Go Back   nV News Forums > Hardware Forums > CPUs, Motherboards And Memory

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 09-22-11, 06:03 PM   #1
muelo1000
Registered User
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 165
Default case power button wont boot mobo ..only mobo power button !!

ok so I went with AsRocks mobo and so far it looking good the only thing is when i press the power button on the case nothing happens only way it turns on is by the power button on the motherboard... am stumped !!! lol
muelo1000 is offline   Reply With Quote
Old 09-22-11, 06:24 PM   #2
Redeemed
Registered User
 
Join Date: May 2005
Posts: 17,982
Default Re: case power button wont boot mobo ..only mobo power button !!

Well... always start with the obvious.

The two headers on your mobo for the pwr button, if you complete the circuit with a paper clip or screw driver will the unit fire up?

If so, it's definitely an issue with your power button. Maybe the cable was connected in reverse (negative to pos, pos to negative)? Or the button itself has a bad connection?

I'd start there.
Redeemed is offline   Reply With Quote
Old 09-22-11, 08:55 PM   #3
muelo1000
Registered User
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 165
Red face Re: case power button wont boot mobo ..only mobo power button !!

OK will try that.......even tho the mobo I had before was working fine
muelo1000 is offline   Reply With Quote
Old 09-23-11, 02:12 PM   #4
frenchy2k1
Registered User
 
Join Date: Aug 2002
Location: San Jose, CA
Posts: 449
Default Re: case power button wont boot mobo ..only mobo power button !!

are you connected to the right headers?
I've had mobo with misplaced markings, switching power and reset buttons.
BTW, for button connections, there is NO polarity...
__________________
As the universe is curved, there cannot be a straight answer...
frenchy2k1 is offline   Reply With Quote
Old 09-23-11, 02:38 PM   #5
grey_1
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: case power button wont boot mobo ..only mobo power button !!

Quote:
Originally Posted by frenchy2k1 View Post
are you connected to the right headers?
I've had mobo with misplaced markings, switching power and reset buttons.

BTW, for button connections, there is NO polarity...
+1
  Reply With Quote
Old 09-23-11, 04:37 PM   #6
Redeemed
Registered User
 
Join Date: May 2005
Posts: 17,982
Default Re: case power button wont boot mobo ..only mobo power button !!

Quote:
Originally Posted by frenchy2k1 View Post
are you connected to the right headers?
I've had mobo with misplaced markings, switching power and reset buttons.
BTW, for button connections, there is NO polarity...
DOH!

Not sure what I was thinking.
Redeemed is offline   Reply With Quote
Old 09-23-11, 04:56 PM   #7
Roadhog
Resident Alien
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 6,776
Default

Quote:
Originally Posted by Redeemed View Post
DOH!

Not sure what I was thinking.
Greek squad doesn't think.
Roadhog is offline   Reply With Quote
Old 09-23-11, 05:02 PM   #8
Redeemed
Registered User
 
Join Date: May 2005
Posts: 17,982
Default Re: case power button wont boot mobo ..only mobo power button !!

Quote:
Originally Posted by Roadhog View Post
Greek squad doesn't think.
WTH you c0ck-crust.
Redeemed is offline   Reply With Quote

Old 09-23-11, 05:11 PM   #9
Roadhog
Resident Alien
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 6,776
Default

Quote:
Originally Posted by Redeemed View Post
WTH you c0ck-crust.
Lmao @ c0ck crust.
Roadhog is offline   Reply With Quote
Old 09-23-11, 05:13 PM   #10
Redeemed
Registered User
 
Join Date: May 2005
Posts: 17,982
Default Re: case power button wont boot mobo ..only mobo power button !!

Quote:
Originally Posted by Roadhog View Post
Lmao @ c0ck crust.


Man, sorry OP. In typical nvnews fashion we've obliterated your thread.

Let us know if you get it figured out. Curious what the issue might be.
Redeemed is offline   Reply With Quote
Old 09-28-11, 11:26 PM   #11
muelo1000
Registered User
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 165
Default Re: case power button wont boot mobo ..only mobo power button !!

OK guys so I figured it out I had the right header but pins were position different switch some wires around and am good now thanks all for your reply
muelo1000 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 06:12 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.