Go Back   nV News Forums > Hardware Forums > CPUs, Motherboards And Memory

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 09-14-11, 11:04 AM   #1
de><ta
prodigy
 
de><ta's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: USA, NY
Posts: 1,100
Default Motherboard or CPU problem?

Hi,

At present I have

Motherboard: EVGA E758-TR 3-Way SLI
CPU: Intel Core i7-920 LGA 1366

Via trial and error I know that the memory slot 3 on my motherboard does not work.
It causes BSODs when it does boot up and most of the times it does not even POST. It keeps giving me me a C1 error.

So my question is, is there anyway for me to figure out if it is the CPU fault or the motherboard fault? The memory controller resides on the CPU does it not? Could it be another component on the motherboard that has gone?

Any help in debugging this would be greatly appreciated. Thanks!
__________________
IBM T60p | Intel Core 2 Duo T7200 | 2GB PC2-5300 | ATi M X1700 256MB | 100GB 7200rpm SATA

///m-powered | Intel i7 920 | EVGA x58 | 6GB DD3 1600 | EVGA GTX 285 SSC | 150GB VelociRaptor

Drag racing is for fast cars. Autocrossing is for fast drivers.
de><ta is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 05:10 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.