Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA FreeBSD

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 03-12-07, 01:17 PM   #1
anonuser
Registered User
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 9
Default FreeBSD 7.0 (as of march 6th) and xorg6.9.0

The nvidia driver says no nvidia card is installed and it can't /dev/nvidiactl open it and i've confirmed that it doesn't exist. Any reason why it wouldn't be created.
I've confirmed that nvidia was loaded, I did not installed with linux compatability as I have no need for it.
anonuser is offline   Reply With Quote
Old 03-13-07, 05:40 AM   #2
adamk75
Registered User
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 228
Default Re: FreeBSD 7.0 (as of march 6th) and xorg6.9.0

Did you reboot after installing the driver? I had a problem with the driver not creating /dev/nvidiactl till after I rebooted and loaded the module via /boot/loader.conf

Adam
adamk75 is offline   Reply With Quote
Old 03-17-07, 02:00 PM   #3
anonuser
Registered User
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 9
Default Re: FreeBSD 7.0 (as of march 6th) and xorg6.9.0

yes i did. Several reboots later no ctl device

here's a sysctl dump.

hw.nvidia.version: NVIDIA UNIX x86 Kernel Module 1.0-9746 Tue Dec 19 13:20:59 PST 2006
hw.nvidia.registry.EnableVia4x: 0
hw.nvidia.registry.EnableALiAGP: 0
hw.nvidia.registry.NvAGP: 1
hw.nvidia.registry.EnableAGPSBA: 0
hw.nvidia.registry.EnableAGPFW: 0
hw.nvidia.registry.SoftEDIDs: 1
hw.nvidia.registry.Mobile: 4294967295
hw.nvidia.registry.ResmanDebugLevel: 4294967295
hw.nvidia.registry.FlatPanelMode: 0
hw.nvidia.registry.DevicesConnected: 0
hw.nvidia.registry.RmLogonRC: 1
hw.nvidia.registry.DetectPrimaryVga: 1
hw.nvidia.registry.dwords:
hw.nvidia.cards.0.model: GeForce 6800 Series GPU
hw.nvidia.cards.0.irq: 18
hw.nvidia.cards.0.vbios: ??.??.??.??.??
hw.nvidia.cards.0.type: PCI-E
dev.nvidia.0.%desc: GeForce 6800 Series GPU
dev.nvidia.0.%driver: nvidia
dev.nvidia.0.%location: slot=0 function=0
dev.nvidia.0.%pnpinfo: vendor=0x10de device=0x00f9 subvendor=0x0000 subdevice=0x0000 class=0x030000
dev.nvidia.0.%parent: pci1
anonuser is offline   Reply With Quote
Old 03-20-07, 08:56 AM   #4
anonuser
Registered User
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 9
Default Re: FreeBSD 7.0 (as of march 6th) and xorg6.9.0

The thing just started to work. So I guess the problem was entirely on my end, sorry for wasting time.
anonuser is offline   Reply With Quote
Old 08-18-11, 12:46 AM   #5
staghind
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 3
Default Re: FreeBSD 7.0 (as of march 6th) and xorg6.9.0

I did not installed with linux compatability . Should I have no need for it.
__________________
Brad Jordan [arbbot]
Solutions Architect / myESQL
Unity Android, Unity Wii QA
Game Director & Developer
staghind is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 12:00 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.