Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 09-11-02, 06:11 PM   #1
marc
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 9
Default problem with 1.0-3123 + Geforce 3 ?

Hi, I'm having some problems with the new
3123 drivers.
After installation of the latest drivers and recompiling my standard benchmarks the system
(X server) hangs after running a few minutes of
heavy OpenGL (Specviewperf 7.0 and own apps.)
These programs run fine on the exact same system with driver releases 1.0--1541,2313,2802,2880, and 2960.
(I've just downgraded again to 2960 to make sure, and everything runs normal).
No abnormalities in boot.log,XFree86.0.log,
messages

Any suggestions where to look/ experiments to try?
marc is offline   Reply With Quote
Old 09-12-02, 02:45 AM   #2
bammbamm808
Registered User
 
Join Date: Aug 2002
Location: Hawaii
Posts: 37
Send a message via ICQ to bammbamm808 Send a message via AIM to bammbamm808
Default Use the drivers that work /shrug?

N/T
__________________
Too tired....no sig.
bammbamm808 is offline   Reply With Quote
Old 09-12-02, 07:12 AM   #3
Klaus-P
Registered User
 
Join Date: Aug 2002
Location: Germany
Posts: 134
Default

Check the SBA status when the new driver is active
by entering on a console

'vi /proc/driver/nvidia/agp/status'

Close vi with ':q!' and "Enter". It's a very good
editor btw..

The old 2960 sets SBA to 'disabled' by default.
Klaus-P is offline   Reply With Quote
Old 09-12-02, 05:21 PM   #4
marc
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 9
Default

Thanks for the suggestions.
The problem appears to be temperature related:
SpecviewPerf crashes the machine if you run it twice within a short timespan.
I've removed the side-panel of the machine and
there is no problem now with either driver.
Time for yet another case-fan...

btw:
here are the results for those who are interested
2960 drivers:
drv: 18.749
light: 6.010
dsmax: 4.003
ugs: 3.587
proe: 5.574
dx: 18.607

3123 drivers:
drv: 19.205
light: 5.583
dsmax: 4.260
ugs: 3.734
proe: 5.858
dx: 19.432

[Athlon 1533MHz,MSI KT266a,Asus V8200,
1280x1024@85Hz,RH 7.3+Kernel 2.4.18-3]
marc is offline   Reply With Quote
Old 09-12-02, 07:29 PM   #5
bwkaz
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 2,262
Default

I'm curious, do you notice artifacts (like two surfaces the same distance away from you, interfering with each other) on the first few scenes in SPECviewperf?

I'm wondering if that's normal...
__________________
Registered Linux User #219692
bwkaz is offline   Reply With Quote
Old 09-13-02, 03:27 PM   #6
marc
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 9
Default Artefacts

Hard to see at almost 20 fps, but I ran the drv-08 test with another heavy app running to slow it down, and you're right: especially in the bright colored surfaces I see triangular artefacts in some orientations of the model. They don't show up in the scene that gets dumped to .png so I missed them initially...
I'm unwilling to re-uninstall the drivers again, but if I get this problem with my real apps (where I do care how the scene moves) I know where to look, thanks for pointing that out.
marc is offline   Reply With Quote
Old 09-13-02, 04:34 PM   #7
bwkaz
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 2,262
Default

OK, it's not just me then.

I think it's because of the way the GL calls for that demo are set up; I think there are two surfaces the same distance away from you. So I think it would be normal, assuming everybody sees it and not only me.
__________________
Registered Linux User #219692
bwkaz is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
304.79 Beta & PhysX 9.12.0613 xavier2k5 NVIDIA Windows Graphics Drivers 1 07-03-12 03:00 PM
Nvidia GeForce 301.42 WHQL drivers DSC NVIDIA Windows Graphics Drivers 5 05-29-12 10:12 PM
New GPU from Nvidia Announced Today, the GeForce GTX 670 News Archived News Items 0 05-10-12 01:50 PM
Gainward Unleashes the Sexy GeForce GTX 670 Phantom Graphics Card, Also launches the News Archived News Items 0 05-10-12 09:28 AM
Geforce 4 Go and X-Server Problem with shutdown rapljenovic NVIDIA Linux 2 08-30-02 10:11 AM

All times are GMT -5. The time now is 02:59 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.