Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 11-05-11, 08:05 PM   #1
Gusar
Registered User
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 277
Default 290.06 does not recognize internal laptop display

As the title says, the 290.06 driver does not see the internal display and hence X errors out with "no screens found". No full bug report for now, as I've reverted back to 275.28 to have a working machine, but the relevant part from Xorg.0.log is this:
Code:
[   210.042] (EE) NVIDIA(0): Failed to get supported display device(s)
[   210.092] (WW) NVIDIA(GPU-0): Failed to query OR info 0x24
[   210.094] (II) NVIDIA(0): NVIDIA GPU GeForce Go 6600 (NV43) at PCI:1:0:0 (GPU-0)
[   210.094] (--) NVIDIA(0): Memory: 131072 kBytes
[   210.094] (--) NVIDIA(0): VideoBIOS: 05.43.02.49.12
[   210.094] (II) NVIDIA(0): Detected PCI Express Link width: 16X
[   210.094] (--) NVIDIA(0): Interlaced video modes are supported on this GPU
[   210.094] (--) NVIDIA(0): Connected display device(s) on GeForce Go 6600 at PCI:1:0:0
[   210.095] (--) NVIDIA(0):     none
[   210.095] (EE) NVIDIA(0): No display devices found for this X screen.
[   210.156] (II) UnloadModule: "nvidia"
[   210.156] (II) Unloading nvidia
[   210.156] (II) UnloadModule: "wfb"
[   210.156] (II) Unloading wfb
[   210.156] (II) UnloadModule: "fb"
[   210.156] (II) Unloading fb
[   210.156] (EE) Screen(s) found, but none have a usable configuration.
[   210.156] 
Fatal server error:
[   210.156] no screens found
Compare that to the working 275.28:
Code:
[    14.718] (II) NVIDIA(GPU-0): Display (LGP (DFP-0)) does not support NVIDIA 3D Vision
[    14.718] (II) NVIDIA(GPU-0):     stereo.
[    14.720] (II) NVIDIA(0): NVIDIA GPU GeForce Go 6600 (NV43) at PCI:1:0:0 (GPU-0)
[    14.720] (--) NVIDIA(0): Memory: 131072 kBytes
[    14.720] (--) NVIDIA(0): VideoBIOS: 05.43.02.49.12
[    14.720] (II) NVIDIA(0): Detected PCI Express Link width: 16X
[    14.720] (--) NVIDIA(0): Interlaced video modes are supported on this GPU
[    14.720] (--) NVIDIA(0): Connected display device(s) on GeForce Go 6600 at PCI:1:0:0
[    14.721] (--) NVIDIA(0):     LGP (DFP-0)
[    14.721] (--) NVIDIA(0): LGP (DFP-0): 310.0 MHz maximum pixel clock
[    14.721] (--) NVIDIA(0): LGP (DFP-0): Internal Dual Link LVDS
[    14.721] (II) NVIDIA(0): Assigned Display Device: DFP-0
[    14.721] (==) NVIDIA(0): 
[    14.721] (==) NVIDIA(0): No modes were requested; the default mode "nvidia-auto-select"
[    14.721] (==) NVIDIA(0):     will be used as the requested mode.
[    14.721] (==) NVIDIA(0): 
[    14.721] (II) NVIDIA(0): Validated modes:
[    14.721] (II) NVIDIA(0):     "nvidia-auto-select"
[    14.721] (II) NVIDIA(0): Virtual screen size determined to be 1280 x 800
The logs tell you which graphic card I have, Geforce Go 6600.
Gusar is offline   Reply With Quote
Old 11-10-11, 01:39 PM   #2
microcris
Registered User
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 12
Default Re: 290.06 does not recognize internal laptop display

Hi there

I have the same problem with driver version 290.03 and 290.06.

The configuration stored in xorg.conf works well with the 280.13-1 driver.
After finish the 290.0x driver installation I run the nvidia-xconfig and there is no error but after restart gdm3 there is no internal display.
If I connect an external display the gnome-shell shows up. I run the nvidia-settings and I can see that the driver cannot find the internal display.

nVidia Corporation G73 [GeForce Go 7700] (rev a1)
Debian SID Linux_Kernel 3.1.0-1-amd64
Gnome Version 3.0.2
nvidia-bug-report.log.tar.7z
microcris is offline   Reply With Quote
Old 11-12-11, 09:01 PM   #3
microcris
Registered User
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 12
Default Re: 290.06 does not recognize internal laptop display

Hi there!

