Go Back   nV News Forums > Software Forums > Gaming Central

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 04-14-12, 12:35 AM   #1
FastRedPonyCar
Resident Tire Destroyer
 
FastRedPonyCar's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Montgomery, AL
Posts: 3,012
Send a message via AIM to FastRedPonyCar
Default GFWL won't update, Arkham City unplayable. Halp

like the title says, batman AC is unplayable. I have it installed on my laptop and I can play it on that but I installed it this afternoon on my desktop and despite installing GFWL, the game fires up, I sign in to download my GFWL profile to the computer and before it can download my profile info, it says I need a GFWL update. Fair enough.

It kicks me out of the game and no surprise, GFWL update crashed with a generic error.

My laptop says that it has version 3.5.92.0 of the software but I cant find a link ANYWHERE to manually download that version. The only version that I can find on microsoft's website is 3.5.88.0 and it's the one that the generic "setupGFWL.exe" file installs that I got from the GFWL website but apparently not the version that arkham city wants to see and wants to update it (I assume) to 3.5.92

I followed all the troubleshooting here

http://support.microsoft.com/kb/977709

even checking the router ports and still nothing. Windows update doesn't find anything and I see no option in the windows gaming marketplace app once I log in to go manually check for an update.

I remember having this same problem on my laptop but I can't recall how I fixed it. I think uninstalling GFWL and then manually installing the GFWL setup did the trick but for whatever reason, it's not anymore.

Any ideas? This is absolutely ludicrous.
__________________
- Desktop -
4770k @ 4.45 ghz - ASUS Gryphon Mobo - 16 gigs Corsair Vengeance Pro 1866 RAM - XSPC Rasa 750 RS240 H2o Cooling - EVGA GTX 680 @1325mhz - 128 gig Crucial RealSSD C300 - 150 gig Velociraptor +2.75 Terrabytes of WD Sata 3.0 storage - 910 watt PC P&C PSU - Corsair Obsidian 650D case

- Server -
Core I7 D0 revision 920 @ 3.75 ghz - ASUS P6T Deluxe - 12 Gigs Mushkin DDR3 1600 - Corsair HX 620 PSU - Noctua NH-U9B cooler - Coolermaster WaveMaster Case

- Laptop -
MSI 16F2-012
- i7 2630QM - GTX570m @ 750Mhz - 8 gigs HyperX 1866 - 120 gig OCZ Vertex 3 SSD- 750 gig Scorpio Black - BluRay - 95% Gamut Screen - IC Diamond goop
FastRedPonyCar is offline   Reply With Quote
Old 04-14-12, 01:24 AM   #2
jeffmd
Has a vegetation fetish
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 1,816
Default Re: GFWL won't update, Arkham City unplayable. Halp

Its fuzzy, but I think I had this problem doing a fresh windows install. When installing GFWL (or it might have been direct x, again its fuzzy) it started erroring out requiring services and dll's that were part of the OS and impossible to NOT have. ^^ I ended up re installing windows again.

Did you completely uninstall the game and GFWL and start from scratch again? If that doesn't work then you may have to go the whole OS route. It is hard to tell whats wrong if it doesn't spit out error you can look up.
__________________
_________________________________________________
Mobo: EVGA 122-ck-nf68 680i sli, CPU: C2D Quad 6600, Video: EVGA GTX 460 1gb SC, Sound: X-fi gaming, Windows 7, Antec P180b,Thermalright Ultra-120 HSF, Antec TruPower TP3-650, 4 Gigs RAM
jeffmd is offline   Reply With Quote
Old 04-14-12, 07:36 AM   #3
Quick420
Registered User
 
Quick420's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: London,Canada
Posts: 1,445
Default Re: GFWL won't update, Arkham City unplayable. Halp

GFWL strikes again,hope you get it sorted without O/S route m8.
__________________
:Gaming Rig:
Asus P5N-D SLi E8400 Wolfdale@3.6ghz/TTBig TyphoonCooler 51c Orthos 3hrs
Galaxy GTX560ti-GC 296.10 Forceware 950/1900/2200,1100mv,Gts250/Physx
2x2gb Ddr2 1066mhz 4-4-4-12 1T
3xWD WD5000AAKS 500gb/sata300/ 1xSeagate 320gb Ide(tuuunz)
X-fi Fatality Pro*ASUS VH242H 24"LCD*:::Windoze 7-64bit:::
Sony DvD/Ram-Drive
Logitech G25
3dmark06 17,898 Vantage 12,851



If the light is GREEN the trap is clean
Quick420 is offline   Reply With Quote
Old 04-14-12, 10:07 AM   #4
Cylphid
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 444
Default Re: GFWL won't update, Arkham City unplayable. Halp

The only fix I've found (multiple incidents with this same problem) was to uninstall/delete everything gfwl related, dl and install the latest client first, sign in and update profile, then install games.
Cylphid is offline   Reply With Quote
Old 04-14-12, 10:08 AM   #5
Cylphid
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 444
Default Re: GFWL won't update, Arkham City unplayable. Halp

