Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA FreeBSD

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 08-15-03, 02:08 PM   #1
qdk
Registered User
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 2
Default FreeBSD and 1.0-4365 nVidia drivers

Hi,

I'm experiencing some perculiar problems using the nVidia X drivers under FreeBSD.

I'm using this setup:

AMD Duron 700Mhz
Apollo KT133A chipset
either nVidia GeForce2 400MX or GeForce Ti4200

FreeBSD 4.8
XFree86 4.3.0 (self-compiled, don't know if it matters)
nVidia drivers for FreeBSD version 1.0-4365 (also self-compiled)

I manually disabled MTRRs in the kernel (in /sys/i386/i386/i686_mem.c) , XFree86 (config/cf/FreeBSD.def and host.def) and added the 'Option "NoMTRR"' line to the Screen section in /etc/X11/XF86Config (shouldn't make a difference as I disabled MTRRs at compiletime).
sysctl -a revealed the gart driver (either FreeBSD or nVidia) was never enabled (througout all my tests and configurations, also has to do with problems with MTRRs, I read).

The X server starts and works great, until I run OpenGL programs. The system would just hang and reboot. After trying lots of different combinations in the BIOS and enabling/diabling MTRRs in all parts (X, kernel) no progress was made.

My testprogram is glxinfo, and I "stresstest" my configuration by running it multiple times. Sometime this evening I saw a simple pattern:

* when logged in as root on the console and having started X with startx, I had no problem running glxinfo tens of times after each other
* when logged in as non-root on the console and having started X with startx, glxinfo would crash after just 3 to 4 times of running it. Running it yet again, would hang and crash the system most of the time.

My X environments in root and non-root were equal, no .xsession so X starts with a single window without windowmanager.

Has anyone seen this before and/or has a solution?

I can provide a coredump of glxinfo if nessecary, but haven't tried to receive the kernel dumpmessages on my serial port.
qdk is offline   Reply With Quote
Old 08-18-03, 12:19 PM   #2
qdk
Registered User
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 2
Default

Hi,

glxinfo also crashes when X is started under a non-root user, then in an xterm su-ed to root.

Interesting is, glxinfo never crashes the first time I start it.

Also, I forgot to include my XF86Config. It's attached in this post.
Attached Files
File Type: txt xf86config.txt (2.6 KB, 173 views)
qdk is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FreeBSD 9 Release with Nvidia 550 Ti configuration issues goga NVIDIA FreeBSD 0 05-23-12 08:34 AM
nvidia + 2.4.19 gentoo = messed up ulukay NVIDIA Linux 18 11-01-02 11:58 PM
nvidia drivers in a motherboard with AGP 1.0 (motherboard MVP3+) knocker NVIDIA Linux 1 08-19-02 01:57 AM

All times are GMT -5. The time now is 12:14 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.