Go Back   nV News Forums > Software Forums > Gaming Central

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 07-31-11, 08:18 PM   #1
JaylumX
Something Else
 
JaylumX's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Somewhere Else
Posts: 374
Default Get FXAA in DX9 games NOW

Update 3: Beta 6 has introduced DirectX11 games support

Linkage

Check out my Just cause 2 Screenshot

Off


On





It bloody works. It is a little buggy when exiting games and a bit ghetto raw to initiate but hot dog it works. Check the linkage for the thread where i stumbled on this and check his screenshots

Linkage


Original poster

Quote:
Originally Posted by Gast@ 3Dcenter
Hi, I'm some dude and just wanted to see how fxaa looks on my notebook. But oh noes, I have only two old games and both use d3d9.
So instead of complaining I wrote some code and play those games with fxaa
now. It's faster than with the aa provided by the games.

Post your experience.
Read the readme for more info. If it doesn't work for you, maybe I can fix it later. The logfile may be helpful.
__________________
Half the fun is discovering it yourself

i5 760 @ 4.0 | P7P55D-E | 8GB DDR3 | 60 & 120GB SSD - 1TB SATA 2 | HD 7950 @ 1200/6300 | HDAV 1.3 | HD598

Xbox 360 120GB | PS3 40GB | Wii 8GB | Sony KDL-32EX723BU

Last edited by JaylumX; 08-04-11 at 10:50 AM.
JaylumX is offline   Reply With Quote
Old 07-31-11, 08:21 PM   #2
Roadhog
Resident Alien
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 6,776
Default Re: Get FXAA in DX9 games NOW

Tell me when this is dx11 capable.
Roadhog is offline   Reply With Quote
Old 07-31-11, 08:54 PM   #3
JaylumX
Something Else
 
JaylumX's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Somewhere Else
Posts: 374
Default Re: Get FXAA in DX9 games NOW

Trine

I have disabled Frozenbytes custom supersampling AA which i understand is extremely taxing on some systems.

Check out the stairs for some nice comparisons

FXAA Off



FXAA On

__________________
Half the fun is discovering it yourself

i5 760 @ 4.0 | P7P55D-E | 8GB DDR3 | 60 & 120GB SSD - 1TB SATA 2 | HD 7950 @ 1200/6300 | HDAV 1.3 | HD598

Xbox 360 120GB | PS3 40GB | Wii 8GB | Sony KDL-32EX723BU
JaylumX is offline   Reply With Quote
Old 08-01-11, 12:35 AM   #4
knghtwhosaysni
Ni!
 
knghtwhosaysni's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 457
Default Re: Get FXAA in DX9 games NOW

awesome, thanks for this just tried it out in NFS: Shift and it worked great. It did make the loading screen last longer and crashed on exit, but I think the loading screen problem can be fixed by turning it off when you're not racing (press Insert to turn it on/off). Gonna go try Oblivion with graphics mods...



__________________
| i7-2600k | ASUS P8H67-M LE | eVGA GTX 275 1792MB | 8GB 1333mhz | Samsung 830 64GB | Seagate 7200.10 320GB | Seagate 7200.11 1.5TB | Creative X-Fi XtremeMusic | Dell S2209W | Audio-Technica ATH-A700 | Logitech G500 | Logitech Driving Force GT |
knghtwhosaysni is offline   Reply With Quote
Old 08-01-11, 08:00 AM   #5
mailman2
Ducking & Dodging
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 3,948
Default Re: Get FXAA in DX9 games NOW

I love how some guy can write code to do this... but Nvidia or ATI wouldn't bother. Here's an idea - they've given us useless FAA modes before why not give us something like this that really doesnt take a huge hit and is better than any other AA mode available??

