Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 08-31-03, 03:29 AM   #1
ofourdan
Registered User
 
Join Date: Aug 2003
Location: France
Posts: 16
Default NVidia driver 4496, GeForce4 MX 440 gfx problems

Hi,

I'm experiencing display problems with OpenGL fullscreen apps since I upgraded to the latest 4496 driver on Linux: The bottom right corner of the screen shows random bits.

Previous version of the driver had no problem. Downgrading to the previous version 4363 indeed fixes the problem.

2D Gfx has no problem. Problem shows in games like UT2003 or ET.

The video BIOS version is :

Model: GeForce4 MX 440
IRQ: 16
Video BIOS: 04.17.00.61.23
Card Type: AGP

The computer is a Shuttle with a 2.5MHz Pentium4 CPU. The motherboard is based mainly on SiS components (Host bridge SiS651)

I'm running kernel 2.2.22-ac1 but previous versions showed the same problem too.

Any idea how I could fix this problem (other than downgrading the driver

Thanks in advance,

Cheers,
Olivier.
ofourdan is offline   Reply With Quote
Old 12-18-03, 03:14 AM   #2
Timmeah!
Registered User
 
Join Date: Dec 2003
Location: Mebourne, Australia
Posts: 3
Send a message via ICQ to Timmeah!
Default

Yeah - I'm still having the same issues.... Is what you're having something like this:

http://members.swiftdsl.com.au/~tmcc...cs-nvidia1.png
http://members.swiftdsl.com.au/~tmcc...cs-nvidia2.png

...and they kinda move and are more and less visible depending on what is being rendered.

It's much harder to see in the second image... The same thing happens with UT2003, and all other 3D games as well. Anything beyond the 4463 series, and you get this... So I've stuck with the 4463 for some time...

This is going to be a hard one when I try to upgrade to the 2.6 kernel! I've tried to see if using the Debian kernel modules (in apt) but as they're still based on the 4496, things don't work!

System:

Athlon 1800XP, 256MB DDR333 RAM
Leadtek Winfast A170 PRO TH (64MB NVIDIA GeForce4 MX 460)
Debian Sid, with custom 2.4.22 kernel build

Tim
Timmeah! is offline   Reply With Quote
Old 12-18-03, 05:13 PM   #3
boxer
Registered User
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 5
Default

i have the same problem

linux kernel 2.4.18
geforce4 mx 440
athlon 1800+ xp
xfree86 4.1.0
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	armyops_artifacts.jpg
Views:	148
Size:	47.9 KB
ID:	4033  
boxer is offline   Reply With Quote
Old 12-23-03, 12:24 AM   #4
boxer
Registered User
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 5
Default

this problem seems to have been deprecated by the 1.0-5328 release of the nvidia drivers. yay!
boxer is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Need Help Installing NVIDIA Tesla M2070Q in Linux RHEL5 Ferianto85 NVIDIA Linux 0 05-18-12 08:35 PM
Getting the proprietary nvidia driver to run with Debian 3.0 r0 (woody) Katchina404 NVIDIA Linux 9 01-12-03 08:49 AM
nvidia + 2.4.19 gentoo = messed up ulukay NVIDIA Linux 18 11-01-02 11:58 PM
Problems with a GeForce4 MX 440 under Debian Iainuki NVIDIA Linux 1 09-24-02 09:27 PM
nVidia Geforce4 440 Go 1400x1050 problem moreinf NVIDIA Linux 10 09-16-02 12:25 PM

All times are GMT -5. The time now is 11:44 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.