Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 09-17-03, 08:33 PM   #1
extensive
Registered User
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 4
Unhappy driver problem for tnt2

hi, i have an old tnt2 32mb agp video card for my linux machine. i recently tried to run the new drivers and when i run it, it says cant run in x-server mode. what exactly does that mean? does it mean i cant run in it in kde? if so what do i do? im running mandrake 9.1 and im a noob
extensive is offline   Reply With Quote
Old 09-18-03, 06:05 AM   #2
eliu
Registered User
 
eliu's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 34
Default

Did You run the install under X ?

You must run 'telinit 3' as root to
shutdown X servier before install.
eliu is offline   Reply With Quote
Old 09-18-03, 10:33 AM   #3
extensive
Registered User
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 4
Default

ok i did that and installed the drivers for my vid card. i read the readme and it said to put nvidia where it says nv in the config file. i did that. tried to run quake and it still says cant load opengl subsystem. any help would be very much appreciated.
extensive is offline   Reply With Quote
Old 09-18-03, 10:38 AM   #4
extensive
Registered User
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 4
Default

ok i dont get that error anymore. i restarted the comp and i got a nvidia splash screen so i think the drivers are working. when i try to run quake 3 it seems like it loads up but then it flicks to my desktop and everythings big. pleae help

edit: here is the error i get
------- sound initialization -------
/dev/dsp: Broken pipe
Received signal 11, exiting...

Last edited by extensive; 09-18-03 at 10:51 AM.
extensive is offline   Reply With Quote
Old 09-18-03, 03:04 PM   #5
zander
NVIDIA Corporation
 
zander's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 3,740
Default

This looks like a problem with your sound card/driver rather than with your video configuration.
zander is offline   Reply With Quote
Old 09-18-03, 08:52 PM   #6
extensive
Registered User
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 4
Default

im guessing i wont get any help for that here?
extensive is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Graphics driver installation problem (your comments will be highly appreciated) apuurboo NVIDIA GeForce 400/500 Series 0 06-16-12 07:35 AM
Graphics driver installation problem (your comments will be highly appreciated) apuurboo NVIDIA GeForce 400/500 Series 0 06-13-12 07:58 AM
Driver problem cOoL_Ti NVIDIA Linux 2 10-12-02 08:16 AM
Problem with Ethernet (nvnet) driver for RH 7.3 bernz NVIDIA Linux 4 08-05-02 10:18 AM
download problem with linux NVIDIA driver packages Timo NVIDIA Linux 7 07-31-02 09:22 AM

All times are GMT -5. The time now is 04:31 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.