I tried the oficial driver from nvidia site and the resul is the same; (EE) Screen(s) found, but none have a usable configuration..
It is a beta version and is normal that something is wrong but I see that there isn't many people whit this problem.

here it is the log http://microcris.no.sapo.pt/coisas/n...rt.log.tar.bz2
microcris is offline   Reply With Quote
Old 11-13-11, 01:09 AM   #4
ShiningArcanine
Registered User
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 106
Default Re: 290.06 does not recognize internal laptop display

I am having the same issue with my GeForce Go 7900 GS.
ShiningArcanine is offline   Reply With Quote
Old 11-13-11, 07:40 AM   #5
Gusar
Registered User
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 277
Default Re: 290.06 does not recognize internal laptop display

Quote:
Originally Posted by microcris View Post
I see that there isn't many people whit this problem.
The pattern is very clear: All of us with the problem have Geforce Go 6/7 cards.
Gusar is offline   Reply With Quote
Old 11-13-11, 10:22 AM   #6
microcris
Registered User
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 12
Default Re: 290.06 does not recognize internal laptop display

I think the problem may be in the digital port.
The 280.13 driver uses DPF-0 port to connect the internal display
When I install 290.06 driver and force it to see a display connected in DFP-0 the driver says that there is no DFP-0 port available. There is only DFP-1, CRT and TV ports.
microcris is offline   Reply With Quote
Old 11-14-11, 08:10 AM   #7
sandipt
NVIDIA Corporation
 
sandipt's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 260
Default Re: 290.06 does not recognize internal laptop display

Could you all add nvidia bug report for driver which is not working and working?
sandipt is offline   Reply With Quote
Old 11-14-11, 11:19 AM   #8
microcris
Registered User
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 12
Default Re: 290.06 does not recognize internal laptop display

Quote:
Originally Posted by sandipt View Post
Could you all add nvidia bug report for driver which is not working and working?
Here it is

log from an 290.06 installation made by the official nvidia installer -> http://microcris.no.sapo.pt/coisas/n...rt.log.tar.bz2

log from an 290.06 installation made by the debian packages -> http://microcris.no.sapo.pt/coisas/n...ort.log.tar.7z

edit:
the internal attachment is from a working installation of 280.13 driver
Attached Files
File Type: gz nvidia-bug-report.log.gz (56.8 KB, 76 views)
microcris is offline   Reply With Quote

Old 11-18-11, 04:53 PM   #9
Gusar
Registered User
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 277
Default Re: 290.06 does not recognize internal laptop display

Quote:
Originally Posted by sandipt View Post
Could you all add nvidia bug report for driver which is not working and working?
Attached are mine, the working 275.28 and the non-working 290.06. I used logverbose 6.

I went through the logs... one funny thing (not funny haha, but funny weird), there's no nvidia in /proc/interrupts with the non-working 290.06 driver. Another curiosity, Video BIOS in /proc/driver/nvidia/gpus/0/information is ?? with the non-working driver.
Attached Files
File Type: gz nvidia-bug-report-275.28.log.gz (41.0 KB, 77 views)
File Type: gz nvidia-bug-report-290.06.log.gz (27.0 KB, 75 views)
Gusar is offline   Reply With Quote
Old 11-23-11, 05:54 AM   #10
microcris
Registered User
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 12
Default Re: 290.06 does not recognize internal laptop display

Still the same with 290.10 version
microcris is offline   Reply With Quote
Old 11-24-11, 11:56 AM   #11
HDave
Registered User
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 13
Default Re: 290.06 does not recognize internal laptop display

I am seeing this still with my Geforce Go 7400 x32 with Ubuntu using the 290.10 driver. Relevant portion of the Xorg.0.log file is:

