Go Back   nV News Forums > Software Forums > Microsoft Windows 7

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 07-29-11, 01:34 PM   #1
john19055
 
john19055's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: GREENVILLE,TX
Posts: 3,857
Default IS THERE ANY SOFTWARE THAT WILL DO A TRUE IMAGE

I want to change my harddrive and I was wondering if any software like Acronis True Image Home 2011 will let me copy everthing to a different harddrive and not have to reactivate my copy of windows 7 Pro,because I don't want to have to reinstall everthing over.Any help would be appreciated.Thanks
__________________
Intel i7-3820+Corsair H-100+Gigabyte X79-UD5+16gigs G.Skill PC1600DDR3+2-ASUS DirectCU II GTX-670 in SLI+Crucial 256g-SSD+1-3Gig Seagate+2- Samsung 1-TB+3-WesternDigtial 640g+LG-12x Blu-Ray Burner+850watt XFX+Antec-P280 case+50" Plasma PM6700+Logitech Mouse+Keyboard+Pioneer VSX-1020+Polk Audio Speakers
john19055 is offline   Reply With Quote
Old 07-29-11, 02:10 PM   #2
nekrosoft13
I'm Geralt
 
Join Date: Oct 2005
Location: Chicagoland, once a year in Poland
Posts: 24,366
Default Re: IS THERE ANY SOFTWARE THAT WILL DO A TRUE IMAGE

true image will do a a true image , and you can do sector by sector if you want, 1:1 copy.

as far as re-activation goes, that depends, every 3-4 hardware change = re-activation. so if your number is up, a new hard drive can triger activation.
nekrosoft13 is offline   Reply With Quote
Old 07-29-11, 03:13 PM   #3
john19055
 
john19055's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: GREENVILLE,TX
Posts: 3,857
Default Re: IS THERE ANY SOFTWARE THAT WILL DO A TRUE IMAGE

Has anyone done with windows 7 64bit and it saves your activation plus work perfect like it did on the other harddrive .I know I used to doit with windows XP and had sucess
__________________
Intel i7-3820+Corsair H-100+Gigabyte X79-UD5+16gigs G.Skill PC1600DDR3+2-ASUS DirectCU II GTX-670 in SLI+Crucial 256g-SSD+1-3Gig Seagate+2- Samsung 1-TB+3-WesternDigtial 640g+LG-12x Blu-Ray Burner+850watt XFX+Antec-P280 case+50" Plasma PM6700+Logitech Mouse+Keyboard+Pioneer VSX-1020+Polk Audio Speakers
john19055 is offline   Reply With Quote
Old 07-29-11, 04:49 PM   #4
nekrosoft13
I'm Geralt
 
Join Date: Oct 2005
Location: Chicagoland, once a year in Poland
Posts: 24,366
Default Re: IS THERE ANY SOFTWARE THAT WILL DO A TRUE IMAGE

Quote:
Originally Posted by john19055 View Post
Has anyone done with windows 7 64bit and it saves your activation plus work perfect like it did on the other harddrive .I know I used to doit with windows XP and had sucess
again, there is no "save activation" option, if hard drive is different, it counts as one "strike" towards your activation.

Vista, 7 etc.. has a certain amount of changes that are permitted, before it will ask for reactivation. if you used up all your allowed changes, it will ask you to reactive its that simple.
nekrosoft13 is offline   Reply With Quote
Old 07-30-11, 06:58 AM   #5
john19055
 
john19055's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: GREENVILLE,TX
Posts: 3,857
Default Re: IS THERE ANY SOFTWARE THAT WILL DO A TRUE IMAGE

I used Acronis*Migrate*Easy 7.0 and it worked like a charm,on my windows 7 Pro 64bit.People were saying I would need a boot CD for it to boot up right on the new harddrive ,but with Acronis Migrate Easy 7.0 I just copied it to the harddrve and no problems .Activation was fine on my new harddrive, my games still worked fine even tho I install them from my D drive and my old hardrive will still boot up and activation is fine on it .But I don't need it so I just made it a extra drive to put downloads in.
__________________
Intel i7-3820+Corsair H-100+Gigabyte X79-UD5+16gigs G.Skill PC1600DDR3+2-ASUS DirectCU II GTX-670 in SLI+Crucial 256g-SSD+1-3Gig Seagate+2- Samsung 1-TB+3-WesternDigtial 640g+LG-12x Blu-Ray Burner+850watt XFX+Antec-P280 case+50" Plasma PM6700+Logitech Mouse+Keyboard+Pioneer VSX-1020+Polk Audio Speakers
john19055 is offline   Reply With Quote
Old 09-21-11, 02:04 AM   #6
Rakeesh
 
Rakeesh's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Sonoran Desert
Posts: 6,869
Default Re: IS THERE ANY SOFTWARE THAT WILL DO A TRUE IMAGE

Jesus we really need to stop URL's for these low post accounts, these spambots are getting ridiculous.
__________________
Want to listen to audio without your computer going to sleep? Try this.

Core i7 2600k 4.4Ghz 1.385v | Corsair H60 | 8GB Corsair Vengeance 1600 8-8-8-24 | MSI P67A-G45 | OCZ Vertex 3 | Sapphire 7850 OC to Max settings

Rakeesh is offline   Reply With Quote
Old 09-25-11, 10:27 AM   #7
Lyme
Registered User
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 2,682
Default Re: IS THERE ANY SOFTWARE THAT WILL DO A TRUE IMAGE

Quote:
Originally Posted by john19055 View Post
I want to change my harddrive and I was wondering if any software like Acronis True Image Home 2011 will let me copy everthing to a different harddrive and not have to reactivate my copy of windows 7 Pro,because I don't want to have to reinstall everthing over.Any help would be appreciated.Thanks
You don't need to do a true image, but you need to get the important things right. For example I use Windows Home Server V1 and it doesn't do a true image, but it will let me back up a pc, yank the hard drive, put in a new one of different make/model/size and restore to it, and I do not need to reactivate.
Lyme is offline   Reply With Quote
Old 10-02-11, 02:13 PM   #8
XDanger
Whaaat?
 
XDanger's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 5,723
Default Re: IS THERE ANY SOFTWARE THAT WILL DO A TRUE IMAGE

I used acronis true image WD edition (free) to transfer os to ssd, as long as you have a corresponding brand drive in your system somewhere the free versions work, you don't have to be transferring from or to whichever brand.
__________________
2500K 4.4ghz,P8P67Pro,120gb Force3, 12gb Vengeance,R9290,TX850v2,W7HP,LaCie Blue 22" crt COMMODORE 64 Silver Label 1Mhz/128D 4Mhz(Z80)
XDanger is offline   Reply With Quote

Old 11-07-11, 07:29 AM   #9
crainger
 
crainger's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Coffs Harbour, NSW, Australia
Posts: 29,559
Send a message via AIM to crainger
Default Re: IS THERE ANY SOFTWARE THAT WILL DO A TRUE IMAGE

Sweet. Didn't know Acronis did a WD version for free. ::
crainger is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 10:07 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.