Go Back   nV News Forums > Hardware Forums > CPUs, Motherboards And Memory

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 07-28-02, 06:57 AM   #1
john19055
 
john19055's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: GREENVILLE,TX
Posts: 3,857
Default On The 333 Boards Does Anyone Run At 166fsb

I was just wondering how many people with say the A7V333 run there processor at 166/166 instead of 133/166 and do you get a big increase running it that way.I was thinking of unlocking my XP1900 and running it at 10*166 so it would be running the same as my memory.and would it run hotter that way.
john19055 is offline   Reply With Quote
Old 07-28-02, 09:14 AM   #2
demonized
R420
 
demonized's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 572
Default

I wanted to do the same thing with my MSI KT7 ultra.
i have a 1.2 athlon thunderbird and tried 7.5x166 but it didnt work. my system crashed. im not sure though if it would work on an athlon xp.. I've seen people having their fsb at 166 and more at madonion.com. but i dont know how they do it.
demonized is offline   Reply With Quote
Old 07-28-02, 12:01 PM   #3
SavagePaladin
info*****
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 1,395
Default

I'd guess its rather simple....water cooling
SavagePaladin is offline   Reply With Quote
Old 07-28-02, 12:25 PM   #4
fasedww
Pc Gamer
 
fasedww's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Minneapolis
Posts: 1,578
Lightbulb 166mhz bus

Some people can but the new chip on most 333 capable boards ain't the better one so most are unstable at that high of buss
__________________
Asus X79 rampage extreme 4, i7 3930K, 47X100, 4.70 GHZ, ,16 gigs, corsair, 1600mhz, 3 MSI GTX 780's Tri SLI, gtx, Prolimatech Genesis, 2 140mm fan heastsink, Lian Li PC 80 ArmorSuit case, PCPC 1200 watt, window side panel with 120mm blowhole, SoundBlaster X-Fi Titanium HD , Asus Blueray sata dvdrw,SSD 256GB Plextor Pro,SSD Patriot Pyro 240gig,SSD Agility 4 256 , 1 300 gig raptor, 1 600 gig raptor, segate 1 gig ,Total Airhead amp, Denon AH-D2000 headphones, Dell Ultra3011, Acer HN274H 120 Hz Lcd, ,26,500 3dmark 11, Win 7 HomePrem.

Rig #2 i7 3930k 4.7GHZ. 16 gig corsair Platinum 2400MHZ, Asus P9X79 DELUXE, 2 7970's Watercooled, Koolance blocks, on 1080 nova rad. 9 fan. 655 swiftech. Cpu heatkiller block, coolgate 240mm rad, 2 fan sycthe 108cfm 655 pump,OCZ 256Gb Vertex 4 ssd, C300 256Gb ssd, Patriot pyro 240Gb ssd, 2 wd 640gig Hd, Lian Li 343 modular case. Asus BD drive, Corsair AX1200 watt, X-FI Titanium HD on Fiio , Shure SRH840 Head phones, Dell Ultra3011, Razer Black Widow Ult. BF3 Edition keyboard, Corsair Vengence M60 Mouse, 3dmark 11 16,500, win 7 homePrem.
fasedww is offline   Reply With Quote
Old 07-28-02, 08:07 PM   #5
SsP45
Registered User
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 50
Default

On my KT3 ULTRA (KT333) I run at 167/167. I run this 24/7 rock stable.
SsP45 is offline   Reply With Quote
Old 07-28-02, 09:16 PM   #6
demonized
R420
 
demonized's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 572
Default

r u using athlon xp?
demonized is offline   Reply With Quote
Old 07-29-02, 04:26 AM   #7
NeoGeo
Geforce 4
 
NeoGeo's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: South Coast, England, UK
Posts: 146
Default

well using a 333 chipset such as the KT333 does allow you to run at 166/166 with no problems, as the chipset was designed in this way. So providing you have 333 memory, the only problem lies in the processor.

If i was to upgrade my memory to PC2700 I would definitely try for the 166 outta my XP1800, and im sure with good cooling it would be acheiveable. I mean my old Duron could be pushed upto 145 fsb and thats with a KT133
__________________
AthlonXP 2500 Barton
MSI K7N2 Delta (MS-6570)
Nvidia Geforce FX 5600 128MB VIVO
512MB (2x 256MB) Crucial PC2700
2x 120GB Seagate Barracuda 7200.7 8MB
16x DVD
52x/24x/52x Lite-On CD-ReWriter
550 watt Q-Tech PSU
Superflower silver case
T1 Internet Connection
AOC 17" 7Klr
MS Keyboard+Mouse
NeoGeo is offline   Reply With Quote
Old 07-29-02, 05:03 AM   #8
demonized
R420
 
demonized's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 572
Default

If i go for a 7.5x166 multiplier setting for my 1.2 athlon will this increase my pci,hd,agp bus frequency?
demonized is offline   Reply With Quote

Old 07-29-02, 08:28 AM   #9
NeoGeo
Geforce 4
 
NeoGeo's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: South Coast, England, UK
Posts: 146
Default

it will increase your PCI frequency which may cause some devices to react poorly to the overclock, however, the newer 333 boards have a split, in order to choose how much bandwidth goes to each part of the system.

166 on a 133 based board is gonna be rather tricky. Your chipset and CPU are not designed for this speed! I would aim more like 140 - 150 FSB on that board, and thats with good ram to keep up!
__________________
AthlonXP 2500 Barton
MSI K7N2 Delta (MS-6570)
Nvidia Geforce FX 5600 128MB VIVO
512MB (2x 256MB) Crucial PC2700
2x 120GB Seagate Barracuda 7200.7 8MB
16x DVD
52x/24x/52x Lite-On CD-ReWriter
550 watt Q-Tech PSU
Superflower silver case
T1 Internet Connection
AOC 17" 7Klr
MS Keyboard+Mouse
NeoGeo is offline   Reply With Quote
Old 07-29-02, 10:33 AM   #10
john19055
 
john19055's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: GREENVILLE,TX
Posts: 3,857
Default

I have The Asus A7V333 witch when you set it at 166 the PCI and AGP run at there normal speed 33pci 66 agp,and I have 333DDR ram I just need to unlock my processor,I was just wondering how many people here with a KT333 chipset have done this and is it stable.
john19055 is offline   Reply With Quote
Old 07-29-02, 04:13 PM   #11
demonized
R420
 
demonized's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 572
Default

How did you make it ur PCI and AGP run at normal bus speeds.
Is this possible with my MSI K7T ultra..
demonized is offline   Reply With Quote
Old 07-30-02, 03:11 AM   #12
john19055
 
john19055's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: GREENVILLE,TX
Posts: 3,857
Default

On the A7V333 Asus board when setting the bios for overclocking when you hit 166fsb the pci goes back to 33 and agp goes to 66 this is part of the new KT333 chipsets witch allows you to run it that way.
john19055 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
"GPU has fallen off the bus" error on 650M unless a CUDA program run first amonakov NVIDIA Linux 0 06-18-12 06:34 PM
Getting the proprietary nvidia driver to run with Debian 3.0 r0 (woody) Katchina404 NVIDIA Linux 9 01-12-03 08:49 AM
Unlocking 166FSB on AthlonXP pelly CPUs, Motherboards And Memory 6 08-24-02 01:29 PM
Athlon 2400+ and 2600+? 333 MHz Front-side bus?? PaiN Rumor Mill 26 08-16-02 10:49 AM

All times are GMT -5. The time now is 01:08 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.