Go Back   nV News Forums > Software Forums > Networking And Security

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 06-26-11, 10:42 PM   #1
nekrosoft13
I'm Geralt
 
Join Date: Oct 2005
Location: Chicagoland, once a year in Poland
Posts: 24,366
Default ATT DSL

anyone here uses ATT DSL? And one of those 2wire modem/gateways?
nekrosoft13 is offline   Reply With Quote
Old 06-26-11, 10:51 PM   #2
Rummy
 
Join Date: Mar 2004
Location: Under your bed
Posts: 1,685
Default Re: ATT DSL

Never used ATT but when I lived in Hawaii we used Hawaiian telecom DSL. It was 7 down I think. Never had a problem playing online or browsing.
Rummy is offline   Reply With Quote
Old 06-27-11, 07:09 AM   #3
cmsmith
Registered User
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 94
Default Re: ATT DSL

Up until a week ago, I had ATT with a 2 wire modem I had purchased from them. I had maximum speed offered in my area which was 3 megs down for the past 2.5 years. I never had a problem with the quality of their service and in that regard I have nothing but praise and good things to say about them.

AT&T kept promising to have Uverse in my area soon, along with a cooresponding DSL bandwidth increase, but they have since seemed to back off on it. Cable in my area offered 12 Meg down for just $5 more. A four fold speed increase at that price was something I couldn't ignore so I'm on Charter now.

Why are you asking? Do you have a problem?
cmsmith is offline   Reply With Quote
Old 06-27-11, 10:15 AM   #4
nekrosoft13
I'm Geralt
 
Join Date: Oct 2005
Location: Chicagoland, once a year in Poland
Posts: 24,366
Default Re: ATT DSL

Someone asked me for help with 2wire modem/gateway. Just trying to find some technical info on it.

Haven't seen the setup yet, I believe its one of the older 2wire homeportal modem/gateways.

From description there is only one ethernet port in back, usb port and the phone port for dsl.

Was just wondering if anyone with similar setup tried connecting a router to it?
nekrosoft13 is offline   Reply With Quote
Old 06-27-11, 10:38 AM   #5
mojoman0
Registered User
 
Join Date: Mar 2006
Location: California
Posts: 3,566
Default Re: ATT DSL

I've got one. Seems they haven't updated the model in years. I've heard of people connecting another wireless router to it for wireless n so I'm pretty sure it can be done with a few tweaks in the settings, whatever they may be
mojoman0 is offline   Reply With Quote
Old 06-27-11, 10:40 AM   #6
six_storm
Registered User
 
six_storm's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Nashvegas
Posts: 11,575
Send a message via Skype™ to six_storm
Default Re: ATT DSL

Quote:
Originally Posted by nekrosoft13 View Post
Someone asked me for help with 2wire modem/gateway. Just trying to find some technical info on it.

Haven't seen the setup yet, I believe its one of the older 2wire homeportal modem/gateways.

From description there is only one ethernet port in back, usb port and the phone port for dsl.

Was just wondering if anyone with similar setup tried connecting a router to it?
It works, you may just have to make some minor adjustments to put it in "bridge" mode. I used to have that kind of setup at my house.
six_storm is offline   Reply With Quote
Old 06-27-11, 01:56 PM   #7
Runningman
Registered User
 
Runningman's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 925
Default Re: ATT DSL

Quote:
Originally Posted by six_storm View Post
It works, you may just have to make some minor adjustments to put it in "bridge" mode. I used to have that kind of setup at my house.

This...

Just put this device infront of a router and it should work fine...
Runningman is offline   Reply With Quote
Old 06-27-11, 02:41 PM   #8
cmsmith
Registered User
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 94
Default Re: ATT DSL

Quote:
Originally Posted by nekrosoft13 View Post
Someone asked me for help with 2wire modem/gateway. Just trying to find some technical info on it.

Haven't seen the setup yet, I believe its one of the older 2wire homeportal modem/gateways.

From description there is only one ethernet port in back, usb port and the phone port for dsl.

Was just wondering if anyone with similar setup tried connecting a router to it?
Hmmm... OK. I see what you are saying. With that type of modem, you should just have to purchase a typical Netgear or similar router to it that you can purchase from one of several outlets such as Best Buy, Staples, or an online Etailer such as New Egg.

Just buy it, hook everything up, and power it up. All should work fine. Depending on what you do, you may not even have to go inside the router setup to do anything although if you have multiple systems playing games on them you may have to fine tune somethings in the router you buy. Good routers with 4-ports and wireless access in them can be had for $50 or so today, at least in my area. However...

I used the 2 Wire Wireless Router/Gateway from ATT. I purchased it from them for about $50 (which is about the same cost as a router you may notice...). In fact, I may have gotten it for free when I ordered DSL, not sure. Anyway, it has 4 ports and wireless, of course. Without extra hardware, you could have several computers hook up to it thanks to the wireless. If you need more ports, just buy any old switch to hook up to it. The setup inside this unit is fairly full featured and typical compared to comparable routers you can buy in various outlets I mentioned above. Again, depending on how many systems you hook up to it and you gaming needs you may need to tweak something just like any other router. However, everything you need is there. The ATT router/gateway is a good choice. Since it's ATT, it's [probably] the best route to go to guarantee as few problems as possible and you have the option of going to them for support if you need it. I never had any problems with this unit at all. I've been around computers and such for a while. I found this unit to be a quality, trouble free item. Check it out.

Just my two cents. Best of luck to you and your friend!!
cmsmith is offline   Reply With Quote

Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 10:56 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.