Nice job OP - love how the little guys can seem to get it done better than the "pros"
__________________
i7-2600k @ 4.6Ghz, Zotac GTX 680 (1310/7000), 16GB DDR3 1600, 2 x 1TB Samsung F3 RAID 0, Windows 7 x64, CPU and GPU custom watercooled

Quote:
Originally Posted by General Lee View Post
Oh, if the whole world had only one neck for me to squeeze in my hands...
mailman2 is offline   Reply With Quote
Old 08-01-11, 09:48 AM   #6
|MaguS|
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Get FXAA in DX9 games NOW

Would this work on Alpha Protocol? That game has horrid jaggies and normal AA breaks the conversation system.
  Reply With Quote
Old 08-01-11, 10:25 AM   #7
Vardant
 
Vardant's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: EU
Posts: 1,041
Default Re: Get FXAA in DX9 games NOW

Quote:
Originally Posted by mailman2 View Post
I love how some guy can write code to do this... but Nvidia or ATI wouldn't bother.
You must have missed this - http://forums.nvidia.com/index.php?s...&#entry1248230
Vardant is offline   Reply With Quote
Old 08-01-11, 11:18 AM   #8
mailman2
Ducking & Dodging
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 3,948
Default Re: Get FXAA in DX9 games NOW

Quote:
Originally Posted by Vardant View Post
yea, I knew this...

Then FXAA will be available in the Nvidia Control Panel. But FXAA currently works only in OpenGL.

Still no working DX11 solution but the OP has figured out how to do it for DX9 titles. Nvidia only has it working for OGL.
__________________
i7-2600k @ 4.6Ghz, Zotac GTX 680 (1310/7000), 16GB DDR3 1600, 2 x 1TB Samsung F3 RAID 0, Windows 7 x64, CPU and GPU custom watercooled

Quote:
Originally Posted by General Lee View Post
Oh, if the whole world had only one neck for me to squeeze in my hands...
mailman2 is offline   Reply With Quote

Old 08-01-11, 11:21 AM   #9
Redeemed
Registered User
 
Join Date: May 2005
Posts: 17,982
Default Re: Get FXAA in DX9 games NOW

Quote:
Originally Posted by mailman2 View Post
yea, I knew this...

Then FXAA will be available in the Nvidia Control Panel. But FXAA currently works only in OpenGL.

Still no working DX11 solution but the OP has figured out how to do it for DX9 titles. Nvidia only has it working for OGL.
Or maybe nvidia is focusing on getting it done for DX9, DX10, and DX11. What reason do you have to believe they don't have it working for DX9 internally? Can you imagine the crying from all the ignorant users out there if they released a driver with this option, people used it but then complained like babies that it wasn't working on their DX10 and 11 titles? Heck, nVidia could even put a disclaimer stating such, but you know people wouldn't read it.

I think they're doing the best thing, waiting till they have it working across the board, then include it in the driver control panel.
Redeemed is offline   Reply With Quote
Old 08-01-11, 11:47 AM   #10
mailman2
Ducking & Dodging
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 3,948
Default Re: Get FXAA in DX9 games NOW

Quote:
Originally Posted by Redeemed View Post
Or maybe nvidia is focusing on getting it done for DX9, DX10, and DX11. What reason do you have to believe they don't have it working for DX9 internally? Can you imagine the crying from all the ignorant users out there if they released a driver with this option, people used it but then complained like babies that it wasn't working on their DX10 and 11 titles? Heck, nVidia could even put a disclaimer stating such, but you know people wouldn't read it.

I think they're doing the best thing, waiting till they have it working across the board, then include it in the driver control panel.
We dont - but for Joe Nobody to come out of nowhere with a fix just amazes me that it takes companies like Nvidia with multiple programmers so long to implement things. yay for the community.
__________________
i7-2600k @ 4.6Ghz, Zotac GTX 680 (1310/7000), 16GB DDR3 1600, 2 x 1TB Samsung F3 RAID 0, Windows 7 x64, CPU and GPU custom watercooled

Quote:
Originally Posted by General Lee View Post
Oh, if the whole world had only one neck for me to squeeze in my hands...
mailman2 is offline   Reply With Quote
Old 08-01-11, 12:47 PM   #11
Vardant
 
Vardant's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: EU
Posts: 1,041
Default Re: Get FXAA in DX9 games NOW

They have a better looking version in the works, it also needs to support more than just DX9/OGL and it breaks some games, so they have to either fix that manually on case by case basis or make new profiles for every game and only support some of them.

If somebody makes it kind of work, it's perfectly fine, but NV can't exactly do the same thing.
Vardant is offline   Reply With Quote
Old 08-01-11, 03:21 PM   #12
JasonPC
Registered User
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 2,103
Default Re: Get FXAA in DX9 games NOW

Doesn't work in Crysis 2 DX9. Causes game to crash.
JasonPC is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 04:45 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.