Go Back   nV News Forums > Graphics Card Forums > NVIDIA GeForce 7, 8, And 9 Series

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 07-04-12, 01:46 PM   #1
Brewskie
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 16
Default System Reboots

I've been having a problem with my GTX-580 where the system reboots.

It happens during the use of the Creation Kit for Skyrim only.

There is no warning or BSOD or garbled screen, just a immediate reset to BIOS.

I thought I had fixed the problem when I reinstalled Windows, but after installing the latest beta driver for the card (ver304.79) the problem returned and now it doesn't matter which driver version I use.

My specs are:

Win7 Pro x64
Intel Core I-7 2600k @ 3.4ghz
8GB Corsair 1866mhz @1600mhz
Crucial c300 128GB SSD (boot drive) + 3 other drives
ASUS P8P67 Deluxe mainboard
MSI GTX-580oc
Ultra X3 1,000w PSU

All drivers are updated and current.

Any help would be greatly appreciated!
__________________
The Ultimate Chiller
¨˜”°º•BREW•º°”˜¨
Brewskie is offline   Reply With Quote
Old 07-04-12, 04:42 PM   #2
dukenukemz
duKe_+
 
Join Date: Sep 2010
Location: Alberta, Canada
Posts: 38
Send a message via MSN to dukenukemz
Default Re: System Reboots

Narrow this out one by one.

RAM: run memtest X86+
GPU: Run Furmark
CPU: Prime 95

If all work fine check PSU for any issues. Or try plugging in a different GPU to see if thats your issue. sounds to me like a GPU issue / faulty card. If a different GPU does the same thing then its PSU or mobo i would say.
__________________
CPU - I7 2600K 4.5 GHZ
RAM - 8 GB DDR3 1600mhz
GPU - GTX 570 Classified
dukenukemz is offline   Reply With Quote
Old 07-05-12, 01:04 PM   #3
frenchy2k1
Registered User
 
Join Date: Aug 2002
Location: San Jose, CA
Posts: 449
Default Re: System Reboots

you can also try to change the fan profile using somthing like MSI afterburner.
I've had cards overheat as the load and profile did not match (getting too hot under situation the driver does not expect).
__________________
As the universe is curved, there cannot be a straight answer...
frenchy2k1 is offline   Reply With Quote
Old 07-05-12, 01:32 PM   #4
lduguay
Un-Ripped
 
Join Date: Oct 2004
Location: Montreal, Canaduh!
Posts: 1,968
Default Re: System Reboots

Looks like a memory issue to me. Try with 4GB
__________________

Evga X58|I7 965 3.8GHz|Ultra 120 Extreme|Evga GTX 480 SC|2 x Intel X25-M 80GB RAID 0|Intel 520 - 240 GB|WD Black Caviar 1TB|6GB Corsair XMS3 1600C8 |Corsair 1000W PSU|Antec Twelve-Hundred|DELL U3011|Logitech G500|Logitech G19
lduguay is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
UEFI+Nvidia - NVRM: Your system is not currently configured to drive a VGA console... interzoneuk NVIDIA Linux 0 06-26-12 04:51 AM
Max Payne 3 system requirements updated, new PC screenshots released News Archived News Items 0 05-28-12 06:49 AM
Strange RedHat 7.3 issues with A7N266-C nforceuser NVIDIA Linux 8 09-27-02 03:16 PM
New system reboots on its own. CrackDown General Hardware 2 09-23-02 11:18 AM

All times are GMT -5. The time now is 07:24 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©1998 - 2014, nV News.