Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 05-11-12, 03:45 AM   #1
RockHound
Registered User
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 14
Question HDMI audio ELD weirdness

Hi everyone,

this is probably an easy one for Stephen. I have an ubuntu maverick running kernel 2.6.35-32. Connecting my GT520 with a DVI<->HDMI cable to my AV receiver, returns the desired dmesg output with all supported channels and codecs. The ELD output looks as desired aswell.

Connecting the card with a HDMI<->HDMI cable (tried with different cables), gives me the following in dmesg:
Code:
[   11.490027] HDMI: no space for pin 5
[   11.530030] HDMI: no space for pin 6
[   11.570032] HDMI: no space for pin 7
[   11.610020] HDMI: no space for converter 9
[   11.640336] nvidia 0000:01:00.0: PCI INT A -> GSI 16 (level, low) -> IRQ 16
[   11.640351] nvidia 0000:01:00.0: setting latency timer to 64
[   11.640356] vgaarb: device changed decodes: PCI:0000:01:00.0,olddecodes=io+mem,decodes=none:owns=io+mem
[   11.640626] NVRM: loading NVIDIA UNIX x86_64 Kernel Module  295.40  Thu Apr  5 21:37:00 PDT 2012
and that is it.

Code:
root@ht1:~# cat /proc/asound/card1/eld#0.0 
monitor_present		0
eld_valid		0
monitor_name		
connection_type		HDMI
eld_version		[0x0] reserved
edid_version		[0x0] no CEA EDID Timing Extension block present
manufacture_id		0x0
product_id		0x0
port_id			0x0
support_hdcp		0
support_ai		0
audio_sync_delay	0
speakers		[0x0]
sad_count		0
Really really strange. As stated, I tried different cables, as I thought it might be the cables.

Video works fine either way by the way.

Regards,

Martin
Attached Files
File Type: gz nvidia-bug-report.log.gz (81.6 KB, 65 views)
RockHound is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
No HDMI audio on 302.07 fldc NVIDIA Linux 5 06-01-12 04:46 PM
HDMI Audio Problem on ASUS 1215N - Opensuse 12.1 - Kernel 3.1.9-1.4 Zwelch NVIDIA Linux 4 05-26-12 06:41 AM

All times are GMT -5. The time now is 10:18 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.