Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 12-29-11, 04:48 AM   #1
marisn
Registered User
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 9
Default 295.09 hangs KDE startup

After upgrading to 295.09 on AMD64 Gentoo system with KDE 4.7.4 I experienced random KDE hangs during startup (when displaying hardware icon on splash screen) or after start there was no desktop wallpaper and picture frame widget contained no contents - just black.
If KDE loaded with black background, then it was not responding to any input, still sometimes after some time (minutes) it unfreeze and become responsive. Restarting computer sometimes helped.
Downgrading to 290.10 reverted everything back to normal.

Attached bug report is from case when KDE got stuck on startup screen. As switching to console was working, I was able to generate bugreport and restart X.
Attached Files
File Type: gz nvidia-bug-report.log.gz (55.6 KB, 55 views)
marisn is offline   Reply With Quote
Old 12-29-11, 07:27 AM   #2
Txema
Registered User
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 50
Default Re: 295.09 hangs KDE startup

I have the same problem, though slightly different, i don't get a hang, but the wallpaper is black, though i don't lose responsiveness. i can use the Konsole that opens from my previous session (gkrellm opens too but it doesn't show anything)
Attached Files
File Type: gz nvidia-bug-report.log.gz (47.6 KB, 36 views)
Txema is offline   Reply With Quote
Old 12-29-11, 08:08 AM   #3
sl1pkn07
Registered User
 
Join Date: Nov 2006
Location: Spanishtan
Posts: 103
Default Re: 295.09 hangs KDE startup

work for me in archlinux 64bits kde4.8RC1
sl1pkn07 is offline   Reply With Quote
Old 12-29-11, 09:05 AM   #4
jeisom
Registered User
 
Join Date: Dec 2005
Location: My own little world
Posts: 117
Default Re: 295.09 hangs KDE startup

Quote:
Originally Posted by Txema View Post
I have the same problem, though slightly different, i don't get a hang, but the wallpaper is black, though i don't lose responsiveness.
I get that too. If I try to adjust the plasma desktop I get it to hang. Like changing a plasmoid settings.
jeisom is offline   Reply With Quote
Old 12-29-11, 09:10 AM   #5
dae
Registered User
 
Join Date: Jul 2004
Location: Sweden
Posts: 40
Default Re: 295.09 hangs KDE startup

Mine hanged when e.g. mounting a disk requiring authentication. Some desktop effect not working correctly with 295.09? Anyone tried with effects disabled?
dae is offline   Reply With Quote
Old 12-29-11, 04:53 PM   #6
Deanjo
Registered User
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 301
Default Re: 295.09 hangs KDE startup

Works fine here on openSUSE 12.1 with KDE 4.8 RC.
Deanjo is offline   Reply With Quote
Old 12-30-11, 02:31 AM   #7
sandipt
NVIDIA Corporation
 
sandipt's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 260
Default Re: 295.09 hangs KDE startup

I faced this issue only once with ARCH linux + KDE Development Platform: 4.7.4 (4.7.4) + G96 [GeForce 9500 GS]. After that I reinstalled other drivers like 290.14 and again 295.09 but issue never happen. Noticed one thing that every time after login kde power management got disabled, When I was reproduced this issue then its was enabled after login. I tried to manually enable kde power management settings but its not allowing.

Can somebody find out reproduction steps? and what actually triggering this issue.
sandipt is offline   Reply With Quote
Old 12-30-11, 03:09 AM   #8
rainerklier
Registered User
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 45
Question Re: 295.09 hangs KDE startup

this also affects me.
openSUSE 12.1 x86_64 with KDE 4.7.4
it hangs, when KDE is about to start.
the last icon at the KDE-splash-screen doesn't appear, and then, it hangs.
sometimes it starts normally.
rainerklier is offline   Reply With Quote

Old 12-30-11, 07:39 AM   #9
Milos_SD
Registered User
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 19
Default Re: 295.09 hangs KDE startup

This happends with Unity on Ubuntu 11.10 too. I noticed that in syslog I had something like gnome-settings-deamon can't start. And it only happends if I logout/login, and not after reboot (first login). Also, with first login, after some time of usage, various programs start to randomly crash, like Evolution for example.
Milos_SD is offline   Reply With Quote
Old 12-30-11, 12:07 PM   #10
Txema
Registered User
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 50
Default Re: 295.09 hangs KDE startup

I can't get the steps to reproduce it (maybe you can try enabling the "Search and Launch" activity) but i do see that gkrellm hangs when i enable the Nvidia thermal sensor. Each and every one of the times i enabled it it hanged and only after removing this sensor the program would start again
Txema is offline   Reply With Quote
Old 12-30-11, 01:42 PM   #11
Licaon
Registered User
 
Licaon's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Between the keyboard and the chair.
Posts: 490
Default Re: 295.09 hangs KDE startup

Debian Sid 64bit
X 1.11.3 RC 2
KDE 4.6.5
QT 4.7.4
driver 295.09

KDE looks like it's starting ok but no controls appear ( taskbar, tray, etc ) 'cause kwin is not running and it just crashes if started. Plasma-desktop seems to be running as i get wallpaper and conky shows up ok, also krunner can start apps and other autostarted apps work.

Going back to 290.10 works fine.

Attached bug report.
Attached Files
File Type: gz nvidia-bug-report-295.09.log.old.gz (58.7 KB, 38 views)
Licaon is offline   Reply With Quote
Old 12-31-11, 02:25 AM   #12
konqui
Registered User
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 1
Default Re: 295.09 hangs KDE startup

openSUSE-12.1
KDE-4.7.4
X.Org X Server 1.11.3 !!! (self compiled)

After building a new version of XOrg-Server / XOrg-Input-Driver (evdev...)
295.09 works fine
konqui is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 07:14 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.