Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 10-21-03, 04:26 PM   #1
Plaz McMan
Registered User
 
Join Date: Oct 2003
Location: Gualala, CA
Posts: 13
Default nVidia and PS/2 conflicts?

----
PNY GeForce FX 5200 (128MB, AGP)
Epox EP-8RDA Mobo (nForce2 chipset)
Athlon 1800+
Maxtor 40GB HD
old Quantum Fireball (1.5GB) HD
2 optical drives
----


After manually setting the IRQ of my video card in the BIOS, I can now use the "nvidia" drivers, with one very annoying catch: there has to be a mouse plugged into the PS/2 port.

This is not a problem with XFree86, as using drivers=nv works fine. With the nVidia drivers, though, the machine just locks up - no kb LEDs, etc., unless my mouse is plugged into the PS/2 port.

It is not that having a USB mouse screws it up - it will work fine with a USB + PS/2 mouse, but take away the PS/2 mouse, and nothing works - even takeing away both mice crashes it.

The log file leaves no errors, and the XF86Config file works fine for the nv drivers, and works for nvidia drivers with a PS/2 mouse (even though the conifig file doesn't contain /dev/psaux).

This is really weird, and really annoying. Could anyone help me, please? As I haven't configured the modem to work under Linux (though I have tried), it is a little more time consuming to post my files, though not at all impossible.

Again, no errors (grep EE /var/log/XFree86.0.log) in the log file, and the config file works fine otherwise.


Is my hardware defective, my BIOS settings wrong, or nVidia's drivers screwed up?


Thanks,

-Brannon
Plaz McMan is offline   Reply With Quote
Old 10-24-03, 09:31 PM   #2
LordMorgul
Electrical Engineer
 
LordMorgul's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: San Luis Obispo, CA
Posts: 872
Default

Very strange indeed. Are you running the nvidia drivers for the nForce mobo as well as the video?

I would definitely tend toward saying its a mobo oddity or configuration, but as I don't have one I won't, I'll only guess.
Might have to do with the agp hangling, which is different when the nvidia driver kicks in than nv.
__________________
"..the triumph of evil is for good men to do nothing." (Edmond Burke)
nVIDIA video driver RPMs for Fedora :: see yum repo at livna.org.
LordMorgul is offline   Reply With Quote
Old 10-25-03, 01:12 AM   #3
Plaz McMan
Registered User
 
Join Date: Oct 2003
Location: Gualala, CA
Posts: 13
Default

Fixed it - updated my mobo BIOS, and it works like a charm
Plaz McMan is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Nvidia + XFree86 4.1.0.1 + iiyama VMPro 410 horizontal refresh probs Will NVIDIA Linux 6 08-09-02 08:57 AM

All times are GMT -5. The time now is 01:57 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.