[ 13.583] (II) NVIDIA(0): Creating default Display subsection in Screen section
"Default Screen Section" for depth/fbbpp 24/32
[ 13.583] (==) NVIDIA(0): Depth 24, (==) framebuffer bpp 32
[ 13.583] (==) NVIDIA(0): RGB weight 888
[ 13.583] (==) NVIDIA(0): Default visual is TrueColor
[ 13.583] (==) NVIDIA(0): Using gamma correction (1.0, 1.0, 1.0)
[ 13.584] (**) NVIDIA(0): Enabling 2D acceleration
[ 15.564] (EE) NVIDIA(0): Failed to get supported display device(s)
[ 15.581] (WW) NVIDIA(GPU-0): Failed to query OR info 0x24
[ 15.583] (II) NVIDIA(0): NVIDIA GPU GeForce Go 7400 (G72) at PCI:1:0:0 (GPU-0)
[ 15.583] (--) NVIDIA(0): Memory: 262144 kBytes
[ 15.583] (--) NVIDIA(0): VideoBIOS: 05.72.22.21.fd
[ 15.583] (II) NVIDIA(0): Detected PCI Express Link width: 16X
[ 15.583] (--) NVIDIA(0): Interlaced video modes are supported on this GPU
[ 15.583] (--) NVIDIA(0): Connected display device(s) on GeForce Go 7400 at PCI:1:0:0
[ 15.583] (--) NVIDIA(0): none
[ 15.583] (EE) NVIDIA(0): No display devices found for this X screen.
[ 16.020] (II) UnloadModule: "nvidia"
[ 16.020] (II) Unloading nvidia
[ 16.020] (II) UnloadModule: "wfb"
[ 16.020] (II) Unloading wfb
[ 16.020] (II) UnloadModule: "fb"
[ 16.020] (II) Unloading fb
[ 16.020] (EE) Screen(s) found, but none have a usable configuration.
[ 16.020]
Fatal server error:
[ 16.020] no screens found
HDave is offline   Reply With Quote
Old 11-24-11, 03:30 PM   #12
microcris
Registered User
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 12
Default Re: 290.06 does not recognize internal laptop display

If I want to use my computer I have to connect a external display

Quote:
[ 79.252] (II) Loading sub module "fb"
[ 79.252] (II) LoadModule: "fb"
[ 79.252] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/libfb.so
[ 79.253] (II) Module fb: vendor="X.Org Foundation"
[ 79.253] compiled for 1.11.1.902, module version = 1.0.0
[ 79.253] ABI class: X.Org ANSI C Emulation, version 0.4
[ 79.253] (II) Loading sub module "wfb"
[ 79.253] (II) LoadModule: "wfb"
[ 79.253] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/libwfb.so
[ 79.253] (II) Module wfb: vendor="X.Org Foundation"
[ 79.253] compiled for 1.11.1.902, module version = 1.0.0
[ 79.253] ABI class: X.Org ANSI C Emulation, version 0.4
[ 79.253] (II) Loading sub module "ramdac"
[ 79.253] (II) LoadModule: "ramdac"
[ 79.253] (II) Module "ramdac" already built-in
[ 79.253] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers/nvidia_drv.so
[ 79.253] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/libwfb.so
[ 79.253] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/libfb.so
[ 79.253] (**) NVIDIA(0): Depth 24, (--) framebuffer bpp 32
[ 79.253] (==) NVIDIA(0): RGB weight 888
[ 79.253] (==) NVIDIA(0): Default visual is TrueColor
[ 79.253] (==) NVIDIA(0): Using gamma correction (1.0, 1.0, 1.0)
[ 79.253] (**) NVIDIA(0): Option "RegistryDwords" "PowerMizerEnable=0x1; PerfLevelSrc=0x2233; PowerMizerDefault=0x2"
[ 79.253] (**) NVIDIA(0): Option "Coolbits" "1"
[ 79.253] (**) NVIDIA(0): Option "AddARGBGLXVisuals" "true"
[ 79.253] (**) NVIDIA(0): Enabling 2D acceleration
[ 80.503] (EE) NVIDIA(0): Failed to get supported display device(s)
[ 80.838] (WW) NVIDIA(GPU-0): Failed to query OR info 0x24
[ 81.242] (II) NVIDIA(0): NVIDIA GPU GeForce Go 7700 (G73) at PCI:1:0:0 (GPU-0)
[ 81.242] (--) NVIDIA(0): Memory: 524288 kBytes
[ 81.242] (--) NVIDIA(0): VideoBIOS: 05.73.22.50.a5
[ 81.242] (II) NVIDIA(0): Detected PCI Express Link width: 16X
[ 81.242] (--) NVIDIA(0): Interlaced video modes are supported on this GPU
[ 81.242] (--) NVIDIA(0): Connected display device(s) on GeForce Go 7700 at PCI:1:0:0
[ 81.242] (--) NVIDIA(0): none
[ 81.243] (EE) NVIDIA(0): No display devices found for this X screen.
[ 81.259] (II) UnloadModule: "nvidia"
[ 81.259] (II) Unloading nvidia
[ 81.259] (II) UnloadModule: "wfb"
[ 81.259] (II) Unloading wfb
[ 81.259] (II) UnloadModule: "fb"
[ 81.259] (II) Unloading fb
[ 81.259] (EE) Screen(s) found, but none have a usable configuration.
[ 81.259]
Fatal server error:
[ 81.259] no screens found
[ 81.259]
Attached Files
File Type: bz2 nvidia-bug-report.log.tar.bz2 (54.3 KB, 164 views)
microcris is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 10:58 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.