/librecord.so...(no debugging symbols found)...done.
Loaded symbols for /usr/lib64/xorg/modules/extensions/librecord.so
Reading symbols from /usr/lib64/xorg/modules/extensions/libdri.so...(no debugging symbols found)...done.
Loaded symbols for /usr/lib64/xorg/modules/extensions/libdri.so
Reading symbols from /usr/lib64/xorg/modules/linux/libdrm.so...(no debugging symbols found)...done.
Loaded symbols for /usr/lib64/xorg/modules/linux/libdrm.so
Reading symbols from /usr/lib64/xorg/modules/drivers/nvidia_drv.so...(no debugging symbols found)...done.
Loaded symbols for /usr/lib64/xorg/modules/drivers/nvidia_drv.so
Reading symbols from /usr/lib64/xorg/modules/input/mouse_drv.so...(no debugging symbols found)...done.
Loaded symbols for /usr/lib64/xorg/modules/input/mouse_drv.so
Reading symbols from /usr/lib64/xorg/modules/input/kbd_drv.so...(no debugging symbols found)...done.
Loaded symbols for /usr/lib64/xorg/modules/input/kbd_drv.so
Reading symbols from /usr/lib64/xorg/modules/libfb.so...(no debugging symbols found)...done.
Loaded symbols for /usr/lib64/xorg/modules/libfb.so
Reading symbols from /usr/lib64/xorg/modules/libwfb.so...(no debugging symbols found)...done.
Loaded symbols for /usr/lib64/xorg/modules/libwfb.so
Reading symbols from /usr/lib64/xorg/modules/libramdac.so...(no debugging symbols found)...done.
Loaded symbols for /usr/lib64/xorg/modules/libramdac.so
Reading symbols from /lib64/libnss_files.so.2...(no debugging symbols found)...done.
Loaded symbols for /lib64/libnss_files.so.2

warning: no loadable sections found in added symbol-file system-supplied DSO at 0x7fff5ebaf000
0x00002b2a53b322bd in sqrtf () from /usr/lib64/xorg/modules/drivers/nvidia_drv.so
(gdb) where
#0 0x00002b2a53b322bd in sqrtf () from /usr/lib64/xorg/modules/drivers/nvidia_drv.so
#1 0x00002b2a53b33f00 in sqrtf () from /usr/lib64/xorg/modules/drivers/nvidia_drv.so
#2 0x00002b2a53ba73a2 in ?? () from /usr/lib64/xorg/modules/drivers/nvidia_drv.so
#3 0x00002b2a53ccc632 in ?? () from /usr/lib64/xorg/modules/drivers/nvidia_drv.so
#4 0x00002b2a53ccb834 in ?? () from /usr/lib64/xorg/modules/drivers/nvidia_drv.so
#5 0x00002b2a53cd5eb6 in ?? () from /usr/lib64/xorg/modules/drivers/nvidia_drv.so
#6 0x00002b2a53ccb756 in ?? () from /usr/lib64/xorg/modules/drivers/nvidia_drv.so
#7 0x00002b2a53ccbd38 in ?? () from /usr/lib64/xorg/modules/drivers/nvidia_drv.so
#8 0x00000000004ddf10 in miPolyText8 ()
#9 0x000000000051d7ad in ?? ()
#10 0x000000000044e6e3 in doPolyText ()
#11 0x000000000044ebd4 in PolyText ()
#12 0x0000000000448ad9 in ProcPolyText ()
#13 0x000000000044b45a in Dispatch ()
#14 0x000000000043376e in main ()

And

Program received signal SIGINT, Interrupt.
0x00002b2a53b322c0 in sqrtf () from /usr/lib64/xorg/modules/drivers/nvidia_drv.so
(gdb) where
#0 0x00002b2a53b322c0 in sqrtf () from /usr/lib64/xorg/modules/drivers/nvidia_drv.so
#1 0x00002b2a53b33f00 in sqrtf () from /usr/lib64/xorg/modules/drivers/nvidia_drv.so
#2 0x00002b2a53ba73a2 in ?? () from /usr/lib64/xorg/modules/drivers/nvidia_drv.so
#3 0x00002b2a53ccc632 in ?? () from /usr/lib64/xorg/modules/drivers/nvidia_drv.so
#4 0x00002b2a53ccb834 in ?? () from /usr/lib64/xorg/modules/drivers/nvidia_drv.so
#5 0x00002b2a53cd5eb6 in ?? () from /usr/lib64/xorg/modules/drivers/nvidia_drv.so
#6 0x00002b2a53ccb756 in ?? () from /usr/lib64/xorg/modules/drivers/nvidia_drv.so
#7 0x00002b2a53ccbd38 in ?? () from /usr/lib64/xorg/modules/drivers/nvidia_drv.so
#8 0x00000000004ddf10 in miPolyText8 ()
#9 0x000000000051d7ad in ?? ()
#10 0x000000000044e6e3 in doPolyText ()
#11 0x000000000044ebd4 in PolyText ()
#12 0x0000000000448ad9 in ProcPolyText ()
#13 0x000000000044b45a in Dispatch ()
#14 0x000000000043376e in main ()

seems to loop at 22b0/22c0
evena is offline   Reply With Quote
Old 07-07-11, 05:37 PM   #4
AaronP
NVIDIA Corporation
 
AaronP's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 2,487
Default Re: 275.09.07 crash glXWaitGL/logf

That could be a symptom of the X driver running into GPU errors. Do you have an identical GPU or an entirely different system you could try your test on, to rule out defective hardware?
AaronP is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 01:15 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.