Quote:
Originally Posted by Quick420 View Post
GFWL strikes again,hope you get it sorted without O/S route m8.
No kidding, right? I hate gfwl with a passion.
Cylphid is offline   Reply With Quote
Old 04-14-12, 10:37 AM   #6
FastRedPonyCar
Resident Tire Destroyer
 
FastRedPonyCar's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Montgomery, AL
Posts: 3,012
Send a message via AIM to FastRedPonyCar
Default Re: GFWL won't update, Arkham City unplayable. Halp

yeah OS reinstall is one "fix" I've read about. Honestly, I'm to the point where I don't care about the achievements in the game. I just want to play it. i created a local offline profile to play the game. It's such a shame that such a great game is tainted by that garbage. That's why I'm so hesitant with dark souls when it's released.
__________________
- Desktop -
4770k @ 4.45 ghz - ASUS Gryphon Mobo - 16 gigs Corsair Vengeance Pro 1866 RAM - XSPC Rasa 750 RS240 H2o Cooling - EVGA GTX 680 @1325mhz - 128 gig Crucial RealSSD C300 - 150 gig Velociraptor +2.75 Terrabytes of WD Sata 3.0 storage - 910 watt PC P&C PSU - Corsair Obsidian 650D case

- Server -
Core I7 D0 revision 920 @ 3.75 ghz - ASUS P6T Deluxe - 12 Gigs Mushkin DDR3 1600 - Corsair HX 620 PSU - Noctua NH-U9B cooler - Coolermaster WaveMaster Case

- Laptop -
MSI 16F2-012
- i7 2630QM - GTX570m @ 750Mhz - 8 gigs HyperX 1866 - 120 gig OCZ Vertex 3 SSD- 750 gig Scorpio Black - BluRay - 95% Gamut Screen - IC Diamond goop
FastRedPonyCar is offline   Reply With Quote
Old 04-15-12, 09:10 PM   #7
jcrox
Mahna Mahna
 
jcrox's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Madison, Wi
Posts: 6,134
Default Re: GFWL won't update, Arkham City unplayable. Halp

Make sure you have the most recent version of the MS Visual C++ installed.
__________________

Gaming

MSI MPower Z87 | 4770k | CNPS9900MAX-B | 8GB G.Skill 1866 | EVGA GTX760 |ThermalTake 850w | X-Fi Titanium | HAF | Asus PA248Q | Lycosa | Death Adder | Win8 Pro 64

Dev/Backup

MSI GD65 | 2500k | H50 | 8GB G.skill | GTX570 | Ubuntu 13.10

Laptop

17" Inspiron | i5 | 4GB DDR3 | 500GB HDD | Win7 Pro 64

jcrox is offline   Reply With Quote
Old 04-15-12, 09:18 PM   #8
Q
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 7,808
Default Re: GFWL won't update, Arkham City unplayable. Halp

Were you ever effected by the save game loss bug? Never angrier at a game. Lost 10 hours of valuable time.
Q is offline   Reply With Quote

Old 04-15-12, 09:40 PM   #9
FastRedPonyCar
Resident Tire Destroyer
 
FastRedPonyCar's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Montgomery, AL
Posts: 3,012
Send a message via AIM to FastRedPonyCar
Default Re: GFWL won't update, Arkham City unplayable. Halp

C++ is most recent and up to date and yeah Q i lost a 100% completion arkham asylum save game file and another I was playing through it again that was about half way done and then last month, I lost about 6 hours worth of work on my arkham city save file.

I'm not even going to bother trying to get arkham city to work with GFWL because as long as I'm using this local save file, guess what? no more lost or corrpted save games! I can live without having the trophies.
__________________
- Desktop -
4770k @ 4.45 ghz - ASUS Gryphon Mobo - 16 gigs Corsair Vengeance Pro 1866 RAM - XSPC Rasa 750 RS240 H2o Cooling - EVGA GTX 680 @1325mhz - 128 gig Crucial RealSSD C300 - 150 gig Velociraptor +2.75 Terrabytes of WD Sata 3.0 storage - 910 watt PC P&C PSU - Corsair Obsidian 650D case

- Server -
Core I7 D0 revision 920 @ 3.75 ghz - ASUS P6T Deluxe - 12 Gigs Mushkin DDR3 1600 - Corsair HX 620 PSU - Noctua NH-U9B cooler - Coolermaster WaveMaster Case

- Laptop -
MSI 16F2-012
- i7 2630QM - GTX570m @ 750Mhz - 8 gigs HyperX 1866 - 120 gig OCZ Vertex 3 SSD- 750 gig Scorpio Black - BluRay - 95% Gamut Screen - IC Diamond goop
FastRedPonyCar is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 02:27 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.